Радио и тв оператори лъжат за броя на абонатите си

OFFNews 16 юли 2015 в 13:24 9006 2

Радио и тв оператори лъжат за броя на абонатите си и подават различна информация към Комисията за регулиране на съобщенията и Музикаутор.

Това ставя ясно от годишния доклад на КРС за 2014 г., представен и приет вчера от Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения в Народното събрание.

„Има сериозни разминавания между действителния брой абонати на предприятията, които разпространяват радио- и телевизионни програми, и броя, който те обявяват ежегодно пред КРС. Този брой се разминава и с броя на абонатите, който предприятията подават по договорите си с телевизиите и с организациите за колективно управление на права“, посочиха представителите на браншовите организации. Те допълниха, че е необходимо да се предприемат по-сериозни мерки за изсветляване на пазара.

„След близо 3-годишни и много тежки преговори успяхме да договорим тарифа за авторските възнаграждения, които се дължат за препредаване на музикални произведения“, информираха от Музикаутор. Беше изтъкнато, че подаването на по-малък брой абонати от действителния ощетява авторите, като рефлектира върху размера на техните възнаграждения.

От Музикаутор настояха за текущ и адекватен контрол по отношение на предприятията, които разпространяват радио-телевизионни програми в страната и на декларирания от тях брой абонати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews