Дядо Коледа остава без работилница

OFFNews 21 август 2015 в 18:09 6749 1

Работилницата на Дядо Коледа в Лапландия обяви банкрут в четвъртък, заради неплатени 200 000 евро такси, пише английският Independent.

Около 300 000 туристи от най-различни държави посещават официалната работилница на белобрадия старец в Рованиеми, Финландия, в близост до Северния полярен кръг.

Въпреки това обаче атракцията страда от сериозен спад в посещенията в последните месеци, като се забелязва и конкретно, че туристите, идващи от Русия, драстично са намалели.

Имайки предвид страховете, че дядо Коледа може да е практически без работното си място тази Коледа, директорът на Регионалната агенция за развитие на Рованиеми Юха Сепала увери всички туристи:

"Няма никакъв шанс селцето да съществува без дядо Коледа. Дейностите тук ще си продължат обичайно по един или друг начин", каза Сепала пред AFP.

Резиденцията на Санта Клаус е един от трите главни тематични паркове в Лапландия. За разлика от Санта парк и Селцето на Санта, работилницата работи целогодишно.

Вследствие на банкрута отговарящите за фейсбук страницата на любимия на децата старец написаха:

"Въпреки настоящите новини, нека продължим да се усмихваме и да работим за по-добро бъдеще. Положението ще се промени, имаме седмица да се справим."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови