Из делниците на един луд (23-27 юли)

Тони Филипов, д-р 30 юли 2018 в 16:14 26277 1

Понеделник, 23 юли

От ден на ден по-зле става, докторът трайно пропада в Сатурновата дупка. Както знаете, по зодия е Лъв, най-яката зодия. Но това, което не знаете, е че и жена му на доктора е зодия Лъв. Изобщо на доктора само на зодия Лъв му върви. И ако се чудите как лъвовете съжителстват, ще ви кажа. Просто е. Докторът винаги е на крачка преди булката.

Още преди тя да е кипнала напълно, той вече се е изпарил (перифраза по г-жа Балтова). Е, понякога и тя се изпарява. Щото конвенцията си е конвенция, но Пазарджик си е Пазарджик. Там умират за неконвенционални работи.

И отгоре на всичко това пълно лунно затъмнение, дето ще стане в петък, се движело по оста Лъв – Водолей. Което не го знам какво означава, но усещам, че не е на добро.

Казвам ги тия работи, за да сте малко по-толерантни към автора. Защото авторът и той е човек, не ли? И освен това зависи много от простотиите, които се случват. Отстрани може и да изглежда, че всеки ден се случват грандиозни простотии, ама не е така. В смисъл, точно така е, но не всичко се поддава на осмисляне.

Какво ще кажете например за оградката, която трябва да спре румънските глигани да не пренесат свинската чума? Много хитро са я измислили, а? На височина е като бебешка кошарка и изглежда почти толкова здрава.

Републиканският рекорд за скок на височина за глигани е 1.64 м. Видях го в един клип. А оградката на Порожанов щяла да е метър и десет, до подуяне, дето се вика. С основание един Костадин каза, че тя оставя на дивите свине само 3 възможности: да минат под нея, над нея, през нея. И трите варианта са еднакво възможни е ще се случат реално.

Единодушен сме, че тази ограда няма да спре глиганите, но дано поне да е по-евтина от онази ограда, дето не спря мигрантите. Затова по-добре вместо тел да се сложи канап или ленен конец, а коловете да са дървени.

Като цяло намирам, че съоръжението е много артистично и мисля да предложа, като мине кризата, да се тури на мястото на Бронзовата къща.

Вестниците "Телеграф" и "Монитор" на медийния империалист Пеефски поискаха от бТВ главата на Светослав Иванов. Причината е интервюто на Иванов с ръководителя на "Ню Бояна филмс" Ярив Лернер, излъчено в "120 минути". Нали "Ню имидж" купува 50% от вестникарския бизнес на Шишито. Та Светльо между другото попита Лернер не се ли притеснява да е ортак с Пеевски във вестници, които са натоварени с доста негативи, подозирани са в политически зависимости, ползвани са като бухалки… И оня взе че каза: Да, притеснявам се. И седи гледай какво се случва. Като да сложиш конска муха под опашката на магаре. Знаете ли го тоя номер? Пардон, вие повечето сте от София, откъде ще го знаете. Хващате една конска муха, после повдигате опашката на магарето и я слагате. То по инстинкт веднага си стиска опашката, за да си опази джендъра, и затиска мухата, която почва да го хапе. И остават с часове така прегърнати. Магарето пощръклява и включва на първа космическа. Една година нашата магарица, Бойка се казваше (честно!), избяга през две села в трето. Чак във Ферезлий я намерихме. Боже, колко съм античен… Помня повечето села със старите им имена - Ферезлий, Каразлий, Касаплий… Както и да е. Пеефски и компания газ пикаят. „Монитор“, „Телеграф“, „Блиц“, който изобщо не е на Пеефски, зоват бТВ, ако иска да се продаде, да се прочисти от "журналисти" като Иванов“, изведнъж придобил всичките симптоми на соросоидната болест, прокопиевщината, цветанвасилевщината и т.н. Ако се вярва на Соня Култуклиева, бТВ я гласели за Домусчиев. Явно затова не я дадоха на чеха Келнер. На нея виден гербер ѝ снесъл. А Нова я гласели за Васил Божков.

Вторник, 24 юли

Остана ли някой да се съмнява, че ни управляват малоумници? Вчера в ДВ излезе поправката в Закона за лова, която разрешава груповия лов на дива свиня. Днес обаче отново е забранен със заповед на министъра на земеделието, издадена на основание на същия закон, но на друг член. Вчера се смяташе, че груповият лов на диви свине ще намали популацията им и ще предотврати разнасянето на африканската чума по свинете. Обаче еколози и ловци обясниха, че ефектът ще бъде точно обратен и освен това ще се дадат и много жертви в жива сила. И малоумниците направиха завой на 360 градуса, както ще каже премиерът други ден.

БСП поканили Гери-Никол да пее на събора им на Бузлуджа.

Яката дупара, яката дупара!
Кой ши я бара, кой ши я бара?(x3)

Който е подбирал и канил изпълнителите явно прави намек на Нинова, ако ме разбирате. Но ако не ме разбирате, ще е даже и по-добре. Щото напоследък си имам доста ядове с това, че намирам кусур на външния вид на хората, по-точно на жените.

Сякаш аз съм виновен, че някои жени ги мързи да почнат една-две диети, да се разходят до фитнеса и изобщо до подходят с уважение към външния си вид. Иначе поканата на Гери-Никол не е нещо, дето да учудва. Там дето е пял Азис, всичко може. Ако помните, Азис пя на БСП за евроизборите през 2007 г. Беше помолен само да не изпълнява “Напипай го!”, защото по време на избори това звучи като обещание. А сега от един Сашо научавам, че и Гери-Никол е помолена да замени дупара с попара, предвид средната възраст на електората.

През 2007 г. Борисов много бъзикаше БСП: „С дупето на Азис напред няма как да ни бият...” Те бяха поканили Ивана. Та работата беше фаровете на Ивана срещу хечбека на Азис. Спомням си, че тогава написахме: Майка й на тая България! И така и стана…

Следва на стр. 2

Страница на статията : 0102
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13507

1

"Всички мнения и твърдения, изразени в Редута.бг, са на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители."
reduta.bg