10 редки плода, които струват абсурдно много пари

Йоанна Димитрова 27 март 2017 в 10:03 15616 0

Снимка Pixabay

Всеки обича свежи ябълки, сочни ягоди, вкусни дини. Но готови ли сме да платим цяло състояние за тях? AdMe.ru разказва за 10 редки плода, които струват цяло състояние.

1. Пъпеши юбари

Пъпешите юбари се отглеждат в оранжерия на японския остров Хокайдо и имат специални „шапки“ за защита от слънцето. Този сорт е много сладък, съвършено кръгъл, с кора, която прилича на пукнатините в древния японски порцелан. Средно големите пъпеши струват около 300 долара, но двата най-скъпите бяха продадени на търг за 27 000.

2. Черна диня денсуке

Тази диня със "специален тип сладост", расте отново само на японския остров Хокайдо. Корите са тъмнозелени, почти черни, без ивици и петна. Денсуке се продава в специални черни кутии, които подчертават цвета. Японците приемат тези дини като ценен подарък. Като цяло динята струва 250 долара, но най-голямата от тях е продадена на търг за $6100.

3. Рубинено римско грозде 

Това червено грозде, отгледано от японски животновъди, е най-скъпото в света. Всеки един от плодовете е с размер топче за пинг-понг, а вкусът е необичайно сладък – гроздовете съдържат 18% захар. Цената му е около 65 долара за клонче, но през 2016 г. една чепка с тегло 700 грама е била продадена на търг за 10 900 долара.

4. Манго "Яйце на слънцето"

Мангото от този клас е с тегло не по-малко от 350 грама и е с повишена сладост. Двойка такова манго беше продадена на търг в Япония за 3000 долара.

5. Квадратна диня

Тези дини са създадени от земеделските производители на японския остров Шикоку. За да постигнат тази форма, те поставят плодовете в специални кубчета, но за жалост дините не разполагат с време да узреят. Тези плодове се купуват предимно за декоративни цели и струват от 200 до 800 долара.

6. Бутикови ягоди

Тези ягоди не са специален сорт, но са избрани от стотици други въз основа на идеалната форма. Продават се в магазина Sembikiya в Токио. Един пакет, в който има 12 парчета, струва 69 долара.

7. Ябълки „Sekai Ichi"

Тези ябълки са гордостта на японските земеделци. Могат да достигнат тегло от 2 килограма всяка! Градините, в които се отглеждат, ръчно се опрашват със специални пръчки. Японците вярват, че тези ябълки са чудесен деликатес и ги ядат най-вече по време на отпуск. Всяка от ябълките струва 21 долара.

8. Декопон

Декопон или сумо плодовете, както са известни още, са хибрид между мандарина и портокал, растящи в Япония. Твърди се, че това са най-вкусните цитрусови плодове в света - по-сладки, слабо кисели и по-сочни от другите. Един декопон струва 13 долара.

9. Круши „Буда“

Крушите във формата на малък Буда се отглеждат от китайските фермери. Те растат в пластмасова форма на духовния учител. Плодът струва 9 долара и се смята, че който го изяде, ще стане безсмъртен.

10. Банани Gokusen

Всеки банан Gokusen е опакован в отделна кутия и има сериен номер. Плодовете растат в екологично чистия район на Филипините на надморска височина от 500 метра. Те са получени от 100 сорта, по-сладни са, по-ароматни и по-меки от обикновените банани. Един такъв тежи точно 200 грама и струва 6 долара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови