Недялко Недялков: Бойко Борисов се държи като президент

OFFNews 21 януари 2015 в 07:46 12501 1

Недялко Недялков: Бойко Борисов се държи като президент

Бойко Борисов се държи като президент.

Това каза в интервю за bTV собственикът на агенция "Пик" Недялко Недялков. Според него Борисов трябва да "изкупи греха си", за това, че е предложил "свое протеже", като се кандидатира за президент. 

Според Недялков в управлението в момента има "сериозен ценностен сблъсък". "Има опит на бизнесгрупа около кръга "Капитал" да върне позициите си на държавната софра. Това се случва през президента Росен Плевнелиев и да овладеят властови ресурс", обясни Недялков.

По думите му "топлата връзка" между президента и кръга "Капитал" били офшорни фирми, които той имал с бизнесмена Иво Прокопиев.

Недялков обясни още, че агенция "Пик" не е близка до властта и че не е сред любимите медии на депутата от ДПС Делян Пеевски. Той обаче бил търсен за мнения и коментари в "Пик", защото всяка негова поява носи комерсиален дивидент на медията. "Лошо ли е, че сме успели да го накараме да дава интервюта?", попита той. 

Според него случаят с глобата, наложена от КФН на "Капитал", е частен и той е "кресливо проблематизиран" чрез уличен натиск.

На въпрос защо "Пик" не е била глобявана за прогнозите си за фалита на КТБ Недялков обясни, че информацията на сайта била истина. В случая с "Капитал" ставало въпрос за лъжа. 

"Няма медии, които да се ударят. Има санкция на регулативен орган", обясни още Недялков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови