Bosch пусна соларни бойлери за малки домакинства

Николаос Цитиридис 08 май 2013 в 16:13 12804 3

Новата соларна система на Bosch
Новата соларна система на Bosch

Соларна система с 200-литров бойлер и мощен соларен панел за нуждите на малки домакинства пусна в продажба германската компания Bosch.

Компанията предлага и специална пакетна цена за цялостно оборудване в периода на въвеждане на новата инсталация на пазара.

Стандартните системи на немския производител досега бяха бойлери от 300 до 500 литра. Новата оптимално оразмерена система е с по-висока ефективност и годишно пести около 70% от нужната енергия за загряване на водата, а през лятото спестяването достига 100%. Така соларният бойлер възвръща вложената инвестиция за няколко години и дава независимост от растящите цени на електроенергията и горивата, изтъкват от фирмата.

Новият бойлер е с обем 200 литра, с високомощностна соларна серпентина и е продукт на завода Айбелсхаузен в Германия. Макар колекторите да са сърцевината на соларната система, те работят оптимално тогава, когато са част от съгласувана система – от помпата, през бойлера до регулатора. Специалното пакетно предложение на компанията за цялостно оборудване на соларната система, валидно за предстоящия летен сезон е на стойност 3999 лева с ДДС.

Оборудването включва соларен колектор Bosch Solar 7000TF, комплект с алуминиеви монтажни шини и присъединителни хидравлични връзки, новият соларен бойлер WST200 с вариант за допълнително подгряване на водата, в случай на недостатъчна слънчева енергия, термоуправление Bosch Bsol100 и др.. За разлика от много от обичайните за пазара управления, Bsol100 системата има соларен добив и при много слабо слънцегреене, и е по-ефективна.

Допълнително клиентът имат разходи за тръбен път и монтаж, които се уточняват след оглед на място от някоя от българските фирми-партньори на Bosch Термотехника.

Бонус в покупката на такава система е възможността клиентите да осигурят до 20 % от средствата чрез безвъзмездно финансиране по Програмата за кредитиране на енергийната ефективност в дома REECL. Програмата покрива всички продукти на „Роберт Бош“. 

Групата Bosch е водещ световен доставчик на технологии и услуги, с над 350 дъщерни и регионални дружества в повече от 60 страни. С търговските и сервизни партньори компанията е представена на пазара в около 150 държави.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!