2051 или Последните българи

Паун Цонев 16 януари 2015 в 14:57 18103 16

Паун Цонев
Паун Цонев

Беше светъл и топъл ден през април, и часовникът в кабинета на Премиера биеше 13. Сигнализираше, че е време за обедното мачле с Вучката и сие, което, както винаги, всички частни и държавни телевизии щяха да излъчват директно. В него Премиерът, вече на преклонна възраст, но още свеж и бояк, както винаги, щеше да играе с фланелка №9 на централния нападател, и, както винаги, щеше да вкара всички голове за своя отбор срещу обединения тим на митниците и полицията. Това бяха последните два оцелели тима, от славния някога български футбол, който в края на миналия век беше се изкачил до 4-то място на световно първенство, а ЦСКА захранваше европейските грандове със звезди от световна величина. Изобщо, животът в страната следваше обичайния си ритъм, а ГЕРБ караше 9-ят си управленски мандат.

Опозицията отдавна бе отмряла от само себе си, което принуди Конституционният съд на тържествено заседание, председателствано от Премиера, да отмени многопартийната система - не за друго, а поради липса на други партии, освен управляващата. След пенсионирането им, разгромените авери Доган и Станишев бяха изселени, съответно в Турция и Източна Украйна/ междувременно преименувана в Западна Русия след анексирането й от Кремъл/, и повече никой не чу за тях. Костов завърши политическата си кариера в манастир, обиден и на левите, и на десните избиратели. Сидеров дълги години преживяваше с пенсия, отпусната му от фондацията на милиардера Дж. Сорос, за особени заслуги за ликвидиране на национализма в България. Капка, след като се раздели сърцераздирателно със своя неверен любим, реши да замести Ванга като нова Пророчица, но пророкуваше повече по медиите и кръчмите, и ,общо взето, рядко познаваше. През далечната 2014 год. Яне /от/ Сандански емигрира в Беларус за да реализира кампанията си „Ще уволня Лукашенко!”. И като не можа и него да уволни, му стана коалиционен партньор, и заедно управляваха до дълбока старост, чак докато Беларус окончателно фалира и престана да съществува като държава.

По времето на култовия скулптор Вежди министър на културата за известно време бе някой си Рашидов. Той създаде български Лувър, който засрами до такава степен французите, че те закриха техния и докараха с бронирани коли безценните си колекции в нашия.

Божидар Димитров написа „Историята, каквато трябва да бъде” - единствената, която се изучава в училищата. В нея пише, че Четвъртата българска държава е основана на 5 юли 2009 год. от Б. Борисов, когато той сваля от власт омразната Тройна коалиция с лозунгите „Лъжат и крадат!” и „ Да сринем конаците на Доган!” и е наследник на протобългарската държава, чиито най-ранни следи той открива на Марс. Там протобългарите се били заселили около 123 г.пр. н. е. Поради липса на вода на Марс нашите прапрадеди били принудени да открият ракията, като заместител на водата. Това довело до сериозни конфликти с марсианците, на които в един момент им писнало от пиянските свади и размириците в протобългарските катуни , и те натоварили нашите прапрадеди на 7 космически кораба, и ги стоварили на Земята, по-точно в планината Рила. От силния удар при приземяването се образували Седемте рилски езера. През следващите векове наследниците на марсианските българи набързо спретнали Първата, Втората и Третата българска държава, но те,според Димитров не били толкова интересни от историческа гледна точка. Най-накрая Борисов вкарал протобългарите в правия път и основал модерната българска държава. Имено четвъртата.

Димитров не спря с откритията си и по-късно откри и потъналия континент Антарктида в Созополския залив. Както и една дузина призраци и мощи, с което бе взет на подбив от малкото останали археолози, оцелели от гоненията на Премиера срещу тях, по причина, че с досадните си разкопки спираха устремното строителство на магистрали – смисълът на живота Му.

За съжаление, точно когато сакралните магистрали най-после бяха построени с кръв, пот и европари, Европейският съюз /не/очаквано се разпадна. Отново бе спазена злокобната традиция всяка империя, която има неблагоразумието да включи в границите си нашата страна като една човешка длан, след това задължително да изчезва. Справка – Византийската, Османската, Съветската империя и най-накрая Европейската. По подобие на Римската империя, ЕС се разпадна на Западен и Източен, потвърждавайки теорията на английския топ-историк Арнолд Тойнби, че жителите на Западна и Източна Европа са наследници на две различни цивилизации. Нещо, което бе забелязал и самият У. Чърчил, споделяйки в свой стил, че Европа свършва там, от където почват да пият боза и да ядат шкембе чорба.

Година по-късно Източният ЕС, естествено, фалира и пожизнената българска еврокомисарка Кр. Георгиева бе назначена за негов синдик. За да разпродаде справедливо активите му, към които голямо търсене имаше от Китай, който междувремено бе изместил САЩ от позицията на световен хегемон. Милиардната нация бе изкупила многотрилионните дългове на Щатите, а заедно с това и великата държава на Томас Джеферсън и Ал Капоне, барабар със Статуята на свободата. Така след като 100 г. Америка изнасяше свобода и демокрация на крилете на Ф-16 и останалите летящи крепости, накрая се принуди да внася ориз от Китай за да изхрани свободолюбивото си, но доста поизгладняло население.

Фалитът на Източния ЕС се отрази катастрофално на унифицираната българска икономика, зависеща фатално от магистралните транснационални мегапроекти. Сега вече нямаше кой да пътува по тях и да пълни с такси държавната хазна, какъвто бе великият замисъл! На източните европейци вече не им беше до пътувания и разходки. Както, междувпрочем, и на българите, чийто брой се свиваше в обратна прогресия с дължината на магистралите. Към 2051-а населението на страната вече наброява, има-няма - 2 млн. души, от които наследниците на марсианските протобългари са вече отчетливо малцинство. За сметка на представителите на мургавия етнос, продължили да се разплождат като зайци, въпреки словестните изстъпления на В. Симеонов. Поради срива на реалния сектор се наложи половината от населението да премине на работа в МВР и специалните служби на легендарния Цветанов, наричан от народа заради необикновеното си красноречие и сложни словесни конструкции - Цецерон. Този факт доведе до впечатляваща хомогенност на гражданското общество, по простата причина, че за всеки гражданин бди по един полицай или агент от ДАНС.

Междувременно, футболният мач бе завършил, разбира се, без изненада. Хилядите тотоманиаци пак бяха щастливи, защото всички до един бяха познали победителя и голмайстора. Към края на деня последните българи започнаха уморено да се прибират по домовете, зорко следени от своите агенти. Утре ги чакаше нов ден, абсолютно същият, както днешният. И както много други преди това.

P.S. Моята история свършва дотук. По-нататък ще я пишат други. Дано да има такива. И дано да я пишат на български.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!