380 населени места в Кърджалийско без ток заради лошото време

OFFnews 08 март 2015 в 10:05 3761 1

Положението в област Кърджали продължава да е тежко, бедственото положение е все още в сила.

Това заяви пред „Фокус” областният управител на Кърджали Илия Илиев.

Той съобщи, че за момента около 380 населени места в областта са без ток.

„Освен град Кърджали, всички останали общини са без електрозахранване. Работят много екипи от цялата страна, но авариите са много тежки. Такива аварии не са се случвали през последните 20 години. Има паднали стълбове, електроразпределителният системен оператор не може да достави ток до подстанциите. Работи се по всички направления, където има аварии. Вчера беше отстранена аварията на подстанция до Момчилград, но отново има проблем с нея”, обясни Илиев.

Той посочи още, че има затворени много пътища и се очаква от вътрешността на страната да пристигне техника, за да се включи в почистването, тъй като снежната покривка на места е над 1,50 см.

„За момента няма бедстващи хора на територията на областта. Вчера бяха извозени 4 родилки и сърдечно-болни хора. Реагирано е на всички сигнали, които са постъпили на телефон 112. Над 500 са били подадените сигнали за вчерашния ден”, заяви Илиев.

Относно хората, които имат труден достъп до места, откъдето да си набавят най-необходимите продукти, Илиев посочи, че кметовете на общини са направили организация за доставка на хранителни продукти и вода, само с високопроходима техника, тъй като има и населени места без вода. Илия Илиев добави още, че в областта продължава да вали сняг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови