Трябва да се работи 3 дни в седмицата, смята милиардерът Карлос Слим

OFFNews 21 юли 2014 в 17:34 8048 6

Снимка Архив

Мексиканският милиардер и телекомуникационен магнат Карлос Слим смята, че работната седмица трябва да се състои само от три дни, като това се компенсира с по-дълъг работен ден и по-късно пенсиониране, съобщава "Файненшъл таймс".

Според Слим по този начин хората ще имат повече свободно време и това ще подобри не само качеството им на живот, но и продуктивността им на работното място.

"Хората ще трябва да работят до по-напреднала възраст – докато навършат 70 или 75, но ще работят само три дни в седмицата, вероятно по 11 часа на ден", обяснил милиардерът на бизнес конференция в Парагвай.

Той допълнил, че според него е време за промяна в работния режим на хората и идеята му е провокирана именно от това.

"С четири почивни дни ще бъде много важно да се генерират нови развлекателни дейности и други форми на занимание", казва още Слим. 

Карлос Слим е изпълнителен директор на комуникационната компания Telmex, която наскоро предложи на своите служители нова форма на договор. Там служителите, които са започнали работа, преди да навършат 20-годишна възраст, имат право да се пенсионират преди да станат на 50 години.

Милиардерът обаче им предлага и алтернативен вариант, който им позволява да останат на работа срещу пълния размер на възнаграждението си, но при 4-дневна работна седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови