Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тукПриемам

СБЖ подкрепи "Прас-прес" и поведе кампания срещу фалшивите новини

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 08 март 2017 в 16:0811882
Председателят на СБЖ Снежана Тодорова и "невъзпитаните карикатуристи", издатели на "Прас-прес" Снимка: СБЖ

Съюзът на българските журналисти се обяви в подкрепа на сатиричния вестник на "невъзпитаните карикатуристи" "Прас-прес" и предложи на издателите да го разпространяват в галерията - книжарница на агенция „София Прес”.

Това съобщи председателят на съюза Снежана Тодорова на импровизирана среща на площад „Славейков”, където Иван Бакалов и колегите му разпространяваха последните броеве от първия тираж на вестника.

СБЖ се присъединява към множеството въпроси, зададени от Иван Бакалов, Чавдар Николов, Христо Комарницки и Чавдар Георгиев - издателите на българския „Шарли Ебдо”: Кой открадна скромното вестниче с карикатури? Кой превърна „Прас-прес” в най-опасното издание на пазара? Кой се гневи на карикатури? Кой се уплаши от „Прас прес”?, коментират от СБЖ в изявление до медиите.

Кампания

СБЖ съобщи и че стартира кампанията „Не на фалшивите новини!”. На сайта на Съюза - http://www.sbj-bg.eu, ще бъде създадена специална рубрика „Стената на срама”. На нея ще бъдат публикувани примери за некоректна и подвеждаща информация, изготвена и разпространена от български медии, за които читатели, слушатели и зрители ще сезират Етичната комисия на СБЖ. Комисията ще извършва преглед на подадените сигнали и ще ги цитира на сайта на СБЖ като негативен пример за нарушаване на етичните и професионални стандарти на журналистическата професия.
Halo

Рейтинг : -821

08.03 2017 в 20:03 2
+ 3
- 10
Ганьо, ако разбираше от вестникарство и книгоиздаване, отдавна трябваше да се сетиш. Ама Ганьо е умен последовател на Блъсков.
Така дееее.... :)
Професор Балкански

Рейтинг : 76023

08.03 2017 в 17:21 1
+ 10
- 3
Някой няма ли да каже най-после кой спонсорира това вестниче? Какво толкова срамно има да си признаеш? Признат грях - половин грях!
 
Още от : Медии
01 май 2017
FACEBOOK
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.