Мартин Димитров, Нова Република: "Другарите" от язовир "Копринка" вече не могат да палят европейския флаг

OFFNews 24 февруари 2017 в 16:25 9945 6

Доскорошният депутат и политик от Нова Република смята за един от основните си успехи по време на миналия парламентарен мандат отстояването на европейския и евроатлантически път на развитие на България и запазването на цивилизационния избор на българите, да са част от семейството на успелите западни демокрации от ЕС.

"Опитите на т.нар. „евразийски сили“, които всъщност са зле прикрити постсъветски комунисти на чужда издръжка, да откъснат България от естествения й път на развитие, срещаха нашето категорично противопоставяне с изказвания и предложения както от трибуната на парламента, така и в медиите. Именно по наше предложения – с Методи Анреев и Петър Славов, Народното събрание прие промени в Наказателния кодекс и вече поругаването (вкл. паленето - за „другарите“ дето се събират периодично на яз. Копринка) на европейското знаме ще се наказва със същата строгост, с която се наказва посегателството срещу българския национален флаг", се посочва в отчета на Димитров за работата му в 43-ия парламент.

Политикът отчита, че в последното Народно събрание е направил изказвания с продължителност над 16 часа и че 323 пъти е участвал в дебати.

Зададените актуални въпроси към министри от него са 333, а внесените законопроекти, често с участие на Петър Славов са 54.

Димитров отчита като успех участието си в групата за натиск, създадена за търсене на отговорност от властта по ключови теми. Като такива той посочва насърчаването за даряване на храни. Приетият законопроект, в сила от 1.01.2017г., освобождава дарените храни от плащане на ДДС, и така стимулира дарителството. Приети бяха и редица разпоредби, които да ограничат възможните злоупотреби. По данни на Българската хранителна банка в България годишно се изхвърлят около 670 хиляди тона годна за консумация храна, защото досега за търговци/производители беше по евтино да бракуват храната, отколкото да платят 20% данък и да я дарят.

Простата сметка показва, че ако това количество храна се оползотвори, то може да се осигури храна за всички бедни хора в България за 1 г. напред, подчертава Мартин Димитров.

Като друг успех със свой принос политикът от Нова Република посочва извеждането на НЕК на печалба от 12 млн. лева (очакван резултат) през 2016 г. на фона на 203,9 млн. лева загуба през 2015 г.

"Заедно с Делян Добрев предприемехме редица мерки за спиране източването в енергетиката и оптимизиране на раздути разходи. Бяха предприети мерки за подобряване на контролните механизми, като например монтирането на измервателни уреди на всички ТЕЦ-ове и Заводски централи. Тези действия бяха допълнени от адекватни действия, предприети от КЕВР и Министерство на енергетиката", заявява Димитров.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10952

5

Мойри

25.02 2017 в 09:40

Мартин Димитров, Петър Славов и Методий Андреев бяха най-активните и свършиха доста предвид броя депутати от ДСБ и малкото истински десни в ГЕРБ.