22 деца приети в болница със съмнения за хранително натравяне

OFFNews 11 ноември 2016 в 09:32 3239 1

22 деца в болница със съмнения за хранително натравяне в Сливен. Пациентите са на възраст между 5 и 10 години. 16 от тях са от град Шивачево, а 5 - от град Твърдица. Всички деца са добре, пише "Дарик". За случая е уведомена Регионална здравна инспекция - Сливен.

Инспектори от Областна дирекция по безопасност на храните са извършили проверка на продуктите и са взели проби за изследване. Това съобщи директорът д-р Пламен Пенчев. Резултатите ще бъдат готови след 72 часа.

"Взети са проби от готовата храна, която е давана на децата. Взети са проби от всичко, което са доставяли доставчиците. Микробиологията трае 72 часа докато излезе. Днес е по-добре децата да не ходят на детска градина. От наша страна сме взели всякакви мерки. Моята информация беше за 18 (деца), от тях са освободили 6 и аз знам, че 12 са останали, но не мога да ви кажа със сигурност. Моят екип там беше от трима човека. Направили са пълна проследяемост на каквото ни касае, всичко сме направили за сега както трябва. Предполагам, че и до края ще е така. Когато излязат резултатите ще имаме по-голяма яснота", заяви д-р Пенчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12035

1

Stoiankatu

11.11 2016 в 12:16

Като няма никакъв контрол, преди да им се даде храната, то какъв е смисълът да се прави контрол, след свършен факт!