Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тукПриемам

Нова тв: Васил Иванов прекрачи закона и професионалната етика

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 19 април 2017 в 16:41100663

Решенията по отношение на темите, разработвани от всеки от разследващите журналисти в Нова Броудкастинг Груп, не се вземат еднолично, а по стриктна и прозрачна редакционна процедура - в открито обсъждане, с ясни участници – целия екип на предаването „Разследване“ и продуцента и директора на „Новини и актуални предавания“ Дарина Сарелска – общо 6 души. Това се казва в становище на Нова телевизия, разпространено след днешната пресконференция на шоумена Слави Трифонов и разследващия журналист Васил Иванов.

Проверката на факти, документи, позиции, даването на възможност за отговор на всички засегнати страни, преценката и одобрението на предложените теми, според актуалността и обществената им значимост, са ежедневие за ръководството на новинарския екип на NOVA.

Високите стандарти и изисквания към работата са гаранция за качество и не могат да бъдат определяни като цензура. Съжаляваме, че Васил Иванов избира да интерпретира така несъгласието си с този процес и използва доверието, което има в обществото, за да урони престижа на работодателя си, се казва още в позицията на медията.

От Нова телевизия заявяват, че за професионалните разминавания между утвърдените от Нова Броудкастинг Груп стандарти говори и фактът, че дори и в последната си медийна изява, Васил Иванов е разпространил записи на лични телефонни разговори с негови колеги, направени без знанието им, което прекрачва границата на закона, добрите журналистически практики и професионалната етика.

"В последните години в ефира на NOVA са излъчвани и са намирали широк обществен отзвук разследвания, насочени срещу злоупотреби във всички сфери на обществения живот и извършвани от хора с различна партийна принадлежност. Случаят Неделино касае нарушения в обществена поръчка за ремонтни дейности, извършени само по документи. Разкритията бяха излъчени в пълната им цялост, материалът намери място в програмата многократно - над 35 пъти в рамките на годината. 

Вътрешните процедури на Нова Броудкастинг Груп целят предотвратяването на всеки конфликт на интереси, от една страна, както и недопускането на външна намеса и злоупотреба с ефира на медията, от друга. И примерът с Неделино доказва точно това", заявяват още от медията.

От Нова посочват, че подкрепят свободата на словото в случаите, когато тази свобода е съобразена със закона, етичните и морални норми и добрите професионални практики.
Всички лъжете

Рейтинг : 616

19.04 2017 в 19:50 3
+ 0
- 10
PLOT TWIST: СЛАВИ ОТИВА В НОВА, ВАСКО ОСВОБОДИЛ МЯСТОТО ХАХАХАХАХ
Ba4uKiko

Рейтинг : -10900

19.04 2017 в 18:42 2

Този коментар е скрит заради отрицателен рейтинг на потребителя. Ако все пак желаете да видите мнението му, натиснете тук

Emigirl

Рейтинг : 1278

19.04 2017 в 16:48 1
+ 1
- 11
Голям скандал става, май обаче няма да разберем кой прав, кой крив в тази ситуация
 
Още от : Новини
28 април 2017
FACEBOOK
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.