Турнир по психологическата игра "Мафия" този четвъртък в Rock IT

OFFNews 20 септември 2016 в 11:47 4736 1

Мечтата на мнозина да бъдат герои и да преследват лошите, ще стане реална този четвъртък. За първи път ще бъде проведена у нас психологическата и стратегическа игра „Мафия“. На 22 септември от 20,30 часа, рок бар Rock IT ще се превърне в град, завладян от Мафията.

Всеки желаещ, може да се запише за участник в „битката“, като ще получи карта с конкретна роля. Играчите ще се разделят на два отбора - представителите на реда, обединени с мирните граждани, срещу членовете на мафията.

Какъв е сюжетът? Настъпи ли нощта, мафията ще се опита да прочисти града и да убие мирните граждани, а с изгрева на слънцето е време обществото да вземе нещата в свои ръце и да изпрати Мафията в затвора. Дали лошите ще успеят да се измъкнат от ръката на закона или редът ще възтържествува? Това е основнaта дилема в новата психологическа игра.

С „Мафия“ едновременно се забавляваш и влагаш интуитивните си усещания и аналитично мислене в екипна игра, която е подходяща за приятели, роднини и колеги.

„Мафия“ е създадена през 1989 година в Русия и авторството й се оспорва между двама студенти. Друго разпространено мнение е, че играта е измислена от руска психоложка, с цел да развива способностите за логическо мислене и за общуване и водене на дискусии между хората.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови