Из делниците на един луд (1-5 юни)

Тони Филипов, д-р 08 юни 2015 в 10:19 18110 8

Понеделник, 1 юни 

Ден на детето. Децата са нашето бъдеще. Но ние сме тяхното настояще! И каквото им даваме, това и ще получим. Децата са нашето бъдеще и когато то дойде, никак няма да ни хареса…

Германците казват, че добрата държава си личи по училищата и пътищата. Икономическите волунтаристи и социалните алхимици, които ни управляват, смятат, че може и само с пътища. Ама не може и те скоро… За малко да кажа, че те скоро ще го разберат. Не, няма да го разберат. Те са заети да градят частно бъдеще за себе си и за своите деца…

Господа/другари! Частно бъдеще няма!

Те, разбира се, няма да ме чуят…

Председателят на БСП Миков рекъл: „Ние, социалистите вярваме, че прехраната, здравето и просветата на нашите деца са гаранти за демографското възраждане на България. Като се борим за бъдещето им, осигуряваме своето собствено бъдеще.”
Между нас да си остане, бъдещето на червените не в децата. Ако имат някакво бъдеще, то е свързано с пенсиите. И, както обичаме да казваме, това бъдеще с Господ го делят. Тъй че бъдещето на червените не е розово.

Комунистът е отчаян,
комунистът е унил.
Партията се разпада,
Миков пак се е напил...

Цитирам туй стихче на моя приятел от ФБ Теодор Оджаков не заради литературните му достойнства, а защото е правдиво.
Ама и тоя Страхил Сириеца голям подлец! Напуснал БСП и подлъгал още 40 души. „Не мога повече, вика, да бъда заложник на хора като Станишев и жена му… Обвинявам този човек, а и тези около него, че унищожиха една велика идея. Ликвидираха една партия. От години съм заложник на няколко династии. Ето, кандидатурите в столицата - Михаил Мирчев, Евгения Живкова, Альоша Даков... Ние всички трябва да обслужваме няколко семейства…”

Имаше един виц за партизаните преди години, много години. Който не ги е хранил преди Девети, ще ги храни след Девети. Днешното е само продължение на вица: който ги е хранил преди Десети, ще ги храни и след Десети. Свикнаха, а и ние свикнахме. Михаил Мирчев е син на члена на ЦК на БКП Стоян Михайлов. Альоша Даков пък е син на видния функционер и учен-лесовъд Мако Даков - вицепремиер от 1971 до 1978 г. и зам.-председател на БАН (1978-1990 г.)

Може би трябва да помисля още малко за частното бъдеще, не ли?

Драгомир Стойнев потвърди разкритието на Бригадир Аспарухов, че преди последния конгрес един от кандидатите за лидер на БСП предлагал на друг пари, „много пари”, за да се откаже от надпреварата. "Една вечер, вика, няколко дни преди избора на лидер на партията, в кабинета на Станишев бяхме аз, Миков и Янаки. Миков заяви, че емисар на един от кандидатите му е предложил подкуп, за да се откаже в негова полза. Никога не съм си представял, че в БСП може да има такава мръсна битка за лидерския пост.”

Дали Драго е толкова глупав, или ние сме толкова умен? Щото винаги сме си представяли точно така битките в БСП. В ръководството на партията се занимават само с това да си го вдяват един другиму. Понякога користно, друг път безкористно, просто за спорта…

Много зли сили има в тая партия. Възможно е да има и добри, но умело се прикриват…

Като стана дума за зли сили… Екзорсистът отец Гелеменов отслужи молебен пред МС, за да изгони злото и демоните от там. Инициаторите на проявата от Асоциацията за детско развитие съобщиха, че вследствие на компетентните действия на дедо поп „енергията на властта е пренасочена от деструктивно и безхаберно отношение към отговорност към правата на децата”.


Главният екзорсист на републиката в действие

Самият дедо поп дава гаранция, че е прогонил колективното зло, но, ако някой министър има желание, може персонално да се яви при него, за да прогони от „вътрешното негово Аз тези сили, които го притесняват и които му пречат да работи правилно". Ще следя и ще ви съобщя дали някой от министрите се е подложил на индивидуална терапия. Според мен Лукарски трябва да се види, Кунева също… За премиера Борисов не съм сигурен. Той от години носи червен конец и не вярвам злите сили да могат да го обсебят. Макар че и Станишев носеше червен конец… Във всеки случай, нищо не пречи дедо Гелеменов да му направи една профилактика. И аз имах антивирусни програми, но някакви уроди ме хакнаха с криптиращ вирус та ми разгониха фамилията. Затова не писах по-миналата неделя… Живеем в динамично време и е възможно дяволът вече да е намерил начин да пробие защитата на червения конец.

Обаче пък знаете ли какво ми каза един независим специалист по злите сили? Като видели зор в МС, те побегнали към НС, а някои по-пъргави се шмугнали през подлеза в Президентството. Все някъде са отишли. Злото може да бъде изгонено, но не и унищожено.

В Румъния намалиха ДДС върху храните и безалкохолните напитки от 24 на 9%. Очаква се това да доведе до 12% спад на цените. Премиерът Понта вика, че мярката щяла да генерира работни места, да увеличи потреблението и да помогне на бедните.

Което ме подсеща, че нашият премиер Пунта (Пунта Мара, нали така се казваше за човек, който се придържа към високи стандарти за достоверност?) каза на 3 април 2015 г. във Варна: „До 4 месеца България ще изпревари Румъния по резултати от борбата с корупцията. Преди искахме от Европа да ни отделят от съседите за Шенген, а сега какво се случи - дават ни ги за пример. 4 г. румънците бяха зад нас, след 3-4 месеца пак ще ги изпреварим.”

Два месеца вече минаха, а ние още не сме почнали да ги гоним. Вероятно ще се стегнем и в останалите два ще наваксаме. Само че те, гадовете, не искат да спрат да ни изчакат. И освен, че се борят с корупцията, сега почват и бедността. Щото, както и да го погледнеш, голямото ограбване на бедните, голямата кюския е в косвените данъци. Хазната се пълни от косвени данъци, ние с гайдите я пълним! А „големите данъкоплатци” като „ЛУКойл” си пълнят други работи!

„Сирени ще вият в цялата страна утре в 12:00 часа”, съобщава „Труд”. Ще вият, точно е казано. Ще вият на умряло. Заради мъртвите герои и забравените им идеали! Нека си говори онуй нещо в президентството, как трябвало да пренесем огъня на Ботев нам си къде… Беше тя, няма го огънят. А тоя, дето го носеше, е ковнат с един пирон на стените на важните учреждения, наред с другите украшения…

Вторник, 2 юни

Проучването на Евростат за качеството на живота в ЕС през 2013 г. показва, че отново сме били най-недоволни от живота си. При средно ниво на индекса за удовлетвореност от живота за ЕС 7,1 пункта, в България бил 4,8 пункта.

Добре че са социолозите, та да разберем, че сме недоволни. Другите народи, като са недоволни, не го прикриват така.

Излизат по улиците, протестират, стачкуват, искат… А ние протестираме само наум. Гаче управляващите четат мисли. Но те не четат мисли. Те нищо не четат, обаче това е отделен въпрос…

Искам да кажа, че властта няма откъде да знае, че ние в тесен семеен кръг сме недоволни. Дето викал един партизанин, ние, като бяхме недоволни, хванахме гората…

Сряда, 3 юни

Преди време Софийска градска прокуратура отказа да даде на „Дневник” информация за работата на Делян Пеевски като следовател – колко и какви дела е гледал. Те обжалваха отказа пред САС, но и там им отказаха. Съдия Галин Несторов се мотивирал така: "Възможно е създадената погрешна представа да доведе до накърняване на личния авторитет и да повлияе на възможността на магистрата в бъдеще да изпълнява независимо и почтено правомощията, предоставени му по закон".
Глупости на търкалета! Не може по никакъв начин да му го накриви, извинете, накърни. И едно дело да не е гледал, което е най-вероятното, пак няма да му го… накърни. Не се накърнява туй, що го нема.

Авторитет?! То пък един авторитет… Ние, за разлика от Иван Костов, никога не сме смятали, че Пеевски е сатанизиран несправедливо. Напротив, съвсем справедливо си е.

„Зашеметяваща сделка е на път да взриви магистратурата и общественото мнение”, пише Фрогнюз. Докато Буратино ни замазва очите как се бори да спаси всеки лев на КТБ, фирма „Евробилд 2003” ЕООД, собственост на защитения свидетел Бисер Лазов, продава осеметажната сграда на бившата „София прес” на бул. „Цариградско шосе” 113, купена с кредит от КТБ, на фирма, свързана с Пеевски. Това се случва на 11.02.2015 г. На 12.02.2015 г. Кюстендилският окръжен съд, където е регистрирана „Евробилд”, слага запор над цялото й имущество на фирмата. За часове е било да се предотврати продажбата. Но съдът закъснял и няколко милиона, които синдиците можеха да върнат на държавата и ФГВ, отпътуваха към обръчите на ДПС…

Пък фронтменът на "Ъпсурт" Ицо Хазарта какво каза по телевизора… Питат го би ли пял на сватбата на Делян Пеевски срещу много кинти. „Бих пял, вика, само ако последният е част от менюто.”

Е как хем ще е неговата сватба, хем ще е част от менюто бе, Ице?! Разбирам какво намекваш, обаче то се нарича погребение, не сватба. Свинско погребение.

Момче младо, ще береш ядове. Нас за къде по-лека простъпка медийният империалист ни преследваше из целата родина… Само заради едно допускане, че е сътворен в час по трудово. И ни излезе през носа. И не само от там. А хубавият живот, казват, от други места излизал…

Четвъртък, 4 юни

Някакъв съвестен гражданин, явно млад човек, минал по Цариградско шосе в района на ремонтите и заснел как ватенките асфалтират един легнал полицай от второ поколение. И веднага качил снимката в социалните мрежи, където се дигна вой до небесата.

От инвеститорския контрол обясняват, че се гонели срокове. За да бъде заобиколен полицаят, трябвало да се променят габаритите на машините, а това изисквало допълнително забавяне…

Като крайно операцията по спасяването на легналия полицай беше успешна. А забавянето не се оказа чак фатално.


Ей, братя от напредналите възрасти! Помните ли времето, когато се наливаха основите… на НДК? Цели багери и валяци се зариха в дупката. Изглежда, че по тия земи това е древна традиция. Иначе няма обяснение как където и да се копне, излизат артефакти. И нашите наследници няма да са разочаровани. Стига да не ги мързи да копат.

Ръководеният от Петьо Блъсков „Труд” се вайка, че ул. “Лешникова гора” се била превърнала в естествено продължение на Драгалевските гробища. „Лешникова гора” е улицата, по която се стига до резиденцията на Негово Превъзходителство Петьо Блъсков. Та затова „Труд” така се е загрижил. Ама нема лошо, в тая държава всеки се оправя както може. Не пречи към извечната истина, че муха и банка се убиват най-лесно с вестник, да добавим и че дупка се пълни също с вестник. Дали е убивана муха с „Труд” не съм сигурен, но за банки „Труд” е много добра илюстрация. Даже може да бъде наречен сериен убиец. Нали помните какво стана 1997 г.?

Колкото и да вика Борисов, че не му трябвали медии и журналисти, не е като хич да не му трябват. Успехите на правителството се виждат най-добре от медиите. Даже бих казал, че единствено от медиите се виждат.

И още малко ще ви задържа на страниците на „Труд”. Всъщност, само ще ретранслирам една тяхна новина. Да не си помислите, че агитирам или нещо такова. Не, просто съобщавам. „Учени: Жените поумняват от оралната любов.” Американски изследователи открили, че оралната любов увеличава интелекта на жените. Любителките на този вид удоволствия са с по-високо IQ. Освен това паметта им е по-добра, по-концентрирани са, по-спокойни, по-рядко страдат от безсъние, нервната им система е по-стабилна, намаляват пристрастеността към лоши навици. Виждате ли с една свирка само колко много работи получавате! Опа… Почнахме да агитираме май…

Всичките тия работи се дължали на ценните вещества в семето, като например серотонинът.

Според нас обаче не бива да се прекалява. Щото едни и същи работи лекуват и убиват… Ние например ядем семки от ябълка. Много са полезни за холестерола, а също и за кожата на лицето. Но само по пет семки на ден. Щото те, освен полезните работи, съдържат и някакви цианиди. Разбира се, не винаги могат да се броят семките…

Към същата новина „Новинар” добавя нова екстра: Фелациото отказва жените от цигарите. „Жените, пише вестникът, които искат да спрат цигарите, трябва просто да практикуват повече фелацио.” Ама то е логично. Сигурно и вие сте забелязали, че не може едновременно да се свири и да се пуши…

Така, де, ако непременно нещо трябва да се лапа, що пък да е цигара? Чел съм, че цигарите могат да се откажат много лесно с конец. Отрязвате си 30 см. конец от макарата и когато ви се припуши, почвате да го лапате като спагет.
И като сме почнали… Кандидатът за премиер на Дания Джон Ерик Вагнер се появил гол на предизборните си плакати. 52-годишният политик се снимал само по каубойска шапка и кобур. Надявал се да спечели гласоподавателките. Тамошният ЦИК разследвал, но не установил нарушение на правилата на агитация.

Една гражданка ми писа, че, като разгледала внимателно снимките,  установила, че Вагнер обещавал четири пъти повече от Сидеров

Какви нарушения? Човекът честно и откровено показва на избирателите какво ги чака, ако се спрат на него. Политиката е като секса, рядко получаваш каквото си очаквал. Хубаво е да има предварителна яснота. Вагнер, разбира се, не им го е баш показал, само го е загатнал. Но, ако се вгледа човек, а дамите задължително ще се вгледат, може да получи достатъчна представа, не ли?

От българските политици един Волен само посмя да покаже откровено с какви ресурси разполага. За съжаление те не бяха големи.

Петък, 5 юни

Шефът на Скотланд Ярд Бърнард Хоган-Хау обещал пред „Индипендънт”, че ще уволни дебелите полицаи. Три четвърти от хората му били с наднормено тегло. И той щял да им въведе по-строги мерки в годишния тест за физическа годност. Сега от полицаите се иска да пробягат поне 3.5 мин. със скорост 8,8 км/час.

И нашата полиция се нуждае от известно вталяване. Както сполучливо се изрази адв. Хаджигенов, от всички битки които е водила, българската полиция е спечелила само битката с анорексията. (Хаджигенов, така се прави, когато си харесаш някоя мисла от друг човек. Цитира се!) Както и да е. Мисля, че от нашите полицаи не се изисква да тичат след престъпниците. Поне не е императивно изискване. Който хванат – хванат, с другите се оправят статистически.

Във връзка с проверките в Игнатиево, квартала на забогателите от вторично разпределение на доходите, будни местни жители съобщават, че тарторът Бако Стоянов бил ремонтирал покрива на 3-то РПУ във Варна, което всъщност чадърело джебчийките в мола. Според други запознати Бако Стоянов ремонтирал още няколко сгради на полицията във Варна.
Дето се вика, кучето винаги има опашка…

Латентната коалиция БОСТАН се задейства и отвя всички надежди за по-лесно предизвикване на референдуми. Лютвито вика, че народът не трябвало да се пита, защото вероятността да сгреши е твърде голяма.

Верно е. Народът често греши. И грешките са налице. Мога дори да ги посоча поименно. Боко, Цеко, Волен, Дудука, Станишко… Ако не грешеше народът, и самият Местан щеше да гледа политиката като пешеходец, а не от брониран мерцедес на НСО.

И накрая да ви кажа нещо оптимистично.

Знаете ли защо видът хомо сапиенс е оцелял, а всички други видове човеци, като неандерталците например, са изчезнали? Не знаете? Нищо, де, не се потискайте. То и аз скоро го научих от едно списание. Физически не сме имали никакво предимство пред неандерталците, точно обратното. Братчедите били много по-широкоплещести и силни от нас и много по-пригодни да се адаптират към студения климат на Европа. Намерените черепи показват, че и мозъкът им не е бил по-малък от нашия. Обаче ние сме имали малко по-голям преден лоб, а точно този мозъчен дял контролира вземането на решения, социалното поведение, творчеството и абстрактното мислене. И ползвайки тези възможности, човекът създал сечива, примки, мрежи и т.н., започнал да обработва храната си и спечелил голямата еволюционна награда.

С две думи мозъкът победил мускулите. Без битки, бавно и устойчиво нашите предци са се умножавали, докато братчедите изчезвали.

Търпение му е майката. Рано или късно тъпите копелета ще изчезнат. От нас се иска само да направим така, че да не се родят нови. И точно тук ние ви оставяме да си помечтаете… Защото, както знаете, ние не сме от фантазьорите.

To be continued

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови