Промени в Надзорния съвет на bTV, компанията майка с нови шефове

Мая Младенова 16 септември 2013 в 16:10 6893 1

Central European Media Enterprises
Central European Media Enterprises

 

Двама нови главни изпълнителни директори има компанията собственик на bTV - Central European Media Enterprises (СМЕ), считано от днес.

Това са Кристоф Мануш и Майкъл Дел Нин. Доскоро тази длъжност заемаше румънецът Адриан Сърбу.

Отново заради оттеглянето на Сърбу днес в Търговския регистър бяха вписани промени и в Надзорния съвет на bTV Media Group. На мястото на румънеца като член на Надзорния съвет влиза Антъни Чой, съобщиха от компанията.   

От декември 2010 г. Антъни Чой работи като Изпълнителен вицепрезидент и ръководител на Стратегическото планиране и операции в CME, a преди това е заемал и други ръководни позиции в корпорацията. Преди да се присъедини към СМЕ, Антъни Чой е работил в компанията Ernst & Young в Лондон и е отговарял за управлението на редица големи консултантски проекти.

Кристоф Мануш притежава 16-годишен опит като главен изпълнителен директор на медийни компании, включително Alpha Media Group в Гърция, RTL Televizija в Хърватия и ACS Media GmbH. Последната му длъжност е като консултант на Turner Broadcasting International. Преди това той е бил член на Комитет по оперативен мениджмънт на RTL Group.

Майкъл Дел Нин е бивш директор в CME, заемал длъжността от октомври 2009 до септември 2013. Бил е вицепрезидент на Международни и Корпоративни Стратегии в Time Warner Inc. от началото на 2008 до напускането на Time Warner Inc. през септември 2013, за да се присъедини към CME като ко-изпълнителен директор. Преди да се присъедини към Time Warner Inc. Дел Нин е бил вицепрезидент в New Line Cinema.

bTV е собственост на Central European Media Enterprises, в която основен акционер е американската компания Time Warner. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!