Високотехнологичните японски тоалетни стряскат туристите. Стандартизират ги

OFFNews 19 януари 2017 в 14:48 10826 0

Можете ли да познаете кой бутон за какво е?

Японските тоалетни вече няма да стряскат туристите. Високотехнологичните чинии с всевъзможни функции и указания на японски ще бъдат опростени, знаците - стандартизирани. За това се договориха производителите, пише Би Би Си.

Тоалетните в Япония са известни с различните си функции - вдигане и сваляне на капака и седалката, определяне силата на водата, предни и задни бидета и сила на струята на въздуха, озвучаване с приятен шум с възможност за регулиране на силата му и т.н.

Досега различните производители са използвали собствените си пиктограми за всяка функция, но Асоциация на Япония за санитарно оборудване смята, че това обърква чуждестранните туристи.

Организацията се надява, че новите осем пиктограми ще направят ползването на тоалетните по-лесно за туристите, които не говорят японски и така да се създаде "тоалетна среда, която всеки може да  използва спокойно".

Инициативата включва основни технологични гиганти, включително Toshiba, Panasonic и Тото. Те ще започнат да използват новите символи тази година, съобщиха от асоциацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови