Големите проблеми с малките поръчки в МЗХ (запис)

31 август 2012 в 15:54 8774 20

Уникален нов медиен проект стартира в петък в 16 ч. Журналисти от няколко медии обединят усилия, за да осветлят най-скандалните теми от изминалата седмица.

Предаването се нарича "Разследване на седмицата" и ще се излъчва на живо едновременно на сайтовете на OFFNews.bg, Отворен парламент, Pressclub.bg, Гневни млади хора, "Сега" и БГНЕС, както и по OFFRoad Radio.

Темата на първото предаване е "Големите проблеми с малките поръчки в министерството на земеделието".

В него ще участват:

Антоанета Цонева от "Отворен парламент" -  блогът, който пръв разкри, че Земеделското министерство е дало 94 000 лева за изработка на профили на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) в иначе безплатните Фейсбук и Туитър.

Марияна Конова от БГНЕС - информационната агенция, която разкри фирмата и хората, които са прибрали парите от странната поръчка.

Таня Петрова от "Сега" - вестникът, който разкри, че спечелилата поръчката за Фейсбука фирма "Кей Ем Ком" и 25-годишната й шефка Кристина Спасова, са се е сдобили с 2 апартамента и 166 ниви.

Владимир Йончев от OFFNews.bg - новинарският сайт, който разкри, че младата пиарка вече е собственик на завод в Берковица. Както и че Кристина Спасова е получила 35 000 лв., за да рекламира динозаври в с. Дорково. Парите са от ОП "Регионално развитие", където Спасова е работила преди време.

Отправихме покана и към пресцентъра на министерството на земеделието в предаването да се включи шефът на пресслужбата на МЗХ Мирослав Иванов или определен от него експерт. От пресслужбата на МЗХ изслушаха поканата, записаха си телефоните ни и ни увериха, че г-н Мирослав Иванов ще се свърже с нас.

В 17 ч. от Министерството на земеделието и храните се обадиха, за да кажат, че няма да изпращат свой представител в предаването, както и че не желаят да бъде включен техен служител по телефона.

Всеки желаещ да се включи в разговора или да зададе въпрос, може да го направи по време на предаването на тел. 0700 450 50 и на Скайп offmediabg.

Тук в 16 ч. ще започне предаването на живо:

Watch live streaming video from angryyoungmen at livestream.com
За пропусналите началото ще качваме разговора постепенно в аудио формат. Ето и първите 30 минути:

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!