Благо на Джизъс думаше

Венци Мицов 19 юли 2015 в 10:00 23229 16

Един приятел беше ходил на мач на "Челси" преди няколко години.

Изпрати ми снимка от тоалетните на "Стамфорд бридж".

Викам си - а бе, тоя защо ми праща снимка на кенеф?

Кенеф като кенеф.

Вярно - чистичък, беличък, всичко е на 6, ама чак па тоалетни да гледам.

И съвсем случайно мернах издайнически надпис върху казанчето.

Надпис, направен със син химикал (да знаете, че на предстоящите избори можело да се гласува само със син химикал, не че го свързвам с тоалетната и тоя разказ).

Увеличих снимката и що да видя - една дума с три букви.

Първата К.
Втората У.
Третата Р.

На кирилица, както си му е реда.

Бях забравил за тая снимка, но след като настана жежкото лято на 2015, Путин и Обама за малко позабавиха темпото, Гърция се споразумя с леля Меркел, Цацаров се срещна с Христо Иванов в асансьора, а реформаторите ядоха баклава с бай Местан, се видя, че новини няма.

И тогава...

О, тогава се появи случката на случките - Благо Джизъса или Благой Георгиев отишъл до Колизеума и се опитал да надраска със стотинка нещо на стената.

Примерно - "Тук бе Благой Георгиев".

Или - "Благой + Есмер = ВОЛ" (за който не е попълвал комикси като малък - ВОЛ е съкращение от Вечна Обич и Любов).
Каквото и да се опитал клетия футболист, явно не е успял, защото вместо да остави името си навеки в славната италианска история, бе арестуван и глобен.

И след това набързо бе разпнат от социалните ни  мрежи.

Но социалните мрежи у нас са бетер инквизицията. Тук могат да те разпнат и без да са те хванали да пишеш оная дума с трите букви на стената на Колизеума или в кенефа на "Стамфорд Бридж".

Тук мнозина са били разпнати, защото са споделили неподходяща снимка в неподходящ момент - "Какви са тия котенца, когато има протест за съдебната реформа" или за неподходящ текст - "Какви са тия любовни стихотворения, когато соросоидите нападат KLETA MAJKA BALGARIQ"?

Тук само чакаме някой да ни падне, за да упражним всичко, което сме научили в кенефите извън "Стамфорд Бридж", за да го пуснем в действие по повод поредния клетник, заловен да върши нещо крайно малоумно.

Пиша тоя текст и чета, че моята голяма слабост доктор Москов разпоредил да започнат тестове дали марихуаната имала медицинска стойност.

Около година, след като почти цяла Европа и почти целите Съединени щати легализираха медицинската марихуана, нашият бележит реформатор смята да започне "клинични тестове", а ние се подиграваме на Благо Джизъса, че искал да драсне нещо на някаква стена.

Ние нашата стена сме си я надраскали достатъчно много сами, че да се подиграваме на някакъв невинен футболист с много татуировки. Но кажете ми сега, на свой ред - вие не сте ли драскали някъде?

Например - в казармата, по време на дълъг караул, да надраскате на ламарината на вишката "УВО 88".

Или на колата на тъпия ви съсед, когото не можете да понасята - лекинко, с едно пиронче, оставяйки дълга права следа от дясно или ляво (според политическите ви убеждения).

Не ви ли се е случило да драскате - когато подписвате ведомостта за смешната си заплата, когато подписвате договора за ипотеката, когато влезете в тъмната стаичка, за да изберете някой, който после ще започне клинични изследвания за медицинската марихуана или кой знае - дали червения домат да не бъде забранен поради съмнения за комунистически произход - респективно патладжана - за седесарско оцветяване?

Не, знаете ли - официалните ни новини ме скъсват от смях много повече от тези за Благо Джизъса.
Мая Манолова кандидат за омбудсман!

Ето това е новина.

Не че е нещо кой знае какво, но е смешна.

Или - Поли Карастоянова е шефка на комисията по култура.

Ето това не е новина, но е смешно.

Или - РБ са опозиция и управляващи.

Ето това не е новина, не е и смешно, но е факт и се опитват да ви го набутват в главите с настойчивостта на човек, който пише с монета на стената на собствената ви къща, смятайки, че вие не го виждате.

Има много новини.

Като тази, че реформата в съдебната система не касае промени в НПК и че ЧСИ - тата могат отново да си правят с нас каквото си поискат.

Или че в идеите за съдебна реформа няма и ред за това, че за 1 грам трева можете да влезете в затвора за 6 години, а за убийство, при добри адвокати можете да се измъкнете и с условна.

Или за това, че дори главния прокурор да се избере от парламента, после отново можем да се озовем в ситуация, в която да обикаляме улиците и да питаме КОЙ назначи главния прокурор...

Къде и какво да напишем на стената на квадратните глави от парламента, че да се усетят, че живеят не в тяхното си, а в нашето време?

Май така ще завърша тоя текст.

Кръстих го с това име, защото има събор в Рожен и рекох, че ще е по - патриотично да облека събитието от седмицата в стил на народна песен.

Макар че каква песен, когато ти иде да виеш...

От смях...

Дай да пишеме К*Р и да бегаме!!!

PS. А, господин Москов, като свършите тестовете, звъннете да пием по един медицински метадон с по две ледчета...
Той нали е законен, полезен и клинично тестван...

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!