Из делниците на един луд (24-28 юни)

Тони Филипов, д-р 30 юни 2013 в 20:05 12846 41

Из делниците на един луд
Из делниците на един луд

Понеделник, 24 юни

На обсъждането на промените в енергийните закони в НС депутатът от БСП Димитър Горов направи следната еврейска сметка: „Правителството завари искания на производителите на ток за повишаване цената дори и с 40%. Кабинетът планира да я понижи с 5% от 1 юли, така че на практика намалението е с 45% от прогнозираните равнища.” Браво, Горов! При този иновативен начин на смятане, даже и да не успеете да намалите цената, нема да се забележи. Къде 45%, там и 40%. А, между нас да си остане, можете и да я дигнете с 5% и пак ще останете в историята. Никое правителство до сега не е сваляло цената с 35%.

Никито. Сн. архив „Монитор”.Никито. Сн. архив „Монитор”.

Това изказване ме подсеща как през 2003 г. Никито Василев се изтъпани на трибуната на НС и каза, че за двете години на тяхното управление доходите на българина в доларово изражение се увеличили с 54.25%. При СДС средната заплата била $113 долара, при тях нараснала на $169. Ама не каза, че през това време доларът падна от 2.30 на 1.60 лв. Спомняме си, че тогава попитахме дали Никито е проверяван на глупомера. Сега няма да питаме. За да не се повтаряме, не за друго…

Във връзка с провеждащите се в Албания избори АФП съобщава от Тирана, че социалистическата партия обещавала да донесе промени в страната, ако спечели. И ще донесе! Социалистите винаги донасят промени. Ето българските социалисти така промениха България, че никога вече няма да е същата. Дай, Боже!

Вторник, 25 юни

Станишеевски дал интервю пред "Ди Пресе". Питат го как правителството на Орешарски ще отговори на обвиненията, че е свързано с олигархията. Вика: "С делата. Цените на тока през юли трябваше да се покачат с 20%. Вместо това ние ще ги намалим с 5%. От юли увеличаваме майчинските. По същия начин предприемаме действия срещу бюрокрацията и корупцията, за да може икономиката да тръгне напред".

Амин! Дай, Боже!

Изобщо голямо социално потене ще падне!

Странно, че Горов говореше за 40%. А сега от Станишеевски чуваме, че производителите са искали само 20%. Което означава, че БСП сваля цената на тока с 25% общо, а не с 45%. Лъжльовци! Поне се разберете да казвате еднаква цифра, бе!

Станишеевски вика още: "Правителството се вслушва в хората и техните искания. Но би било безотговорно в момента да се проведат отново предсрочни избори. Има разлика между София и провинциалните градове, където е тихо.”

За тихо е тихо. Обаче ето какво разправя социоложката Боряна Димитрова от „Алфа Рисърч”: „Хората навсякъде са активни… Повече са тези, които можем да наречем мълчаливо мнозинство. Нека кажем, че подкрепата на протестите е в рамките на 85%.”

Ако 85% от българите подкрепят протестите, наистина няма да се разминат предсрочните избори. Всъщност това ще са най-предсрочните избори, пред-пред-предсрочни.

Новият лидер на ДСБ Радан Кънев ще комасира дясната политическа нива. Заедно със "Зелените", "Синьо единство" на Надка, ДБГ на Кунева, НДСВ и още няколко партии с квартална известност щели да формират нов реформаторски блок.

Нема и девет дена откак Костов се оттегли и те вече се обединяват. Излиза сякаш той е бил основната пречка за обединението на дясното. Така де, не излиза ли точно така?

Отзарана Олигарски каза, че за трети вицепремиер се бил спрял на банкерка от София, която в момента заемала висша ръководна позиция в голям трезор… Викам си дали няма да назначат Петя Славова, шефката на „Инвестбанк”?

Не била Славова. Олигарски съобщил допълнително, че има предвид Даниела Бобева, шеф на отдел в БНБ. Жалко, Славова можеше да даде нов живец на протестите, наред с Пеевски и Сидеров…

Като го споменахме… Плевнелиев е бесен от избирането му за шеф на комисията по корупция и етика в НС. Това, вика, е скандал, който може да се сравни с избора на шеф на ДАНС. "Поставянето на Сидеров на тази позиция е демонстрация към цялата нация…”

Миков не е съгласен: „На лидера на „Атака”, рекъл, му предстои да покаже, че може да се справи с отговорността на поста и е рано държавният глава да негодува от избора му.”Въоръжен с пистолет, Сидеров отива към НС да докаже, че е годен за шеф на комисията. Сн. „Пик”

Въоръжен с пистолет, Сидеров отива към НС да докаже, че е годен за шеф на комисията. Сн. „Пик”

Не, не е рано. Как правеше хаджи Генчо? „Трябва да го побиеш, дорде не е разбил стовните, а когато ги разбие, то ти го бий, колкото искаш, а стовните няма вече да бъдат цели…”

Ще чакаме с нетърпение деня, когато коалиционните партньори ще се сритат. Със сигурност няма да чакаме дълго. Станишеевски пак ще стане „педерастчето с очилцата”. Хетеросексуалността на Миков може да бъде пощадена, но няма да мине с по-малко от ибрикчия, помияр, кулски селянин, Мая Манолова пак ще се преобрази на сестра Галева и т.н. Ако някой има пари за губене, можем да се басираме.

Дето вика един наш настолен приятел, „в днешно време всички са луди, имаме избор единствено между шизофренията и параноята: или сме по няколко наведнъж, или сме сами срещу всички”. Проблемът на Волен е, че не иска да избира…

Слушах Миков при Росен Петров оня ден. Направиха му изненада с леля му. Която всъщност не му е точно леля, а му е втора майка. Осиновило го е, за да вземе софийско жителство и да остане в столицата. Ама смръцафръцаха историята набързо. Щото описва Миков малко като тарикатче. Тогава не можеше всеки да остане в София. Освен ако не се ожени за столичанка, но столичанките рядко връзваха на селянчета. Някои, по-баламите (като нас), кандидатстваха аспирантура, защитаваха дисертация и получаваха софийско жителство… Ама това беше най-бавния път. Миков го е направил по тарикатския начин.

Сряда, 26 юни

Върховният съд в индийския град Мадрас постанови, че мъж и жена, които правят секс, автоматично ще се смятат за законни съпруг и съпруга. Според съда правенето на секс е „пълно отдаване с всички последици”.

Сигурно ще си помислите какво става в случаите, ако жената се окаже женена. Няма такава опасност. Нали сте видели какви червени точки имат индийките на челото? Наричат се „бинди”. А знаете ли, че точка имат само женените? Разведените и вдовиците имат запетайка. Така че е трудно да се объркат.

Награди до $100 хил. ще раздава "Майкрософт" на онези, които успеят да хакнат последната версия на операционната й система Windows 8.1 и покажат слабите места в софтуера.

Не може да няма слаби места. И със сигурност има хора, които ще ги открият. Виждал сме следната обява за работа: "Сериозна организация наема на високоплатена длъжност опитен хакер. Моля, публикувайте резюмето си на главната страница на сайта www. microsoft.com". Значи е възможно.

Четвъртък, 27 юни

Антон Кютев вика: „Кои, вика, са протестиращите? Умните, образованите, по-заможните в София. Ами нали точно техните данъци искаме да вдигнем? Много ясно сме заявили, че с промяната на плоския данък облагането на доходи над 4500 лв. се вдига. Ами нормално е да протестират.”

Цялата ни ненормативна лексика, трупана с години от разни източници, изведнъж се активира в оперативната ни памет с цел да можем да се отнесем заслужено с този наглец! Защото ние, дали сме много умни е спорно (ако бяхме много умни нямаше да сме се докарали до тук), но все имаме достатъчно в пипето, за да обърнем внимание, че коалиционният партньор ДПС заяви категорически че плоският данък няма да се пипа.

Лъжец и манипулатор! При това глупав.

Ама чакайте да ви кажа до края какви ги разправя. Протестите били предизвикани от „частни интереси, които са засегнати силно от приетите от промените в т.нар. енергиен микс”. "Естествено, заключава Кютев, че ще отнесем големи критики и протести, защото е засегнат голям частен интерес. Става дума за чиста форма на класова битка…"

Класова битка?! Не, казвам ви, тоя е точно толкова невменяем, колкото и шефа му Станишеевски! Какви класи, какви пет лева бе льольо?!...

Улична школа за класова борба. Сн. „Дневник”.Улична школа за класова борба. Сн. „Дневник”.

Хем вика, че протестиращите били умни, хем ги прави на прости!

Червенушките подмениха борда на БЕХ почнаха да връщат старите червени шефове. Първи, естествено, падна шефът на АЕЦ „Козлодуй” Валентин Николов. Него когато и да го уволнят все е късно, но въпросът е с кой го сменят. С Иван Генов, който беше шеф до 2009 г., състудент и кумец на Румен Овчаров. Та освен Овчаров да е засегнат от промените в закона и той да насъсква протестиращите. В съюз с Курумбашев и Гагаузов, за които оня ден четох някъде, че също са се обзавели с ВЕИ мощности.

Знаете ли как наричали мафията в Сицилия? „Приятелите на приятелите”. Не знам що се сетих.

Бегъл поглед върху новите назначения в БЕХ, "Мини Марица изток", ТЕЦ "Марица изток 2" и т.н. показват, че червената енергийна мафия спешно си връща позициите в сектора. И е последната сила, която би искала да бута червеното правителство. Но Кютев, затова го наричаме глупав, не се сеща, че и ние се сещаме и менти елементарно.

Ако ме питате мен, трябва да получим извинение и за назначението на Генов. Защото като му напишете името в Гуглето и ще попаднете на едни вълнуващи разкрития на ядрения физик Георги Котев как Иван Генов и още трима юнаци, все шефове в АЕЦ „Козлодуй” направили частна фирма „ИКАР” и прихванали търговията с ядрено гориво и вкарвали експериментално и опасно гориво в централата. Как после прехвърлили фирмата на булките и синовете си. Трябва да бъде обяснено и назначението на Христозов в БЕХ, който освен, че стана известен като милионер, е собственик на частна електроцентрала, което в някои държави би се сметнало за конфликт на интереси.

Та ако имат проблеми с енергийната мафия, да си се разбират вътрешнопартийно.

Имаше един виц. Един, вероятно социалист, попаднал в ада. И го осъдили като начало 100 г. да го въртят бавно на шиш. А до него турили да се пече и некое картофче за гарнитура. Но се наложило да го въртят бързо, защото иначе крадял от картофите.

Не е виц това, не е… Самата истина е!

Класовата борба?! За да има класовата борба, класите трябва да се организират в партии. Но, както сме казвали и друг път, у нас стана обратно - партиите се организираха в класа. И си водят вътрешно класови битки.

Колкото до останалите класи, според Ноам Чомски в Америка ги наричали „прекариат”. Което не идва от глагола „прекарвам”, ако и да изглежда логично. Прекариатът това са онези прослойки в обществото, които се характеризират с непредвидим, несигурен жизнен статус (от англ. precarious - несигурен, зависещ от волята на друг). „Този начин на живот, вика Чомски, обхваща все по-големи маси в САЩ, а и в други краища на света.” По нашия край е обхванал почти всичките маси, без най-горния децил (богатите 10%).

„Държателят на „златната акция" в 42-ото НС” („Труд”) вчера не благоволи да отиде и седенкята не можа да се открие. Трябваше да се гласуват новите вицета на Олигарски – Йовчев и Бобева. „Труд” пише: „Едва ли някой е вярвал, че Сидеров просто ще попълва кворума в залата, без да търгува с влияние и извива ръце.”

Лично ние не сме го вярвали. Чели сме доста криминални романи и поне от тях знаем, че почне ли изнудване, то рядко спира до един транш. Изнудвачите винаги се изкушават да вземат още кинти, после и още, още... И накрая стават жертва на собствената си алчност. Поне така е в романите…

Та вчера, не стига, че не се състоя събранието, ами и агентите на енергийната мафия бяха обкръжили парламента и замеряха депутатите с яйца и домати. И като си тръгваха ги изпращаха с шпалир и овации. Един приятел ни каза, че един гражданин ударил Данчо Ментата с вестник. Друго не можа да ни каже, но се кълнеше, че вестникът бил „Телеграф” на Пеевски. Животът си прави такива иронии често.

Колкото до протестите, според нас трябва да се насрочи един ден за национално преброяване. Всички, които са за оставката на правителството, да излязат на еди коя си дата за десетина минути, колкото да се видим кои и колко сме. Ако верно само 20 000 сме против кабинета Олигарски, то той е в правото си да не ни чува. Защото това е демокрацията. Още от времето на Тит Ливий е известно, че повечето почти винаги побеждават по-добрите.

Петък, 28 юни 2013 г.

Днес беше ден на Волен Сидеров. То и вчера му беше ден. По начало на хора с неговия психичен статус всеки ден им е ден. Днес отиде на работа с пистолет. Вчера отиде с палка. Интересно дали утре няма да помъкне някоя гаубица.

В. „Фигаро” от 27 юни. Факсимиле e-vestnik.bgВ. „Фигаро” от 27 юни. Факсимиле e-vestnik.bg

Фактът, че сегашната власт се крепи точно на този човек е най-доброто доказателство, че тя трябва да си ходи. И това вече не е само наше, българско мнение. Отговорен фактор във френската соцпартия коментирал пред Фигаро: “Алиансът с “Атака” беше червената линия, която не трябваше да бъде пресичана. Нашите български другари току-що я пресякоха без това да ги притеснява…”

Скандалът „Сидеров” вече задминава скандала Пеевски. При това тука дори не може да се очаква катарзис. Тука си трябва стая, облицована с пореста гума.

Пък кореспондентът на “24 часа” в Германия Капка Тодорова съобщава, че Комисията по европейските въпроси към германския Бундестаг обсъдила събитията у нас. Шефът на комисията Гюнтер Крихбаум, от управляващата ХДС на Меркел, коментирал, че избори и смяна на правителства са съвсем нормални процеси в една демокрация. Обаче! "Когато обаче са разпознаваеми тенденции, че едно правителство иска да жертва държавата, това е неприемливо… " Депутатите в Бундестага, рекъл, са силно обезпокоени. „Не може да имаш чак пък толкова голямо желание за власт, за да управляваш, търпейки една дясноекстремистка партия…”

Не може, ама на, може… Червените са стиснали властта като умрял ябълка…

На страницата си във Фейсбук Капка дообяснява: “Думите, които чух, са меко казано яки шамари. Чудех се даже как да преведа, че виждали тенденция правителството иска den Staat zur Beute machen – да жертва държавата или да плячкоса държавата. Реших да мина с по-слабото жертва.”

Ако червенушките се откажат от властта и тръгнат на нови избори, ще правя, ще струвам, ще им изстискам от себе си капка благодарност, защото с този акт ще ознаменуват края на парламентарната дейност на Болния човек…

Пък Вигенин се възмущава в профила си във Фейсбук: „Каква деградация - да замерваш парламента с черен хайвер. На фона на растяща безработица, падащи доходи, замръзнала икономика и енергетика пред колапс...”

И дай да не ядем сега черен хайвер, щото имало безработица и мизерия!

Тоя се прави на по-прост отколкото е. Един вид не се сеща защо го правят. Французите имат изрази „левица - чер хайвер” и „крайна левица - Прада” (Бегбеде). Нормално е и у нас да има. Не е нормално, че у нас няма нормална левица, но к’во да се прави… Това намекват протестиращите, че нашата левица е от типа „Чер хайвер”.

Сега ще направя бележка и на протестиращите. Някои неща, които правят, не са хубави. Антон Кютев се оплаква, че в сряда срещу него била проявена агресия пред парламента. Десетина души със свирки тръгнали след него и свирели непрекъснато. "Един от тези младежи през цялото време, докато вървеше след мен, ми изброи всички болести, които трябва да хвана веднага. Сред тях бяха рак на дебелото черво, няколко вида окуцяване и още няколко заразни", разказва Кутев. Доколкото разбрахме, сред заразните споменали трипер, сифилис, СПИН и други болести, предавани по полов път. Не, СПИН не му пожелали, щото той СПИНА си го имал по рождение… Не бива така да се говори на народен представител. Дори и това да е Антон Кютев. Все пак е човешко същество. Или бъркам?

Председателят на СД на БЕХ Георги Христозов уволнил члена на СД на АЕЦ “Козлодуй” Георги Христозов само ден, след като го назначи. Това шизофренно поведение се дължи на факта, че прокуратурата прояви обезпокояващ интерес как така Христозов заема постове, за които се изисква достъп до секретна информация, а той, понеже е съден и осъден, няма право на такъв достъп, ама все пак е имал достъп… Доста е объркано, затова прокуратурата поиска Христозов да бъде уволнен от шефския пост в БЕХ. От ведомството на Драгомир Стойнев заявили, че няма да го уволнят. За да тръгне Стойнев срещу закона заради него, явно е човек, заслужил на партията. През 2007 г. Христозов беше назначен от министър Петър Димитров за шеф на държавната ТЕЦ "Марица-изток 2", която, заедно с АЕЦ „Козлодуй”, произвежда най-евтиния ток. Сещате ли се за какво иде реч?

Пък здравната Андреева поиска оставката на директора на НЗОК Пламен Цеков, въпреки че касата е независима институция и министърът няма право да се меси. Цеков също е от категорията управленци, чието махане винаги е закъсняло, но и тук въпросът не е само в махането. Бившият директор на касата от времето на тройната коалиция и сестра на евродепутатката Илияна Йотова Румяна Тодорова вече се изнерви от чакане. Ама то, като погледнеш, те не са се оставили Сидеров да ги прави за ибрет пред целия цивилизован свят, за да назначават безпартийни специалисти.

И сега, ако ми позволите, ще ви похваля, защото сте хора, които знаят какво да четат. Демек нас. Днес в „24 часа” пише, че американско изследване показало, че 80% от ударените от гръм са мъже. И откога д-р Филипов ви го е съобщил този „новооткрит” факт? Заедно с обяснението, че вероятно причината е в тестостерона. От където пък следва, че педерастите ги удря по-рядко… За пръв път сме писали за това през 2005 г. А лани го повторихме, за тези, дето не са ни чели през 2005 г.

Пък „Труд” съобщава за „откритието” на двама японски учени, че музиката на Моцарт помагала за концентрацията. Докато Шостакович имал обратния ефект - нарушава концентрацията на индивида.

Още преди едно десетилетие, стъпвайки на изследване пак на японски учени, ние сме запознали нашите читатели с профилактичния и здравословен ефект на музиката. Как например при алкохолизъм трябва да се слуша Шуберт, “Аве Мария”. За предпазване от умора помага “Хованщина” на Мусоргски, за гастрит - “Соната №7” на Бетовен. При невроза за предпочитане са руските композитори. (Някой да каже на Сидеров, понеже ние не си говорим с него!) При еректилна дисфункция „Одата на радостта” ( An die Freude).

Разбира се, не с всичките им изводи сме съгласен. Защото според нас за еректилна дисфункция повече подхожда “Танц със саби” от Хачатурян. Не сме съгласен също, че “Сватбения марш” помага при високо кръвно. Статистически е доказано, че високото кръвно е отложено следствие от слушането на Менделсон. Както и да е. Искахме само да ви уверим, че благодарение на правилния си избор вие сте сред хората, които първи са осведомени не само за новините в политическия живот, но също така и за новостите в науката и културата. Завиждаме ви, че ни четете. На нас почти никога не ни остава време да се четем. При това ние пишем единствено, за да разберем какво мислим. Ама като няма време да се прочетем…

21.00. „Панорама”. Тетка Цачева и Янааки Стоилов. Мамка му! Напреде пропаст, назаде вълци!

Май е вярно. „Системата е постигнала целта си: дори неподчинението е форма на подчинение.”

To be continued

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!