Res XXVII: Сезонът на Тиквата

Ивайло Цветков 03 ноември 2016 в 07:29 39005 0

Res XXVI: Сезонът на Тиквата

Поради всичките флуктуации, фрустрации и особено флатулации в тази предизборна кампания, някак всички забравиха кукловода Доган. Той, левиатанът на задкулисието, вече тика нещата към предсрочни избори – за да си реши проблема с ердогановите ДОСТ, преди да са направили истински мускули. Целта отново е да вкара ДПС във властта (въпреки че те и сега са там, най-вече икономически). Дори Доган да подкрепи ГЕРБ другата седмица, Еднокнижния не вижда дългата перспектива.

***

Еднокнижния вече е ходил тайно в крайморското имение на Ага-та край Росенец, и се е кланял на килимчето, за да иска подкрепа на втори тур. Не е изключено да я получи – но стратегически Доган пак ще настоява за предсрочни избори.

***
Борисов ви пробутва своята версия на минархизъм (без да подозира какво е това) – че държавата, в негово лице, се грижи за всичко. И никой не се светва, че държавата – при успешните нации – не е “ничия” еднолично, а вид “арбитър”.

***

А всъщност става въпрос за следното цинично: Борисов-Пеевски-Цацаров ви казват, ма кво е тва разделение на властите, нали съединението прави силата? И създадоха една прокурорско-ченгеджийско-клептократична кочина, в която сте принудени да живеете.

***

Радев: ако Цецка е жалка, то този е опасен. Хем “натовски” военен, хем комунистически кандидат. Няма такава бесепарска свинщина – същият Радев цитира по БНТ1 Коста Павлов, поетът, чийто живот беше съсипан тъкмо от комунистите. Идва ти да му шибнеш един в селската димитровградска мутра.

***

И пак слабоумният Радев: да плюеш на досегашната си кариера на достоен военен, за да пристанеш на най-гнусното от гнусното.

***

Безгръбначното Цецка, ретардът Радев, бай Ганьо-“патриотът” Каракачанов. Seriously?!?

***

Борисов се страхува от загуба поради нещо много просто: ако Радев стане президент, при предсрочни избори ще може да състави служебно ляво правителство. И то да почне разследвания за чудовищните кражби на ГЕРБ.

***

Лична прогноза: след тези избори Еднокнижния ще махне казионните реформаторски министри (без неговия “любимец” и отвратителен съглашател Москов). Специално военното министерство ще бъде подарено на Каракачанов (но всъщност, поделено) – защото там се очаква доставките (и изобщо “модернизацията” на армията) вече да стават без търгове. Т.е. нова схема за паричните потоци.

***

А Кунева ще драпа да остане при всякакви обстоятелства. Както и Лукарски, като човек на Дебелия (с когото Уговорката почва да се разпада, покрай Булгартабак и БТК). Предстои нереално шоу – РБ-министрите ще се влачат още повече по корем пред Тиквата, само и само да останат във властта. Kicking and screaming, като малко дете, което го извличат насила от детски рожден ден.

***

Еднокнижния, колкото и да лъже безсрамно за Булгартабак и БТК, си е съдружник. И, ако не сте забелязали, в момента се гърчи – щот едни сериозни момчета, чиито бизнеси открадна насила, го чакат да падне от власт, за да го Симитли (симитлифицират?). Неслучайно си купува ново бронирано Ауди за близо милион – но и танк няма да го спаси. Облаците се сгъстяват неумолимо.

***

Системата Борисов-Пеевски-Цацаров не може да продължи до безкрайност. Не може поръчките в София да се разпределят от ковчежника Му Алексиев до безкрайност. Не може, например, в Пловдив другото Му “тигърче” Тотев (ковчежник за региона) да върши свинщини до безкрайност. Не може Московски да бълва анекси към рамковите договори, за да краде от Негово име до безкрайност. Не може Еднокнижната тиква да ви лъже до безкрайност – например за сваления мониторинг, а ЕС не само опровергаха, но и смятат да го засилят (като вкарат проверяващи в прокуратурата и други звена от съдебната система).

***

Доган е ясен – иска и ще предизвика предсрочни избори, щот не иска да гледа как новите акули от ДОСТ му късат парчета от “марлина” (по “Старецът и морето”).

***

Борисов вече е смешен – той си мисли, че заигравката с Русия ще го спаси. Не, той е чао още на тези избори – Пеевски няма да купува гласове за ГЕРБ, щот Доган иска предсрочни. И нервността идва оттам, че Доган няма скрупули – като нищо ще подкрепи Радев на балотажа, и ще смачка надеждите на Еднокнижния за “широка коалиция” ГЕРБ-БСП-ДПС.

***

Един експертен съвет към Борисов, макар че органично не го понасям: след като той и Пеевски обраха Цветан Василев, да се поучи от този грабеж. Да си намери добри адвокати и внимателно да си прегледа подставените лица, които му държат парите (и особено дяловете в иначе “несъществуващите” фирми). Щот едни други му готвят съдбата на Василев.

***
Еднокнижния вече пада жертва на себе си – помисли се за диктатор, а няма потенциала за това, твърде е глупав и еднопластов. И, казано на негов език, е на път да изяде големия.

***

Защо Трайков? Може и с три думи: заради децата ни. Първа стъпка.

***

И за край Дилън, за когото ще си говорим подробно следващия път: I accept chaos, I'm not sure whether it accepts me.

Още на facebook.com/ivailo.noisy.tsvetkov

NB! Адвокатът на OFFNews.bg напомня: препечатването на този текст (изцяло или отчасти) става само с изрично писмено разрешение от OFFNews.bg и автора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови