Япония прави олимпийските медали от рециклирани стари телефони

OFFNews 16 февруари 2017 в 11:12 2675 0

Японци даряват старите си телефони, за да може те да се превърнат в рециклирани медали от Олимпийските игри, предава БНР.

Игрите ще се проведат в Токио през 2020 г.

Десетки жители на столицата се събраха пред сградата на общината, за да оставят старите си телефони. Целта на организационния комитет е да събере 8 тона метал от остарелите мобилни телефони и малки домакински уреди.

Кампанията, която е първа по рода си за Олимпийските игри, ще извлече 40 кг. злато, 2930 кг. сребро и 2994 кг. бронз. Те ще са достатъчни за направата на всички 5000 олимпийски и параолимпийски медали.

Повечето японци подкрепят идеята.

Дойдох тук днес, защото мисля, че е страхотно, че старият ми телефон може да се превърне в медал за Олимпийските игри през 2020-а - заяви 55-годишната жителка на Кавасаки Хироми Сакушима.

Развълнува ме мисълта, че нещо от моя дом може да бъде част от медалите. Това ще са първите олимпийски игри, които ще гледам, каза 18-годишният Хироки Ямашита, който живее в Токио и донесе за кампанията 17 телефона от семейството си.

Кметът на Токио Юрико Койке също дари три нейни стари телефона на кампанията и коментира:

Започнахме този проект с цел да рекламираме устойчивостта, както и да създадем чувство на пряко участие в игрите в Токио през 2020-а. Наистина е вълнуващо, че вашите мобилни телефони ще бъдат част от олимпийските и параолимпийските медали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови