Из делниците на един луд (15-19 май)

Тони Филипов, д-р 22 май 2017 в 12:48 18333 3

Понеделник, 15 май

Анка и Виктор разпитват министър Нено Димов. Анка го пита верно ли е политически номад. Щото нали е бил в СДС, при Костов, при Кунева, ГЕРБ… Не, не било верно. „Всъщност, вика, ако погледнете, всичките тези организации, през които съм минал в периода 1997-2001, бяха част от ОДС. Така че това не е някакво излизане от политическо пространство, това е перманентно стоене на едно и също място в така наречената тогава десница... Това е просто израстване на политическия процес у нас.“

Политическият процес израства и с него и израства и Нено Димов.

Едно магаре паднало в дълбока яма. Събрали се американец, руснак и българин да умуват как да го вадят. Американецът казал, че ще докара кран и ще го извади. Руснакът предложил да му заповядат и то ще излезе. Инж. Ганев обяснил българския подход. Не трябва нищо да се прави, освен да се храни магарето. То ще яде, ще сере и ще се издига.

Това е най-проникновеният български политически виц. Не случайно беше №1 в класацията “Златна решетка” няколко години. Изгубихме им бройката вече на магаретата, които се издигнаха. Да вземем например Тетка Цачева. Министър на правосъдието, преди това председател на НС, за малко и президент да стане. Вика: "В съвремието, в което живеем, реалността е навсякъде около нас." Чутовно! Цветанов ѝ диша праха или каквото там се носи след нея. И гледаше с поглед, за който нямаме определение. Реалност дебне отвсякъде! Ебати късмета да ни се случи точно в такова съвремие да живеем… Тетка ще го каже това в петък в „Панорама“, но нямах търпение да чакам дотогава, за да ви го кажа.

Като стана дума, да не пропусна да ви съобщя. Чета, че в събота по БНТ 1 ще дават „Винету“ с Гойко Митич. Има го в програмата на телевизията - в събота от 21:45 часа.

Големи подлеци са тия в БНТ! Чакаха десет години. А междувременно Борисов вече израсна тая проблематика. Надавам се, де…

Но да довършим Нено. Виктор, колко е наивен, мисли си, че може да го засрами, като му цитира негово изказване срещу Борисов и ГЕРБ: "Политическите бандити оправдават престъпленията си с икономическата криза. Коренът на злото е в мутренското управление на страната, в използването на репресивния апарат за кражба на бизнес, за фалиране на конкуренти. Управлението започна с рекет към фирмите, завършва със скандал за незаконно подслушване. На финала Борисов мина в опозиция сам на себе си - за такава диагноза лекарите дават жълта книжка. В страната на Борисов не можеше да си предприемач, ако не знаеш телефона на Бойко Борисов".

Обаче Нено е перде, тенеке сурат. Тия думи не се броели, защото били казани в кампания през 2013 г. Но реалността се променила, старата десница залязла, наложило се ново разделение… Пък и Борисов се променял дори по-бързо от реалността: „Всички анализатори, включително и медиите го казваха, че Борисов 1 е имал едно лице, Борисов 2 е имал второ лице и в момента се очаква Борисов 3 да покаже третото си лице...“

Това е големият проблем на българските политици. Мислят си, че лицето е като гащите. Като го изцапаш и го сменяш. Ама не е така. Човек има само едно лице. Тези с две лица се наричат двуличници.

Той ли, пита Виктор, е преживял катарзис или вие?

„Всички! Това е нормално. Ние се развиваме в една среда и съпреживяваме...“

Съпреживяваме, съпреживяваме... И, както е казано отколе, с какъвто съпреживявяш, такъв ставаш.

Тричленен състав на ВАС обяви за нищожно постановлението на МС за националната здравна карта. Преди това КС отмени разделянето на пакета на здравната каса на основен и допълнителен. Пак във ВАС падна пръстовия отпечатък… Изобщо всички промени, приети по времето на Петър Москов, паднаха в съда. От което излиза, че последните две години са били напълно загубени. Поне за здравеопазването. Имам известни подозрения, че не само за него…

Вторник, 16 май

Във "Фейсбук" се завъртя снимка на зам.-министърът в МРРБ Павел Тенев отпреди 9 г. на, на която той позира с изпъната по хитлеристки ръка край восъчни фигури на нацисти в музея "Гревен" в Париж. Снимал се и се похвалил във Фейсбук.

Воле за червените. Сашо Симов веднага се възползва:

"Прясно назначеният зам.-министър се оказа обикновен нацист… моментално уволнение.“ Хора, незапознати с коалиционното споразумение, според което само политическата сила издигнала даден кадър може да го уволни, тормозят премиера с въпроси няма ли да уволни тоя нацист. Премиерът, естествено, си мълчи.

Валери Симеонов, чиято кандидатура е Тенев, обаче яростно го защитава. Рекъл пред репортер на „Сега“: "Несериозни работи... Нацистки ли е поздравът наистина? На база на кое да го оттеглим - че е хитлерист или член на нацистка партия? Глупости. Не вярвам да паднете до нивото на Симов." Малко по-късно телефонирал на репортера и допълнил мнението си: „През 70-те години на миналия век като студент бях в лагера "Бухенвалд". Като се замисля, кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили там... Дали някой не може сега да каже: Подавай оставка и се прибирай на село."

Снимка Клуб Z

Може, може. И не само може, ами много хора вече го казаха! На село, байо, на село. И там да си правиш каквито си искаш майтапчийски снимки. С магарета, с кози, с кокошки дори…

Селото не е месторождение, селото е манталитет.

Като бивш председател на дружеството за приятелство с Израел сме длъжен да протестираме срещу тази гавра. Не се шегуваме, докторът верно е бил председател на това дружество. Той какво ли не е бил… Обаче навремето в „Демокрация“ и Сидеров е писал статии за спасяването на българските евреи. Такива бяха времената. Но ние случайно оглавихме това дружество. Тогавашният председател трябваше да влиза в затвора за малко и ни помоли да поемем дружеството, за да не се затрие. После предадохме дружеството на министър Петканов, но той го пропи... Както и да е.

Голям шегаджия е и тоя Валери Симеонов. Притежава онова чувство за хумор, което възпрепятства средно интелигентния човек да се смее с него и го принуждава да се смее на него. С една дума шегоубиец. Те с премиера гаче от един такова са правени. От един кавак имам предвид…

Кой беше казал, че “малцина радикали имат добро храносмилане”? Няма значение. От патриотите само Каракачанов прави изключение. Сидеров и Симеонов приличат точно на хора с лошо храносмилане. Егати киселите типове.

Отново „неуправляем пътник“ на борда. 46-годишен нашенец си купил билет за „Райънеър“, взел и бутилка узо, която гаврътнал набързо. И в самолета почнал да скандалничи. Та се наложило принудително приземяване в Линц с цел сваляне на неуправляемия. При разпита в полицията нашенецът, чието име не се споменава, обяснил, че е безработен и отива в Лондон, защото „искал да се поразходи“.

Веднага се появиха хипотези, че Волен Сидеров е излязъл от ремисията. Но не, не е Волен. Той наистина единствен от патриотите остана без работа, пък и обича да се разхожда по света, но от сигурен източник научихме, че по това време си е бил в София. Освен това той не лети с нискотарифни и не пие узо от бутилката…

Австрийските власти са в шок. Това ли са, рекли, бедните българи? Уж най-бедната страна в ЕС, пък безработните им ходят на разходка в Лондон?!

Да, изглежда че се оправяме, ако че не изглежда така…

Според „Стандарт“ в края на март 700 души държат в банки 1,796 млрд. лв. Увеличили се депозитите между 10 000 и 200 000 лв. Демек и средната класа забогатява. Само при най-бедните положението не било съвсем розово. Влоговете до 10 000 лв. били намалели с 350 000.

Ами ще намалеят. То не може да си развяваш задника по Пикадили Съркъс, пък и депозитите да седят.

Сряда, 17 май

Столичният общински съвет се беше нагласил да удължи договора за 14 автобусни линии в София на фирма "Карат С" на Миролюб Столарски за още две години. Което щеше да струва на общината по 18 млн. годишно, общо 36 млн. лв.
За тоя Столарски отдавна се говори, че е приятел на премиера, „котарак“, спонсор на ГЕРБ. Не знам дали е вярно, но със сигурност е един от най-видните стипендианти на столична община.

Ето какво сме записал на 23 юли 2012 г.: „Столична община трябва да плати на фирма "Карат - C" на Столарски, която експлоатира 16 линии от градския транспорт, 3.8 млн. лева лихви, щото му забавила 10 млн. лв. 3 г. Според БСП общината максус не плащала, та да се натрупат лихви. Щото нема банка, която да дава 13%. Даже най-богатият арабски фонд не давал такъв дивидент.

Но лихвата е по-дребната работа. Столарски возел на 3.60 лв./км., докато другите возели на 2.88, а общинската, която кара по най-скапаните линии, на 3 лв. Та излиза, че и една голяма част от тия 10 млн. са подарък на бизнесмена от столичани, с посредничеството на тогавашният кмет Борисов.

И колко са прости! Хвалят се, че щели да му прекратят предсрочно договора (ама някога, не веднага), от което общината щяла да икономиса 20 млн. лв. А колко е пропуснала да икономиса от 2008 г.?!“

През октомври същата година мнозинството на ГЕРБ в СОС реши да прекрати договора на "Карат-С" на Миролюб Столарски и да му плати над 13 млн. - 9.8 млн. главница и 3.2 млн. лихви за забавени плащания.

Куче влачи рейс, диря няма, няма, ей…

И сега Фандъкова пак ни пробутва Столарски! Имал нови автобуси със стандарт Евро 4. Ами има, купили сме му, има. И ужка щял да свали цената от 3,56 лева, колкото вози сега, на 3 лева, което е с 6 стотинки по-евтино от цената на Столичен автотранспорт.

Слава Богу, част от съветниците от ГЕРБ се засрамиха или се уплашиха, че се вдигна патърдия и номерът не мина. Което не значи, че няма да опитат пак.

Лондонският финансист Окон Анянихи, родом от Нигерия, се разхождал из София около Руски паметник. Изведнъж към него се приближил някакъв „патриот“ и му шибнал един в лицето. Анянихи вика, че с нищо не бил предизвикал агресията и затова предполага, че е ударен, защото е чернокож. После се опитал да хване такси до Пирогов, но бакшишът отказал да го качи. След това отишъл да се оплаче в полицията. И там срещнал същата отзивчивост: "Когато отидох до полицейското управление, никой не поиска да ми помогне. Трябваше да стоя навън час и половина.”

От СДВР обясняват, че се е наложило да чака, докато намерят преводач, който за го разпита на английски.

И само по този дребен факт можете да разберете колко сме изостанали. С 50 г. поне. В Америка преди половин век престанаха да бият негрите. Дори си избраха и преизбраха негър за президент. А ние сега започваме. При това обърнете внимание, че патриотите едва са седнали в министерските кресла. Какво ли има да става занапред…

Преди много години, в „разцвета“ на социализъма, неизвестен милиционер забеляза, че колкото и езици да знаеш, не можеш да се оправиш у нас, ако не знаеш български. Сега сме 2017 г. и в 6 РПУ, което трябва да се грижи за реда в район с около 250 хил. жители, няма нито един полицай със сносен английски. Което не е за чудене, ако се вземе „в напредвид“ че с идването на милиционерите на власт монолингвизмът беше издигнат в държавна политика. Нямам предвид само Борисов, макар че и него имам предвид. Милиционерщината се настанява по всички етажи, пълзи отгоре надолу. Кметът на Пловдив Иван Тотев назначил зам.-шефа на ДАИ Пловдив Александър Държинков за зам.-кмет по културата. Държинков вика, че това, че не се е занимавал професионално с култура, няма да е пречка да изпълнява новата си длъжност. Вероятно международното жури, което избра Пловдив за „Европейска столица на културата“ ще бъде приятно изненадано.

Междувременно във Варна акостирал американски боен кораб, разрушителят "Оскар Остин", въоръжен за всякакви бойни действия, който се ръководи от две жени - кап. II ранг Джанис Смит и нейната заместничка кап. II ранг Саманта Дютили. И мани, че са жени, ами са и черни, поне капитанката. Има я на снимка и няма съмнение.

Сега се сещам и друго. Тоя Павел Тенев, всички му разнасят снимката, дето прави „Хайл Хетлер“. Но почти никой не споменава, че има и снимка, на която е пред фигурата на окован роб, негър естествено, и прави насреща му маймунски физиономии. Ама то е нормално ако си нацист, да си и расист.

Борисов много съжалява за Тенев. Бил най-подготвеният от всички зам.-министри, предложени от патриотите. И изгорял за нема нищо. „Човешко е, вика Борисов, по време на командировки да се правят такива шеги…“

Във всеки случай е българско. Това са някакви такива особености на българския национален туризъм.

Волен Сидеров пощипва зърната на статуя на гола нимфа във Венеция. Сн. ПИК

И същевременно никой вестник не се занимава с назначенията на Борисов. Например с Георги Костов, главният секретар на МВР, който оглави митниците. Миналата седмица сайтът „Афера“ публикува едно писмо от движение „За активен контрол“ – неформална общност на бивши и настоящи служители на митниците, ГДБОП, СДВР, Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР. Писмото беше адресирано до Олаф, ФБР, ЦРУ, Интерпол, до посолства, до Борисов и т.н. В него пише такива работи за Костов, че, без преувеличение, Дрангетата ряпа да яде. Костов покровителствал каналите за наркотици, оръжие, нелегални цигари, мигранти, бандите на квартирните крадци… И получавал проценти от съответните ОПГ-та. И всичко е описано конкретно, материалите са изпратени в СДВР и ДАНС. И там са потънали…

Една десета от всичко това да е вярно, Костов заслужава всичките награди, предвидени в НК в чл. 321 и във връзка с чл. 142, чл. 142а, чл. 143а, чл. 243, 244, 253, 280, 337, чл. 339, ал. 1 - 4, чл. 354а, ал. 1 и 2 и чл. 354б… А, бе, целия НК.

Четвъртък, 18 май

Валери Симеонов щял да съди в. „Сега“, щото му турили в устата работи, които той не бил казал. „Никога, по никакъв начин не съм произнасял думите, че съм правил майтапчийски снимки в Бухенвалд...“ От „Сега“ са категорични, че написаното е казано. Дано да имат запис, защото иначе като нищо ще ги осъди.

Още едно псевдонаци изхвърча - шефът на Дирекция "Социална политика" към МО Иво Антонов, снимал се как прави „Хайл Хитлер“ пред германски танк “Майбах”.

Хвърчат като пуканки в микровълнова. Но и още много остават. Щото, дето вика Марко, (5:9), „Легион ми е името!“

Няма по-добро доказателство, че на власт са дошли абсолютно случайни хора. Те никога не са си представяли, че могат да станат министри и затова са се правили на интересни във ФБ и навсякъде. Човек, който има по-големи планове за себе си обмисля поведението си. Ние например винаги сме обмислял. През далечната 1992 г. проведохме едно обсъждане с госпожата каква данъчна политика ще държим спрямо демократичната ни държава. И тогава докторът обясни, че ще си плаща съвестно данъците, защото може някога да реши да стане президент и желае да има чисто досие в НАП. Е, докторът не реши това, пък и ситуацията се разви накъм обратната страна на интелекта, но в случая това не е важно.

В Медиапул се поразровили из профила на зам.-министъра на МВР Стефан Балабанов от ВМРО. През по-голямата част от съзнателния си (дано не преувеличавам!) живот той е бил милиционер и искрено вярва, че това, което не се оправя с бой, се оправя с много бой. Вика за „джихадистите“ в Пазарджик: „Един хубав бой и няма да се сетят за джихад!“ (Само да вметна, че господинът пише само с главни букви, което знаете какво означава.) Изобщо мярката, която предвижда за циганите, е бой: „Според мен трябваше да ги понабиете малко тези наглеци…“, пише в друг пост. Наглостта, вика, е една от „типичните цигански черти“. Но боят, според него, не е ексклузивно право на циганите. Някои българи също подлежат на набиване. Като ренегата от ВМРО Костадин Костадинов от Варна. Същия тоя, дето съди Марешки за побой. Та Балабанов пише: „Някой може ли да ми даде телефона на Марешки, за да го почерпя, че наби това мекере.“

Истински патриот, ако ме разбирате. За емигрантите вика: „Тези примати нямат място тук“. И е прав. Тук има място за съвсем други примати.

Знаете ли какво е екзоним? Не се потискайте, ако не знаете, то и ние скоро научихме. Екзоним е дума, отнасяща се до група хора, която не съвпада с думата, с която тя нарича себе си. Управляващите ни се наричат политици. И това е екзоним. Щото думата, която заслужават и им приляга е съвсем различна.

Петък, 19 май

Ало, пенсиите, извинявайте, че ще се самоизтъкнем, но вие иначе няма да забележите с колко любов пишем за вас и проблемите ви. Щото то какви ги има… Вчера слушам Карбовски по телевизора. Коментираше случая с наританата от оня психар в Бургас бабичка. Аз, вика, също много не харесвам стари хора. Аз съм ги ритал доста често, дали вербално, дали така... Не мога да ги понасям. Обаче аз не мога да упражня насилие! Все едно да риташ кокершпаньол... Защото аз имам цензура, която се нарича "социалистическо възпитание". Аз съм възпитан да уважавам хората! Дори да ставам в автобуса на тия хора. Мога да ги ненавиждам, но аз трябва да проявя уважение към тях."

Да, така е. Учеха ни и като чавдарчета, и като пионерчета да сме учтиви. Даже виц имаше такъв - Дреме ми на дедовия дали кихаш или кашляш, чавдарчето трябва винаги да е вежливо! Казвал съм ви го.

Братя от последната възраст, никога и през ум не ми е минало да мисля за вас като за кучета, еле па кокершпаньоли. Ако ми беше хрумнало, щях да използвам друга порода, например шар пей. Но, честно, не ми е хрумвало.

Мисля, че на 47 г., на колкото е Карбовски, е време да се откаже от ейджизма. Трябва да си даде сметка, че е превалил хълма. Вчера прочетох, че американски учени изчислили, че остаряването започва след навършването на 39 г. И после годините тръгват много бързо. Доде се усети и ще се е сурнал на 55, после на 60 и те ти го пенсия, като омразниците… Пък и трябва да си даваме сметка, че на този терен никой не може да се конкурира с правителството.

Репортер на „Дневник“ засякъл в четвъртък (18 май) малко след 17 часа члена на ВСС и председател на етичната комисия на прокурорската колегия Ясен Тодоров да влиза с чанта в офиса на Васил Божков на улица "Московска" 43. След половин час излязъл без чанта. После от офиса на Божков излязъл и бившият зам.-председател на НС Явор Хайтов и двамата се качили в един "Мерцедес". Източник на "Дневник" коментирал, че е виждал и друг път Тодоров да влиза в офиса на "Нове Холдинг".

Снимка в. „Дневник“.

Няма да ви занимавам с дългите и много тъпи обяснения на Тодоров как не знаел, че там е офисът на Божков, как бил приятел с Хайтов, в което нямало нищо лошо…

Разбира се, Васил Божков е почтен гражданин, с чисто съдебно минало. И няма нищо осъдително един член на ВСС да се среща с него. Или бъркам?

А, бе, май бъркам. У нас някои хора дължат доброто си име на добрите си връзки с магистратите.

Ще свършвам вече. Вчера една Ваня написа във Фейсбук, че имало ергасиофобия – страх от работа. Предизвиквала тревожност и депресия. Явно сме я прихванали от някъде тая фобия. Или по-точно музата ни. Тая от месеци не идва на работа. Даже сме се замислил да я обявим за национално издирване. Но пък, като гледаме, май и на други колеги музите им избягват да работят. Може би да има нещо като национална стачка на музите. Ама добре, че ние сме работлив, ако чакаме на нея…

To be continued

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

1

Victimized

22.05 2017 в 14:03

"Миналата седмица сайтът „Афера“ публикува едно писмо от движение „За активен контрол“ – неформална общност на бивши и настоящи служители на митниците, ГДБОП, СДВР, Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР. Писмото беше адресирано до Олаф, ФБР, ЦРУ, Интерпол, до посолства, до Борисов и т.н."

Съвестни журналисти, който бяха самоубити, доказаха в края на миналия век, че каналите за наркотици в САЩ се контролират от правителството и службите, и по-точно Ц Р У, и всичко става в ЛитълРок/Арканзас, щат чийто губернатор по това време е не кой друг а Клинтън, после издигнат в президент. Други още по-съвестни бивши агенти на Ф Б Р, доказаха операция ГЛАДИО, на НАТО и обвързващите и моменти с трафика на хероин от Афганистан за Европа и САЩ. Всичките тези канали са покровителствани от най-високо ниво. Борбата с наркотиците е като борбата с тероризма, има я само в главите на папагалите дето повтарят мантрите всеки ден. Няма нищо чудно, че БиБитко и ЦвЦв са в такива добри отношения със службите в САЩ