Новините от деня

Венци Мицов 28 юни 2015 в 08:16 15057 22

Нищо кой знае какво...
Някакви провинциални изнервени батки слезли от колата, убили служител, който им направил забележка, че пътят е в ремонт, после се качили в колата и отпрапшили...
Никаква новина...
На фона на лежерната седмица, в която ние пък се групирахме като две армии - за и против прайда - и започнахме да се подготвяме за поредната война.
"Гей симпатизанти срещу контрагей симптизанти".
Не, знаете ли, това не е нормално!
Не е нормално да водим разговори, които винаги в крайна сметка ще ни доведат до изводи от типа - "Не на НАТО, да на НАТО, не на ЕС, да на ЕС, не на Путин, да на Путин, не на Обама, да на Обама".
Давам пример с разговора за прайда.
Страна номер едно - "Това содомитско сборище е пример как ЕС ни налагат еврогейските ценности, на фона на признаването на еднополовите бракове в САЩ е време да излезем от НАТО и ЕС и да се присъединим към православната майка Евразия".
Страна номер две - "Искате да ни върнете в комунизма, забранявайки да има паради. Искате Путин да дойде тук, за това не харесвате прайда".
В тоя разговор вече всички вие сте участвали.
Само че той не е бил за прайда - бил е за референдума на Плевнелиев. Или за заема от 16 милиарда (който, за да сме политкоректни, всъщност не е заем, а нещо друго).
Или за това дали назначенията на това правителство са като назначенията на предишното правителство.
В тоя разговор ще ви набутат дори да заговорите за цените на доматите на пазара, защото феновете на времето, когато доматите не са били гадни евродомати не спят, а пък онези, които ще ви обвинят в комунизъм, ако кажете, че като дете сте ял по - вкусни домати също са дежурни на линия.
Но да се върнем в началото.
На фона на разговорите за прайда, на фона на разговорите за 20 - те американски танка на една магистрала, която, подобно на останалите, се строи от времето на априлския пленум у нас, но за сметка на това управляващите се бият в гърдите колко голям успех имат именно с нея и подобните се оказа лобно място на един човек, който оставя 3 деца сираци.
Тема ли е това?
Видяхте ли я в медиите?
Видяхте ли коментари на "инфлуенсъри" и "опиниънмейкъри" в мрежите по повод трагедията?
Отговорът е повече от очевиден.
В тая тема няма нищо за упражняване на брилянтните ви геополитически познания.
В тая тема има само две неща - скръб и безпомощност.
Скръб, която не може да се превърне в ярост, защото не знаем срещу кого да бъде насочена - срещу управниците ли, които преди избори стартират изнервящи ремонти, защото през останалото време спят.
Срещу съдебната система ли, защото подобни убийци се чувстват напълно безнаказани.
Срещу образованието ли, защото ако образованието си вършеше работата добре, хората нямаше да са скотове.
Срещу ценностите на обществото ли, защото у нас семейството вече е една разпаднала се клетка в дългата верига за създаването на личност.
Срещу църквата ли, защото тя е заета не с духовни дела, а със заклеймяване на заниманията с йога.
И безпомощност, защото няма какво да направим.
Не ми се пише за прайда.
Бих работил, за да защитавам правата на хора, които биват мачкани от системата.
Бих работил безшумно, систематично, аргументирано.
Пише ми се за онези, които без време си заминават по най - нелепия и безумен начин.
Пише ми се за жертвите на автомобилните катастрофи, за децата, които биват пребивани от родителите им - наркомани, за бабата, която е изнасилена и обрана (20 лева и два - три буркана с компот и свинска мас), пише ми се за човека, който си продава кръвта, за да може да изпрати сина си абитуриент.
Пише ми се, но вие няма да го четете.
Вътре няма да можете да наместите отправните си точки за Путин и Обама.
Или за Бойко и Орешарски.
Или за Сорос или руското посолство.
А междувременно утре, на някоя друга магистрала някой друг изнервен клетник ще излезе, ще вземе камък и ще го запрати по вас.
Нищо, че това не е вашата новина.
И нищо, че докато се избиваме един друг коментираме кърменето в МОЛ - а или пък с 30 години закъснение започваме да атакуваме отдавна падналия комунизъм.
Или пък да искаме неговото връщане, щото при бай Тошо цигарите "Стюардеса" били 80 стотинки...

PS. Докато пиша тоя текст, разбирам, че Столична община ще получи предложение за гласуване, в което се иска глоба между 300 и 1000 лева, ако хванат някой да рови в кофа за боклук. Написвам го във Фейсбук, където моментално се появява коментар на симпатизант на управляващите, гласящ - "Много ясно, кофите са частна собственост".
Искате ли да коментирам това?
Или по - добре да я караме по вашия дневен ред...
Оня с Путин, Обама, прайда и военния парад на Червения площад?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!