Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Коалиция БСП-ГЕРБ няма да има, отсече Нинова

След 26 март червените ще питат членската маса с кого да се коалират

OFFNews 13 февруари 2017 в 14:48 4567 1

Корнелия Нинова

Коалиция между БСП и ГЕРБ след изборите няма да има, категорична бе Корнелия Нинова.

В интервю за БНР председателят на червените коментира широко дебатираната тема за възможна коалицията с партията на Борисов, тъй като според прогнозите нито една от двете най-големи партии няма да събере необходимия брой народни представители (121) за пълно мнозинство.

С коя формация да се коалира БСП, ще се решава след изборите на 26 март с допитване до членовете на партията, посочи Нинова.

Според нея един от начините БСП да покаже, че е готова за промяна, е участието в кандидатдепутатските листи на общественици, журналисти, интелектуалци, които не са били пряко свързани с партията. 

Председателят на БСП заяви още, че приоритет на партията е с общи усилия да се сложи край на „паралелната държава“. "Това съдържа всичко – борба с корупцията, въвеждане на правила във всички сектори и възмездие за тези, които не спазват правилата. Народът иска истината за прехода и края на тази паралелна държава, която преходът създаде", каза тя. В парламента това щяло да се случи стане с нови закони, а в изпълнителната власт "с категорично желание и воля, без да се огъваме, да го провеждаме като политика".

Лидерът на БСП обясни, че "политически" не са се отказали от ревизията на плоския данък, но на този етап няма как да стане:

Най-важното
Всички новини
X

Да помогнем на украинските деца!