СЕМ отложи гласуването на оставката на Георги Лозанов

OFFNews 01 март 2016 в 18:15 3298 1

Снимка БГНЕС, архив

Съветът за електронни медии (СЕМ) отложи гласуването на оставката председателя Георги Лозанов заради това, че не успяха да се съберат всички членове на съвета.

Оставката на Лозанов вероятно ще бъде разгледана следващата седмица, след като отсъстващата днес Мария Стоянова се върне от чужбина. 

Георги Лозанов подаде оставка на 25 февруари, за да не участва в гласуването на регистрацията на телевизия "Пик". Той напусна Съвета за електронни медии и като редови член. 

Разгледах внимателно документите на кандидата за телевизионна регистрация “Пик Броудкастинг” АД и установих, че няма законови основания тя да му бъде отказана. Винаги съм се стремил да прилагам закона според неговите изисквания, независимо от моите предпочитания. Заедно с това обаче не бих искал нито с гласа си като член на СЕМ, нито с подписа си като негов председател да легализирам в електронните медии агресивната риторика на едноименната онлайн медиа, която лесно минава в регистрите на враждебната реч, макар и не непременно по расов, етнически или религиозен признак, заяви той тогава. 

От утре Лозанов излиза в платен отпуск, докато бъде приета оставката му. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови