Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тукПриемам

Васил Иванов: Познавам схемите за кражби. Депутатът Славов от ГЕРБ се опитва да заблуди

Според журналиста народният представител е бил в конфликт на интереси при поръчка за 57 000 лева

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 20 април 2017 в 18:35333047

Депутатът от ГЕРБ Недялко Славов се опитва да заблуди хората, че в търга за обществената поръчка са участвали още пет дружества и нито едно от тях не е обжалвало резултата. Мен обаче не може да ме заблуди, защото покрай разследванията си отлично познавам схемите за кражби при обществените поръчки. Това заяви пред OFFNews напусналият Нова телевизия след грандиозен скандал журналист Васил Иванов.

По-рано днес новоизбраният народен представител от ГЕРБ, чието име бе замесено в обвиненията за цензура в медията като девер на доскорошната шефка на Иванов Дарина Сарелска обяви, че не се притеснява от изнесените данни.

Според твърденията на Славов той наистина е близък със Сарелска, която била с брат му още от ученическите им години, но никога не "бил проводник на какъвто и да е натиск върху журналисти и медии".

"По времето на изпълнението на договора аз не съм заемал политическа позиция, не съм бил нито депутат, нито областен управител, нещо повече ГЕРБ не управлява страната в този период! Няма какъвто и да е конфликт на интереси!", написа депутатът от ГЕРБ във фейсбук.

Славов подчертава, че за спечелената от негова фирма обществена поръчка е имало още 5 кандидати и нито един от тях не е обжалвал класирането.

Иванов обаче заяви пред OFFNews, че самите условия на тръжната процедура за 57 000 лева не е допускала възможност за обжалване.

"Има три възможности за провеждане на тези процедури. Едната е пряко възлагане, втората - публична покана, а третата се нарича открита процедура. При открита процедура участващите фирми могат да обжалват решението за избор на общинските власти, но случаят не е такъв. Става дума за публична покана, при която съгласно Закона за обществените поръчки загубилите кандидати не могат да обжалват", коментира разследващият журналист.

Според него това е изпитана корупционна схема в случаите когато даден кмет реши да даде поръчка на предварително избрана фирма. Той е категоричен, че самата поръчка е смехотворна, тъй като от нея изобщо не се разбира какво се изисква. Освен това самата фирма на сегашния депутат от ГЕРБ била създадена месец преди да получи заданието от кмета на Златоград на стойност 57 000 лева.

Иванов коментира и твърдението на Славов, че при възлагането на поръчката не е имало конфликт на интереси.

"Първо, кметът Янчев е кум на Славов. Второ, по това време и двамата са в ръководството на местната организация на ГЕРБ", заяви журналистът. 
случайно прочетох

Рейтинг : 4820

21.04 2017 в 12:57 7
+ 2
- 0
Сарелска трябваше вече да е уволнена и заедно със Славов да се отправят към следствието.
мнение от IP

Рейтинг : 3983

21.04 2017 в 12:53 6
+ 6
- 0
Ами то който иска, разбра. Класически случай. Създава се фирма, за да се взема някаква обществена поръчка чрез възлагане. Ако имаше смисъл поръчката (нещо да се свърши) как да е. Ама тя е безсмислена. Колкото и да се опитвам, не мога да не си представя, че като е останал без работа ,депутатът е питал кмета дали нещо не може да се направи. И той му е казал какво. То си личи от милион километра, обаче този начин се води законен, само е неморален. Но у нас това понятие не вреди на никого...
Hissarion

Рейтинг : 2989

21.04 2017 в 10:38 5
+ 7
- 3
Има пределно ясен смисъл казаното, но предполагам помага да си участвал в няколко обществен поръчки, за да си наясно какво има предвид човекът. Пренебрежим процент от обществените поръчки не са с предварително заложен победител. Откритите процедури са за суми над 60000 лв. и са минирани за нежелани участници с тежката артилерия като например решения на регулаторните органи. В случая явно са се застраховали със 57 000 и публична покана, която се решава в рамките на 7 дни. Сложи някой празник и събота и неделя и може да стане 3 дни срока за подготовка на документация за нещо с мъгляви изисквания. Чудесна възможност за едни пари да потънат в един джоб в пословичния в това отношение Златоград.
wayOff

Рейтинг : -4659

21.04 2017 в 09:00 4
+ 0
- 4
№3 просто тоа дето е написано по-горе няма смисъл. Няма логи§ески връзки между отделните пасажи. Някакъв изблик на шизофрения. Медицински случай.

Последния параграф има някакъв смисъл и там трябва да се задълбочат нещата. Това е може би важния факт и единственото смислено нещо.

Явно човека намира интересни неща. Може би е аутист и разсъждава по някакъв негов начин, който не следва пътя на нормалната логика. Не пречи доста гении са аутисти.
Nik68

Рейтинг : 3863

21.04 2017 в 08:29 3
+ 10
- 2
wayOff послушай я 30 секунди тази Сарелска и ще разбереш колко тежък случай е. Парашутист без парашут. Хубаво е човек да има позиция, но първо трябва да вижда, да чува и да слуша и тогава .... Другото е хейтване с обратния знак.
wayOff

Рейтинг : -4659

20.04 2017 в 23:32 2
+ 3
- 23
Тоя човек не може да си обоснове мислите. Това е резил. Вероятно въпросната Селерска му е помагала да си формулира мислите във вид подходящ за публика, щото все пак предаванията на нова звучат правдоподобно.....Явно нещо не му е пуснала или го е натирила и мушморока е побеснял......
МХМ

Рейтинг : 1704

20.04 2017 в 21:06 1
+ 38
- 0
ГРОБ и честни обществени поръчки.
БАси вица.
А тая помакиня сарелска или посарелска баси разпоретината .
 
Още от : Медии
28 април 2017
FACEBOOK
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.