35 000 декларации събрало МВР на изходите на София само в петък

Няма да има полицай на всяка алея в парка

OFFNews 27 април 2020 в 09:12 3135 1

Ивайло Иванов

Ако някой очаква, че ще има полицай на всяка алея в парка, не е това идеята. Полиция ще виждаме, организацията е главно на кметове на общини, съобщи в интервю за БНТ главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

В даден парк, който ще бъде отворен в часовия диапазон, се създава една организация откъде може да се влиза, откъде може да се излиза, на какво разстояние, каква е да посоката на движение, за да няма струпване. В повечето паркове ще има доброволци, ще има охранителни фирми и ще има полицаи, които евентуално ще окажат съдействие на тези доброволци при някоя конфликтна ситуация, поясно Иванов.

Той коментира, че приема с притеснение разхлабването на мерките и припомни, че гражданите, които не спазват правилата, могат да получат административни санкции.

Според главния секретар има задръствания по КПП-та, тъй като хората са безотговорни и продължават да пътуват, въпреки забраната. За петъчния ден МВР е събрало 35 000 декларации само на изходите на София. Всички дкларации ще бъдат проверявани. Нарушения вече са засечени сред пътувалите по Великден. От 17 717 проверени декларации в периода 788 души са посочили като основание пътуване до работа, а нямат трудов договор. Отделно 159 също са посочили основание за работа, а са регистрирани в Бюрото по труда.

До момента в МВР има 36 заразени служители с коронавирус, от които 10 излекувани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

27.04 2020 в 09:51

Давам пример със Самоков. Едно КПП на около 40 клм от София.
Всеки ден, по ДВА пъти на ден, самоковлии масово идват на работа в София. В ОГНИЩЕТО НА ЗАРАЗАТА. Масово се срещат с потенциално заразени. И се прибират вкъщи.
Ходят до вили, родни къщи по селата без декларации. Садят домати, краставици, картофи.. Работят по новите си къщи. СВОБОДНО без КПП-та. Властта ги разбира, че краставиците трябва да се поливат почти всеки ден в тази суша..
Софиянец с вила, родна къща и т.н. в региона, затворен вкъщи, е ВИНОВЕН за властта, че събота и неделя е решил да отиде до вилата си. Да насади, да полее.. Да поседи на слънце.. Дечица и внуци да потичат из двора на воля.
Посрещнат от местните с думите - "Със софиянци си говорим през оградата".. А не като властта - те отиват да ядат, пият и пищни маси с калабалък да дигат..
А сега сменете Самоков с вашето градче, около който си поискате областен град..