Из делниците на един луд (11-15 януари)

Тони Филипов, д-р 18 януари 2016 в 12:56 21566 13

Понеделник, 11 януари

Благоевградските тризначки Вяра, Надежда и Любов напуснали ГЕРБ. Обясняват във ФБ: „От днес, официално не сме членки на ПП ГЕРБ!!! 3 месеца СДС ЛИХВАР НИ ВЗЕХА АВТОМОБИЛА СПОДЕЛИХМЕ НА ГЕРБ ТЕ МЪЛЧАТ СЕЕДНО ТОВА НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО ДРУГОТО Е ЧЕ НИЕ ИМАМЕ ПРОБЛЕМ ЧЕ СА НИ ВЗЕЛИ ПОЖИЗНЕНОСТА ЗА ДВЕТЕ ПАНЕЛКИ ОТ БЛАГОЕВГРАД".

Въпросът не е, че напускат. ГЕРБ нищо няма да загуби от масата на интелектуалната си несъстоятелност с напускането на тия моми. Въпросът е защо тия кухи лейки са приети. Но пък никоя партия не приема редовите си членове с тест за интелигентност. Боже, те ръководството си не избират така, та камо ли членките. Което обяснява защо умните и образовани в ГЕРБ, които според социолозите хич не били малко, нямат думата. Защото са притиснати между долната и горната простотия като в студентски сандвич (една филия бял хляб между две филии черен хляб).

Заради убийството на шефа на „Агресия”, Домусчиев поиска главата на Бъчварова, което вбеси Борисов. Защо, вика, не пискаше, когато му помагахме за хобито му футбола?! Хобито му, така ли?! И защо му помагахте за хобито му с моите пари?! 5 млн. лв. от бюджета за стадиона на „Лудогорец“! Даже не цял стадион, ами една трибуна само. И Борисов още не е възстановил разходите за полета на хеликоптера, с който тогава отиде до Разград, за да уважи лично хобито на Домусчиев!

С глупав човек ти трябва само търпение. Той сам ще се изложи. Помня как преди няколко години се вайкаше, че нямат влиятелни анализатори: „Голяма част от политолозите и социолозите са тясно обвързани с Костов. Кой излезе и защити нас… Дайте ни един, който, кажете ето този е на ГЕРБ… Имаше един – Румяна Бъчварова, но тя не работи, защото е началник на моя кабинет.”

От които думи излезе, че докато е работила, докато е съобщавала „обективни” социологически данни”, всъщност е обслужвала ГЕРБ. Нали така излиза? Колко глупаво я злепостави!

Но днес Бъчварова вече няма нужда друг да я злепоставя. Изведе се до ниво национална сигурност. Който говорел срещу МВР и министъра, заплашвал националната сигурност. Националната сигурност верно е от женски род, ама чак пък да се казва Румяна…

Журналистите питат Цецерон как преценява работата на Бъчварова: "Моля ви, не ме вкарвайте в теми, с които мога да застраша националната сигурност." Иронизира я демек. А медиите на Пеевски хич даже не си играят да я иронизират. Шибат си я на общо основание. Та ако Бъчварова има предвид тая критика като опасна за националната сигурност, сме склонен да ѝ дадем право. Защото самият ние сме писал, че етнокорпорацията е заплаха за националната сигурност. Но нещата се промениха. ДПС и Пеефски вече са самата национална сигурност. Пеевски (ДПС) контролира службите, щом е в състояние да свали охраната на един депутат! И медиите са под контрола на Пеефски, и ВСС, и прокуратурата, и голяма част от икономиката… Ами то това е националната сигурност.

Колкото до охраната на Местан, оказва се, че тя е била напълно ненужна. Сигналът, че Касим Дал му е вдигнал мерника, се оказал фалшив. И а днес да му свалят охраната, а утре, та едва в навечерието на 2015 г. сколасаха.

Така искаха да си помислим. Ама ние все пак не ядем доматите с колците, както обичаха да казват навремето пазарджишките интелектуалци. Помним как през 2014 г. се повдигна въпросът в НС защо тоя го пазят като Панагюрското съкровище. И от НСО потвърдиха, че наистина има сигнал за заплаха срещу живота на Местан. Заплахата възникнала още през 2013 г., когато Местан стана лидер на ДПС и до момента (2014 г.), казаха от НСО, няма причини охраната да бъде свалена.

Че е възможно да има заплахи, възможно е. Ако не за Лютви, то за Пеефски и Доган със сигурност. Но искам пак да кажа, че ако тези заплахи прераснат в действия, това няма да са действия от/към политически опоненти, а между криминални конкуренти.

Етнокорпорацията стана много алчна и нагла и това със сигурност ще навреди на здравето й.

Ние не случайно седим в тоя студ на брега на Перловската река.

Вторник, 12 януари

СЕМ глобил телевизия "Евроком" за насаждане на етническа омраза в предаването "Психодиспансер" на Албена Вулева. В материал, излъчен през лятото, в разгара на драмата в "Орландовци", за 29 минути Вулева употребила думата "мангал" 25 пъти. На минута по веднъж! Ей, много е, бе! В известната си статия „За манталитета на мангалитета” ние сме използвали само 4 пъти думата. Което знаете ли за какво говори? Че на Вулева ѝ е много беден речникът. Има толкова много синоними на „мангал” – мангуста, бакарди, бабалюга, индианец, индобългарин, да не ги изреждам всичките, че ще ги запомните.

Експертите на Острова са изчислили каква е максималната седмична доза алкохол, която възрастен човек може да изпие, без да си докара рак, цироза или друга някоя от тежките болести. Допустимата норма на седмица е 6 халби бира (по 0.5 л), 7 чаши вино, 14 малки. Но техните малки, да го имате предвид, ако ще пиете здравословно, са по 25 ml. Което, преведено на български, означава наши 7 малки, 3.5 големи или 1.75 големи под индиго.

25 ml?! И като си извади келнерът неговите 30% какво остава? И в какви чаши го наливат това нещо?

Между другото, експеримент, проведен от британски психолози под ръководството на Тереза Марто в един бар (дай, боже, на всеки изследовател!), категорично показал, че колкото по-голяма е чашата, толкова повече пие човек. В големи чаши се изпивало средно с по 9% повече, отколкото с нормални. И затова препоръчват да се пие в по-малки чашки.

Е, опитвали сме го и това. Обаче една година на село Васко Сюнгера глътна чашката. Нищо не му стана. И почнахме да я връзваме с конец за малкото пръстле. Но истинският проблем с малката чашка е, че от един момент нататък става трудно да я уцелиш и колкото пиеш, толкова и за бог да прости…

Ей, казаха ми, че Васко Сюнгера е починал, Бог да го прости.

Той беше феномен, казвал съм ви за него. През 80-та година получи три смъртни присъди от трима различни лекари. Даваха му 6 м., щото така се бил спиртосал, че нямал ни дроб, ни бъбреци, ни нищо. От тогава много въздържатели умряха на село, и Васко всичките ги изпрати. Междувременно и тримата лекари отдавна са покойници. Точно както викаше Рабле, че по-често срещаш стари пияници, отколкото стари лекари. Ама то е логично като се замислите. Защото докторите, като искат да запазят нещо, го поставят в спирт, а не в кисело мляко, нали?

Сряда, 13 януари

Синдиците на КТБ събраха 61,42 млн., гордо рапортува „Стандарт”. Героичната постъпка е извършена в периода 25 май 2015 г. - 8 януари 2016 г. (7.5 м.) Демек по 8.2 млн. на месец. С тоя темпоритъм 1 милиард например се събират за 122 г., 2 млрд. за 244 г., 4 млрд. за 488 г. Какво ще кажете, а? Ще стане. Освен ако не стане.

Кунева вика: „Безспорно, излизането в опозиция има романтичен привкус. По-тежкото решение е оставането в управление, защото е свързано с носенето на отговорност.”

Ето защо така се е изгърбила Кунева, защото носи отговорност! Не ли? Обяснявал сме каква е разликата между „изгърбиш” и „изгербиш”. Сега просто даваме пример.

Питат я РБ има ли бъдеще без Радан и ДСБ? „РБ е реформаторска идея, която вълнува умовете на много хора от 90-те години и тя винаги ще остане. При нас няма култ към личността.”

Снимка Хр. Комарницки, в. „Сега”


Изключително вярно съждение. Няма как да има предикат без субект. Как да има култ, без личности, бе, госпожа?! Възможно ли е да има култ към Лукарски например? Ние сме от малцината мислители, които твърдят, че по същите причини не е възможен и култ към Борисов.

Цялото интервю е с един приповдигнат тон, с един комсомолски патос… Между другото, доколкото сме учил древногръцки, щото в Механото се учеше малко, „патос” идва от гръцки и означава болест. Но понеже не е съпроводена с болка, та болният не усеща, само другите усещат. Кунева наистина трябва да се прегледа. Като почне да се заиква и хич не забелязва, че става смешна.

Те с Лукарски направо са като Лало и Гергинка. Двамата щели да посочат кандидат-президента на РБ. Госпожата вика: "Старото дясно в лицето на СДС е дало на България двама президенти. Затова разговорът със СДС е много важен и не бих искала да коментирам темата, без да взема предвид техния опит." Лукарски носител на десетилетния опит на СДС?! Та той тогава не е бил в ръководството на СДС, даже и в СДС не е бил, а е гледал отстрани… През 90-та г. е още в гимназията. От там е наблюдавал как се избира Жельо. През 1996 г., когато се избираше Петър Стоянов пък, е бил студент и е гледал от там. В СДС влиза чак през 1999 г., когато Костов беше на власт.

Лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев вика: „ПЕС ще покаже алтернативен път за развитието на Европа чрез програма за реформи/ възраждане на производството, по-справедлива данъчна политика и образование, "План Маршал" за младежта…

Станишев, дето с помощта на царя и Доган така реформира България, че ще го помним доде сме живи, сега ще реформира и Европа. Ами майка ѝ на тая Европа, щом ще я реформира Станишев, не ли?!

Четвъртък, 14 януари

Днес, по време на заседанието на ВСС, на което се обсъждаше предложението на Етичната комисия да прекрати проверката по аферата "Яневагейт", шефът ВКС Лозан Панов съобщи пред всички, че е получил SMS от телефона на премиера Борисов с текст: "Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записа с „двете каки", не го приехме". Явно съобщението е от някой от доносниците на Борисов във ВСС, някой узун Митко може би, който информира премиера в реално време какво се случва във ВСС. А Борисов го е препратил на Лозан, та да знае, че знае и да си опича акъла. Явно не си е представял, че Лозан ще покаже SMS. Но той го показа и стана скандал. Но Бойко, нали е като спартанците, не пита колко са враговете, а пита къде са, и веднага се появи във ВСС. Без даже и да го викат. С което още повече разбърка таковата.
Христо Иванов коментира във Фейсбук: "Това не е скандал. Това е конституционна криза. Докато ВСС и прокуратурата се опитват да замажат проверките по "Чаналова-Янева", днешният случай доказа напълно съдържанието на разговорите. В България разделението на властите се отменят с SMS-и".

Не е прав. Винаги съществува разделение на властите. Това, че на него не му харесва, е отделен въпрос. В момента имаме нов тип разделение на властите – между Пеефски (ДПС) и Борисов. Пеефски представлява съдебната власт. Съдия Ченалова каза по телевизора, че назначенията на магистратите се съгласуват с него. Кандидатите за ръководни постове в съдилища ги водели при него на предварителен разговор. Даже и конкретни примери даде.

Радан написа във ФБ: „мафията си иска 100% държавата”. Мафията веднага се разпозна и „Блиц” отговори с най-долния компромат, който е излизал в българска медия, извън откровено порнографските. Пуснали една снимка на Радан… Не, аз няма да го кажа. Питайте някой друг. И обясняват: „Не бихме си позволили да публикуваме подобен нецензурен кадър при други обстоятелства, но истината трябва да се разкрива, колкото и да е скандална, и именно това е задачата на истинските медии.”

Така изглeжда територията оттатък дъното

Каква истина има в ануса на Радан, бе, тъпанари непоръбени!

„Времената бяха настанали такива, щото Юрдановците бяха прави и Фратювците бяха честни. Всяка низост на падналия беше позволена, защото всяко насилие на победителя беше допуснато. Vae victims...” (Вазов, „Под игото”, Неуспехите на Марийка…)

Огнян Минчев дава едно рамо на Радан. Прав е, вика, и доказателство за това е гнусната помия, с която го заливат жълто-кафявите медии на сарайско-библиотекарската мафия. „Тези тъпи копелета не можаха да измислят нищо ново - от времето на Филип Димитров насам тъпата им злоба изобретява все един и същ идиотски компромат - обвинение в хомосексуализъм. Независимо от това, че в компромата няма нищо вярно, да бъдеш хомосексуалист не е нещо укоримо. Укоримо е да бъдеш милиционерски помияр.”

Айде, утре четете какъв долен педал е Минчев. Долен мазен педал! От дружинката на Радан. Въртял е свирки на Костов, има свидетели, и снимки има. Соросоид, агент на американците…

Ех, Минчев, що ти трябваше да се бориш с прасета?! Ама нищо, цената не е висока. В днешно време няма по-убедително доказателство, че си читав, от това да те псуват медиите на Пеевски.

Проф. Станка Маркова вика, че българинът се мислел за голямата работа, но това отдавна не било така. Проучване показало, че само в няколко от големите градове - Търново, Пловдив, Стара Загора, Ловеч, Габрово и Враца – около 70% от хората нямали проблеми в секса. Навсякъде другаде по страната мъжете се били разделили на 50%, които още могат и 50%, които вече не могат.

„Има, вика професорката, много тревожна тенденция. Все повече хора стоят пред телевизора и мастурбират, вместо да общуват.“

Как пред телевизора? Та те по телевизора само Бойко показват. Поне по моя. Колчем го пусна и Бойко нещо се кара. Може някои дами да се възбуждат, но за мъжете не съм убеден… Разбира се, перверзници всякакви.

Освен това мастурбирането е общуване. Общуване с възможно най-умния и най-обичан човек на света. Никой няма по-обичан от него си. Разказваха ми за един виден наш политик, много виден, който, като реши да си направи една… сещате се, наемал стая в „Шератон”. Толкова се обичал и уважавал.

Шегувам се, бе! Това го откраднах от един пич. Българинът и със себе си да го прави, пак гледа да му излезе без пари.

Да ви кажем нещо прагматично. Имаме известни проблеми с предишния си доставчик на интернет. Понеже се отказахме от него и той иска да ни начисли едни неустойки, срещу които ние се съпротивляваме. И звънят вкъщи да ни тормозят. И знаете ли ние какво правим? Научихме се от един приятел във ФБ, Юри Сомлев. Казваме им, че тяхното обаждане се записва, защото е от изключителна важност за вас и след това им пускаме 15 минути музика. Действа безотказно.

Петък, 15 януари

„Стандарт” пак е заел позата, при която слънцето огрява там, където иначе не огрява: „Източници на "Стандарт" разкриха, че мистериозният SMS не е бил изпратен на премиера от член на ВСС, а от присъстващ в залата за журналисти, където заседанието на кадровия орган се наблюдава на монитори. "Това е активно мероприятие на Лозан Панов, той се дискредитира достатъчно с всяко едно негово непремерено изказване", коментираха кадровици от Темида.”

Голям мръсник тоя Лозан, бе! Не само накарал някой да пусне SMS-а на Борисов, но после принудил и самия Борисов да пренасочи SMS-а към неговия телефон.

И Борисов се опитва да замаже скандала. „Прати ми го, вика, мой съветник, не е член на ВСС”.

И нещата коренно се променят. Обаче друг път. Този съветник, който не е член на ВСС, си позволява да каже:

„Отхвърлихме го…” Премиерски съветник с право на глас във ВСС!

Бих могъл да посъветвам премиера да млъкне, щото все повече се оплита в лъжите си. Но няма да го направя. Както пише в Корана, „не увеличавай нищо у тираните, освен заблудите.”

Изобщо на Борисов му върви тия дни като на бясно куче тоягите.

"Биволъ" публикува поредна порция записи на разговори между Янева, Ченалова и неизвестен мъж, вероятно адвокат Момчил Мондешки. Поради важността на разкритията ще предадем автентичния текст:

Янева: Факт е, че към определени жени има и положително отношение. От тия, с които е бил.

Неизвестен Мъж: Сигурно.

Я.: Така е, ся, има една, на която ѝ купи къща в Барцелона за 1.5 млн. евро! Има една друга, тя ходи в „Шервиньо“, забраих й името, която беше на един негов много близък приятел от „Котараците“ жена. Как се казваше не мога да се сетя в момента. Както и да е. Тя му беше протокол… Макар че тоя му беше много близък приятел той се залюби с нея, ма в смисъл, не знам после какво стана, в смисъл още ли са заедно, разделиха ли се, нямам представа. Не мога ти кажа кво стана. Но към нея определено имаше отношение, в смисъл, не му беше като за едното чукане.

Мъж: Да. (въздиша).

Я.: За сметка на това за Мая бяха разбрали половин София.

Мъж: Ъ-хъ.

Я. : Което е страшно неприятно да ти кажа.

Ченалова: Ужасно.

Не знам коя е Мая и не ме интересува. Но е ясно, че премиерът се е похвалил на половин София. Което не ни учудва. Много отдавна сме казал, че Борисов е от тези чисти българи, за които, ако не се похвалиш, все едно не си чукал. За тях хваленето е нещо като посткоитус…

А как се вайкаше и правеше на целибатер…

Съжаляваме, че не сме юрист, та да ви кажем точно колко престъпни състава предполага тоя разговор. На първо място укриване на доходи. Премиерът никога не е декларирал 1.5 млн. евро. Щом тези пари не са декларирани, те нямат легитимен произход. Значи са пари от криминална дейност – рекет, рушвет, контрабанда, кражби… След това имаме злоупотреба със служебното положение с цел облагодетелстване (сексуално). Дамата, дето ходи с дрешки на италианския дизайнер Ermanno Scervino, била назначена като сътрудник по протокола на премиера. Биволите казват даже и коя е, но ние ще се въздържим. Не ни интересува как си го вдяват „Котараците”.

И понеже нали премиерът се опита да неглижира записите като „две каки си говорят”, „Биволъ” обяснява: Това е разказ на шефа на най-големия съд в България. А тя е повече от авторитетен източник, защото както твърди в друг запис, „се познавам с Бойко лично, при това много добре“. Тя и мъжът й са били най-близки семейни приятели на Цветанов. Освен това Янева е имала пълен достъп до твърде чувствителна информация и до хиляди досиета на ДАНС за използване на СРС-та и подслушвания, включително и на чуждите мисии в София.”

Тъжно е братя, много е тъжно, но няма да е пресилено да се каже, че днешното ни време ще остане в историята с това, че цялата ни политическа култура се е въртяла около… римата на премиера.

Но специално това за къщата в БарЦелона не го вярваме. Един негов приятел се изрази по следния начин: „Толкова, вика, е стиснат, че ако му вкараш поцинкована ламарина, ще извадиш обикновена…” Пък и, доколкото знаем, на него парите му са на едро. Няма да разваля цял милиард заради един милион.

Оня ден, на 11-ти, беше международният ден на думата "благодаря" (International Thank You Day). На този ден имаме пълното право, пише Труд, да изразим благодарността си на семейството, приятели, колеги и всеки, който ни е направил деня по-добър. През другото време нямаме право, но ние пак го правим. Ето ние например ще благодарим на премиера: Благодарим ви, г-н премиер, за щастливото детство!

To be continued

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!