Майко мила!: Синан тръгна по стъпките на Вазов...

OFFNews 23 май 2017 в 19:31 15011 7

Снимка Diapason Records

Sinan

Ние, разбира се, не знаем кой е Синан.

Струва ни се, че и не искаме да знаем.

Искаме обаче да знаем кой е пиарът му, защото ни е любопитно как изглежда човек, който може да сътвори такъв текст.

Това е пиар материал на www.diapasonrecords.com, щедро препечатан от няколко "медии". Насладете му се:

Младата надежда на Diapason Records Sinan тръгна по стъпките на патриарха на българската литература Иван Вазов. Изпълнителят и екипът му изкачиха Вазовата екопътека, за да заснемат видеото към най-новия му проект – All I Need и стигнаха до зашеметяващата гледка над Искърското дефиле, вдъхновила писателя за емблематичния разказ „Дядо Йоцо гледа“.

Това е първата песен на английски език на Sinan.

„Отдавна исках да направя нещо по-различно. С продуцента ми Ненчо Касъмов обсъдихме проектите, върху които работим, и единодушно решихме, че песен на английски език за лятото ще е глъдка свежест“ – споделя Sinan.

All I Need е с модерно звучене, съобразено с европейските тенденции за модерна денс музика с лек привкус на етно мотиви.

Младият изпълнител живее в Белгия и говори свободно френски и английски езици и записът на парчето става бързо и не го затруднява изобщо.

„Исках във видеото да има простор, светлина, природа. Текстът и музиката предразполагат за единство. Продуцентът ми Ненчо Касъмов пък ми предложи идеалното място за снимки. Само екипът се измъчи с цялата техника по баира нагоре, но никой не каза абсолютно нищо – всички се раздадоха максимално, за което им благодаря изключително много! А на финала всичко си заслужаваше.“ – убеден е Sinan.

---------

ПП: На фона на уникалния изказ и глъДката свежест, това е дребна подробност, но все пак:

Гледката, вдъхновила Вазов за "Дядо Йоцо гледа" е двайсетина километра на север, при село Очин дол. Вазов наистина е бил при Бовския водопад Скакля, но с него е свързана друга история. На поляната над водопада (където Синан тичка) Вазов срещнал кмета на Заселе, който грубо го питал какъв е и какво прави там. Вазов казал, че е поет, след което последвала знаменитата фраза, станала поговорка: "Поет - непоет, аз съм на Заселе кмет!".

И до четирите гледни точки край Заселе, от които е сниман клипа, стига хубав път.

Предполагаме обаче, че повече ще ви впечатли самолетът, на който се е качил Синан. Той от няколко години стои, задно с няколко коли за скрап на едно уширение във Владо Тричков, двайсетина километра нагоре по Дефилето. Винаги сме се питали за какво би могъл да послужи :)

Заради него ще споделим и клипа, в края на краищата има и бутон за изключване на звука.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12025

7

Юлия

26.05 2017 в 11:54

Ако се махнат кадрите с "певеца" и музиката се замени с българска народна, би се получило хубаво видео за красотите на България.

23293

6

Стефан

24.05 2017 в 03:27

Тука е турен на мястото му. Един вид опорна точка.
Дай си сметка че някой го слуша, и ще разбереш защо някой трябва да каже че не е правилно. Как и защо.
А това трябва да се затрива. Все едно дали Йончефф, или примерно Димитрофф.

23293

4

Стефан

23.05 2017 в 20:46

Nema a se korkam bate, ami 6e zeem da tresnem nekolko глъДки voTka. Щото се видех у чудо додето се запознавах с толкоз епично прУизведение, на тоз близък до слуха и душата ми език. И се потресох от хубавината на музиката.
Затрудни ме само писането на рецензията на извратената кирилица, ама щом трябва ...

13273

2

Владимир Йончев

23.05 2017 в 20:20

Поеми глъдка свежест и не се коркай