Унгария срази Австрия в Бордо

OFFNEWS 14 юни 2016 в 21:00 4026 0

Отборът на Унгария изигра силен тактически мач и победи Австрия с 1:0 в първия си двубой от Група F на Евро 2016, който бе гледан от 33 000 зрители на стадиона в Бордо.

Голмайстори за унгарците станаха нападателят на Хановер Адам Салай в 62-ата минута и халфът на Нюрнберг Золтан Стибер в три минути преди края на мача.

Това е 138-ият мач помежду им, но любопитно е, че те се изправят един срещу друг на голям турнир за първи път от 1934 година.

В този мач ексцентричният вратар на унгарците Габор Кирай постави рекорд за най-възрастен футболист на европейски финали със своите 40 години и 74 дни. Досегашното върхово постижение бе на Лотар Матеус от 39 години и 91 дни. Тази победа бе и бляскаво завръщане под светлините на прожекторите за нягока славния унгарски тим, който не бе играл на финалите на голям форум от Световното в Мексико през 1986 година.

Унгарците се оказаха по-хитрият тим в този мач и търпеливо изчакаха своите моменти и то, когато австрийците си мислеха, че контролират играта. Те останаха с човек по-малко в 66-ата минута на срещата, когато за втори жълт картон бе изгонена звездата им Александър Драгович, който извърши грубо нарушение в нападение.
Трябва да се отбележи, че първият гол на унгарците падна след изключителна тяхна атака, украсена с няколко подавания с едно докосване и кинжален завършващ удар под плонжа на вратаря Алмер.

По-късно тази вечер е другата среща от тази група между фаворитът Португалия и аутсайдерът Исландия.

Австрия – Унгария 0:2
0:1 Салай (62')
0:2 Стибер (87')


Австрия: Алмер, Драгович, Хинтерегер, Фукс, Арнаутович, Алаба, Юнузович, Харник, Баумгартлингер, Клайн, Янко

Унгария: Кирай, Ланг, Кадар, Фиола, Джуджак, А. Наги, Салай (69' Пришкин), Гера, Немет (89' Пинтер), Клайнхайслер (79' Стибер), Гузмикс

Съдия: Клемен Турпен (Франция)
Червен картон: 66' Драгович (Австрия)

Стадион: "Стад дьо Бордо"

Най-важното
Всички новини