Из делниците на един луд (4-8 юли)

Тони Филипов, д-р 11 юли 2016 в 09:12 23927 19

Преди да подкараме седмицата, искам да ви кажа, уважаеми читатели, че днес ни е юбилей. 200 пъти сме били заедно. 200! Сещате ли се какво означава това? Не знам как да го кажа. Това са 3 600 000 знака, 600 вестникарски страници, 72 квадратни метра, един цял апартамент. Признайте, че друг не е изписал толкова много простотии, за толкова малко време. И сме готов да продължим, ако и занапред срещаме същото гостоприемство на страницата на OFFNews. Разбира се, всичко зависи от вас. Докато четете, докторът ще пише. И, което е по-важно, няма да си ляга, без да си е чистил зъбите с кибритена клечица.

P.S. Моля днес, по случай светлия празник, проф. Балкански, ако му е възможно, да се въздържи от коментари. Не бива един човек да разваля празника на 15 хил. души. Пък, ако не може, здраве.

Понеделник, 4 юли

Борисов заявил на кръгла маса „Икономика на светло“: „В момента България е една от най-добрите в Европа в борбата с контрабандата на цигари, което води с милиарди повече приходи в бюджета…”

И се похвалил, че лично той още като главен секретар на МВР полагал големи усилия в борбата с контрабандата на цигари. Сигурно. А може и още преди това да е полагал. Говореше се, че е участвал в създаването на една фабрика за цигари, която, макар и тайна, работела само с бандероли.

"Справихме се с контрабандата на цигари, вика, при първия мандат още…"

Това твърдение не може да бъде отхвърлено с лека ръка. То трябва да бъде отхвърлено с всичка сила! И няма място за иронии и евфемизми. Лично ние изписахме кофи с мастило за контрабандата на цигари, борбата с която така и не започна през първия му мандат. Започна лани, след приватизацията на „Булгартабак”. Вижте какво съм писал преди няколко седмици за личния интерес, да не се повтарям.

Премиерът ни е лъжец и манипулатор, при това от най-елементарните. Вероятно не заслужаваме по-сложен… Само няколко дни по-късно ще каже пред министрите: „Много се говори за корупция… иска ми се, както казва народът, да хванем бика за рогата. Така, както преди година и половина се заехме с контрабандата, която беше един бич за бюджета... Борбата с контрабандата в този й вид започна след като слушах един анализ за 34% контрабанда на цигари. Тогава говорих с Горанов каква разликата в приходите се образува само от тези пари. И се оказа, че те се измерват в стотици милиони, милиарди.”

Изведнъж се оказало, представяте ли си?! Той не знаел!

Не знам вече как да ви го кажа. На хора, родени за гега, сте дали жезъл в ръцете.

Ама кой ли у нас върши това, което му се полага. Навсякъде е така. Оня ден гледах заглавие в „Труд” - „Гъска мъти пауни в столичния зоопарк”. Е, работа ли е на гъската?!

Но ще има възмездие. Ако не на този, на другия свят. Борисов ще разделя шарена сол в ада. На една страна чубрицата, на другата пипера, на трета солта… Това е наказанието за фанфароните на оня свят…

Изберете си го за президент и щастието ви ще протече през крачола...

Според Комарницки ни готвят магаре и затова го крият до последно. Така, както е завито, не се вижда дали е мъжко магаре. И може само с пипане да се установи. А като го напипаш вече е късно…

Сър Джон Чилкот, ръководител на комисията за разследване на участието на Великобритания във войната в Ирак, вика: „Блеър осъзнато преувеличи опасността, излизаща от Ирак. Великобритания прие войната без да изчерпи всички варианти за мирно разрешаване на конфликта.“

Самият Блеър уж се извинява, ама не съвсем. Всъщност, то нема и на кой да се извини, де. В момента Ирак не е точно държава.

„Попитах Том дали страните винаги се извиняват, когато са сгрешили и той каза: „Да, малките го правят."

„Труд”: „Джин с тоник пъди комарите”. Има и други средства за пъдене, като например „Аутан” за външна употреба или витамин В1 перорално. Но не са така приятни. Всъщност, тоникът съдържал хинин, който се просмуквал в кожата и потта, и той гонел кръвопийците. А джинът се слага, за да привлича хората да пият тоник. Та, ако искате да бегат от вас, пийте Gin Fizz.

Пардон, подведох ви. Джин с тоник и Gin Fizz са различни неща. Ако искате, ще ви кажа набързо как се прави истинският Gin Fizz. 60 ml джин, 30 ml сок от лимон, 15 ml сок от лимон лайм, 1 ч. л. пудра захар, газирана вода. Всичко това се разджурква с много лед в шейкър. Може да се добавят 2 с. л. сметана и 1 яйчен белтък, но тогава ще стане Ramos Fizz. Например в Ню Орлиънс така го пият. Ню Орлиънс, ако си спомняте, е родното място на вампира Луи от „Интервю с вампир”. Сетих се, защото и вампирите, както комарите, пият кръв. Но, за разлика от вампирите, които привличат туристите, комарите ги гонят. Даже могат да съсипят туризма, ако случайно на Ангелкова не й стигне времето. Страшна напаст. И туристите вече не се връзват на лъжите, които им пробутвахме доскоро, че еколозите не позволявали да избиваме комарите, щото нашата биосистема била зависима от тях и други такива дрън-дрън…

Между другото, като споменах вампира Луи, та да ви кажа, че е идвал в България и едва не е станал една от забележителностите, с които днес се гордеем. Когато тръгва с кораб от САЩ за Европа, слиза на пристанище Варна. И в района намира едни изключително тъпи вампири. Едва не го убиват. Много се разочарова от тях, също и от румънските, и отпътува за Париж. Както и да е, да не се отплесваме повече. Предполагам, че това лято ще имаме доста поводи да си поговорим за вампирите.

Страница на статията : 010203
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12050

19

Very Bastard

17.07 2016 в 11:03

Док ,чета те още от времето във в. Монитор . Избягвам да коментирам под "Дневниците" ,че прост човек или ще напише нещо умно или ще се изложи.Аз умно нещо досега не се сещам да съм писал.... Ама ти пиши бе човек , пиши . Ние анонимните четящи те чакаме като доза. Тайничко се смеем през сълзи и плачем през смях.Не се отказвай да пишеш заради няколко много активни идиота , които не спират да дразнят и теб и хиляди като мен.Ние не им отвръщаме , защото 1000 знака за пост няма да ни стигнат за да ги напсуваме.
За мен е късмет и чест , че съм ти съвременник и те чета в "реално време" .
Благодаря ти , че те има .

10499

17

Арго

13.07 2016 в 07:06

Да илядиш док:) Като малък мразех неделите, защото идва новата седмица. Заради теб, заобичах неделята:)))

Би шута на Ганьо от тук, ако биеш и на двамата му гЗлизци, нема да имаш равен:)))

Поне при теб да си коментираме куковците, че ми писна от "умници"

26179

16

ELPIDA

13.07 2016 в 01:42

Честит Юбилей,Докторе !
Мислим- не е проблем за твойта класа още илядо по двеста да ги народиш,най-малко...
Със здраве !И музата да те усмихва несекващо!

12000

15

Lilyana Mileva

12.07 2016 в 15:39

Мноого приятен ,остроумен,актуален автор за четене е Д-р Филипов ! С нетърпение чакам да се появи следващата седмица с неговия коментар на политическите събития у нас !Грешка няма:умее да пише със завидно чувство за хумор!Не знам като доктор как е и с каква специалност е,но като сатирик е ненадминат ! Дерзай ,Докторе ! Можеш и го правиш с лекота !
ПП: ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ! С пожелание да е последван още много пъти !

12284

14

ДидоВъТъ

12.07 2016 в 06:56

Поздрави,док.И 5-та книга си трябва веч.

77927

12

El Commandante

11.07 2016 в 22:03

Чесъне, недей спами в на Доктора темата, ако те сърби нещо,ела в некоя друга тема да те почеша, хем не съм ти сипвал да си хапнеш напоследък....

77927

10

El Commandante

11.07 2016 в 20:37

Докторе,първо: честито!
Да илядиш!
Ти пиши само, четенето го остави на нас, ние сме сила в четенето....е, не сила колкото любовта или Миле Китич, но сила все пак.

Второ: аз съм стреснат и изненадан че авторите тук, четат коментарите, аз си го представях че е като онея шуут-енд-форгет ракети-пращаш текста и отиваш да пиеш рикия, пък то виж кво било, имали сме обратна връзка...интересно.

Трето-аз съм лично засегнат, че каза само на Професора да не коментира, пък на мен нищо не ми каза и ми е леко обидно едно такова, нали..

Иначе тва за СИ системата за оценка на писателите е интересно...слагаме на едната страна трудовете на Мери Хигинс Кларк или на Шърли Маклейн, на другата-тея на Селинджър и става веднага ясно кой е по-писател, мдам....