Пак свалиха Шоуто на Слави, Васил Иванов не успя да каже защо напуска Нова тв

OFFNews 18 април 2017 в 22:27 47623 20

бТВ не излъчи Шоуто на Слави, в което разследващият журналист Васил Иванов трябваше да обяви защо напуска Нова тв.

Телевизията пусна повторение на старо предаване, а на екран се появи надпис "Днешният епизод от Шоуто на Слави няма да бъде излъчен, заради несъответствие със стандартите за съдържание". 

По-рано днес едно от най-популярните лица на Нова телевизия Васил Иванов съобщи в профила си във фейсбук, че напуска медията. Репортерът публикува предизвестието си до шефа на телевизията Дидие Щосел. Там посочи като причина "системна цензура, налагана от Дарина Сарелска, директор на "Новини и актуални предавания". В текста му се уточняваше, че подробности ще разкаже по-късно днес в "Шоуто на Слави". 

От предаването на Слави Трифонов съобщиха за OFFNews, че утре ще дадат пресконференция. бТВ веднага пусна официално съобщение, че: "bTV счита, че представянето на едностранна позиция противоречи на етичните стандарти и на добросъвестнотта. bTV стои твърдо зад спазването на законодателната рамка в страната и високоетичните стандарти."

В края на март, когато Слави Трифонов пусна отворено писмо до депутатите в новия парламент, предаването пак бе свалено от екран. 

В отворено писмо до медиите Трифонов заяви: 

Уважаеми колеги журналисти,
тази вечер моето шоу беше спряно. Беше спряно отново. Този път причината е следната: на гости ми беше разследващият журналист от Нова телевизия Васил Иванов. В предаването той разкри изключително гнусни и скандални случаи на цензура и корупция, подкрепени с факти и записи. Тъй като предаването е на запис, още преди това получих писмо от мениджмънта на БиТиВи да не интервюирам Васил Иванов.

Аз не се съобразих с това искане. Реализирах предаването, защото смятам, че истината и моралът са по-важни от всичко. Интервюирах Васил Иванов, след това получих отново писмо от БиТиВи, в което те искат да махна интервюто. Аз отново не се съгласих и предаването беше спряно.

За да научите цялата истина, заповядайте утре на нашата пресконференция, на която ще присъства и Васил Иванов. Часът и мястото ще ви съобщим допълнително.

Вярвам, че истината и свободата на словото са важни не само за нас, а и за вас.

Слави Трифонов

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14355

19

neverland

19.04 2017 в 09:30

#pironaga

Както казва той, за да има "съспенс". За да може тази вечер, да го гледат дори и тези, които не са му редовни зрители, за да може да го дава на жертва и потиснат, който се бори против системата и злото в света, изобщо ;)

14355

18

neverland

19.04 2017 в 09:25

А и още нещо...цензура(под една или друга форма)има НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА и в CNN, и в CBS и в BBC и в Рай Уно и в навсякъде си. Така, че да не рива много Васката.
Или ще е заради страх за живота и здравето, или ще е заради финансова зависимост, или заради политически натиск, или заради националната сигурност...винаги и навсякъде има някакъв вид цензурираш фактор.

12488

17

pironaga

19.04 2017 в 09:20

За каквато и цензура да става дума мисля, че Слави може да пусне цензурираните предавания в сайта си.

Имайки предвид, че този продукт се прави за БТВ, те може би му го плащат и решават да не го излъчат и той вече не е собственост на Слави.

Слави трябва да обясни защо не излъчва "цензурираните" си предавания, дори и в сайта си.

14355

16

neverland

19.04 2017 в 09:16

Няма как един журналист да има достъп до топ топ топ секретна информация или разобличаваща такава! Трябва да си вътре в системата, да си част от схемата, за да имаш някаква информация. Няма как да си външно лице и само с един микрофон в ръка или скрита камерка в якичката, да се докопаш до нещо горещо и голямо. Трябва да се внедриш, да си вътре, да си ол ин.
А и хората, които вътре в играта не приказват много, така че не виждал как може да се докопа до УАУ информация.
Е там, може да си прави някакви разследвания ала Валя Ахчиева, за дреболийки, но за нещо наистина голямо не може и да си помисли.

14355

15

neverland

19.04 2017 в 09:13

3. Най вероятно Учиндолският нарочно е подкарал конкретното интервю и предавене в политическа посока, с ясната идея, че ще го цензурират. Знаейки, че ако го цензурират, това ще му донесе повече позитиви, защото ще се подхранат конспиративните теории. Ето, видиш ли, точно, когато "Българският Сноудън" щеше да направи разкритията на века. Има нещо гнило...Така, че не изключвам Славе да си е саботирал сам предаването. Губи, една вечер, но печели конспиративно настроените.
4. Съмнява ме, че този репортер ще разкрие кой знае колко черни и дълбоко пазени тайни. Да, ще каже, че той е идеалист и просто си върши работата, ще каже че му са се обаждали на него или на шефка му Цацаров, Борисов, Президента за да му спрат дадено предаване. Ще каже, че разполага с разобличаващи документи, за огромни корупционни схеми, ще каже че разполага с първия препис на История Славянобългарска и че има сигурни данни за случващото се в Зона 51….
Ще каже мнооооого потресаващи неща…хехеххе

14355

14

neverland

19.04 2017 в 09:13

Хора, сложни са игрите. Пам се правят контри, ре контри...

1. Всеки който гледа отгоре, отгоре на нещата би си казал "Не харесвал Учиндолския и съм да го спрат, ама защо точно сега когато журналиста щеше да направи страшни и потресащи разкрития, разклащащи устоите на държавата?"

2. Най вероятно Учиндолският нарочно е подкарал конкретното интервю и предавене в политическа посока, с ясната идея, че ще го цензурират. Знаейки, че ако го цензурират, това ще му донесе повече позитиви, защото ще се подхранат конспиративните теории. Ето, видиш ли, точно, когато "Българският Сноудън" щеше да направи разкритията на века. Има нещо гнило...Така, че не изключвам Славе да си е саботирал сам предаването. Губи, една вечер, но печели конспиративно настроените.

11178

12

Крушата

19.04 2017 в 09:09

Не разбира защо всички се възмущавате!
Демокрацията и свободата изискват стриктна цензура и контрол.