На Камчия очакват двойно повече туристи

OFFNews 10 април 2017 в 16:29 4136 3

В Санаторно-оздравителния комплекс (СОК) „Камчия“ очакват двойно повече чужди туристи през предстоящия летен сезон. Това стана ясно по време на среща в Камчия на министъра на туризма Стела Балтова с изпълнителния директор на дружеството Станка Шопова.

"Очакванията са да бъдат реализирани 320 000 нощувки. До момента имаме резервации за 160 000 нощувки за предстоящия летен сезон", обяви Станка Шопова.

Тя допълни, че приемат вече туристи и от други региони на Русия, а не само от Москва. Работи се с руски и български туроператори. Започнали са да приемат гости и от други държави. През 2016 г. са посрещнали туристи от 66 страни. 

"СОК „Камчия“ предлага изучаване на руски и английски език за деца. Дори има интерес от Китай за обучения на деца, които да идват в Камчия", обясни още Шопова.

Регистрирано е средно училище до 12 клас, което е с лиценз от Министерството на образованието и науката.

"Интересът на туристите вече е насочен към получаване на нови знания. Това се търси на международните пазари и това показа участието на България на туристическата борса в Москва", отбеляза министър Балтова. 

СОК „Камчия“ предлага лятна експедиция по програма „Интеркосмос сега“, която обучава децата за космоса. Лектор е българският космонавт Красимир Стоянов. Гостуват още първият български космонавт Георги Иванов, руският Павел Виноградов, унгарският Берталан Фаркаш, румънският Думитру Прунариу и дори инструкторът на Юрий Гагарин - Йосиф Давидов.

Комплексът е еднолично акционерно  дружество, собственост на Правителството на град Москва. 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9006

3

Милинка

11.04 2017 в 08:51

Камчия е посрещнала гости от 66 държави. Лично аз посетих този център с колегите си на тиймбилдинг и съм изключително доволна от условията - чистотата, програми, обслужването. Планетариумът е невероятен. Срещнах българи, германци, французи, руснаци. Всеки, който иска да посети комплекса, да изпрати детето си на лагер или сам да почива е добре дошъл. До колкото четох в сайта има много хубави великденски пакети. Мястото си заслужава!

10564

1

ultra-73

10.04 2017 в 16:40

"Започнали са да приемат гости и от други държави."

Похвално! Вероятно от Северна Корея, Куба и Беларус? Абсолютен руски анклав на територията на страна от ЕС и НАТО!