10 000 лева хонорар за логото на председателството ни на ЕС (видео)

OFFNews 01 ноември 2016 в 14:35 5197 1

Снимка БГНЕС

10 000 лева хонорар ще получи авторът на логото за председателството ни на ЕС. Възнаграждението е за знака, бранд бука и авторските права.

Днес Националният център за подготовка на Българското председателство обяви конкурса за логото. Директорът на центъра Любомир Иванов и директорът на Дипломатическия институт Таня Михайлова представиха условията на конкурса.

Иванов съобщи, че в конкурса за лого на Българското председателство на Съвета на ЕС могат да участват българи и чужденци, които са професионалисти или хобито им е графичен дизайн и визуална комуникация.

Всяка държава се стреми логото й да символизира както към какво се стреми президентството й и ЕС като цяло, така и как държавата-председател иска да я виждат останалите европейци, добави посланик Иванов. 

Срокът за подаване на предложенията е до 30 декември, а победителят ще бъде обявен през януари.

След изтичане на крайния срок за подаване на проектите всички получени предложения ще бъдат качени на интернет страницата eu2018bg.bg.

За да бъде запазена анонимността на автора при подаването на проектите – необходимите документи като диплома, уверение от университет или портфолио, ще бъдат представяни в отделен запечатан плик. Този плик, както и пликът със самия проект ще се номерират с един и същи номер. Журито ще получи за оценка само проектите. Имената на авторите ще станат известни след окончателното класиране. Авторът на избраното лого ще бъде поканен и ще трябва да изработи т.нар. бранд бук, т.е. как да се използва логото.

Журито е в състав: проф. Георги Янков /Национална художествена академия/, проф. Божидар Йонов /Съюз на българските художници/, Иван Върбанов /Съюз на българските журналисти/, д-р Иво Попов /Нов български университет/, Даниела Константинова /Българска асоциация на ПР агенциите/,Чавдар Кенаров /Българска асоциация на комуникационните агенции/, Галина Димова /Министерски съвет/, Таня Михайлова /Министерство на външните работи/, Евгения Колданова /Национален център по подготовката и провеждането на българското председателство в Съвета на ЕС.

Подробните правила за участие в конкурса са публикувани на страницата на председателството: http://www.eu2018bg.bg/bg/view/konkurs-za-logo

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови