Миролюба Бенатова: Ани и Виктор платиха цена за въпросите към Орешарски

Мая Младенова 09 септември 2013 в 13:00 35997 75

Миролюба Бенатова. Снимка: bTV
Миролюба Бенатова. Снимка: bTV

 

Топрепортерът на bTV Миролюба Бенатова единствена се осмели публично да коментира напускането на колегите си от сутрешния блок Анна Цолова и Виктор Николаев. По думите на журналистката те са си тръгнали заради въпросите към Пламен Орешарски, а шумът около раздялата е извоювал редакционната свобода на предаването.

Коментарът на криминалната репортерка бе публикуван във фейсбук профила й и потвърждава версията, че последното интервю на Ани и Виктор с премиера Пламен Орешарски е станало повод за оттеглянето им. В него те му зададоха остри въпроси като например кой номинира Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Орешарски така и не отговори.

"И още нещо покрай заслужените адмирации за Генка и Косьо и интервюто им със Станишев - Ани Цолова и Виктор Николаев платиха цена за въпросите към Орешарски и не само към него. Днешната свобода е плод на шамара от напускането на Цолова и Николаев! Нека се помни, че Ани и Виктор не се махнаха от най-гледаното време по бТВ заради пари!"

Коментара си Бенатова пусна по повод интервюто със Сергей Станишев, който гостува днес в студиото на новите водещи Генка Шикерова и Константин Караджов.

Какво се е случило след интервюто с Орешарски, засега остава тайна. Ясно е само, че "Тази сутрин" излезе в неочаквана ваканция за пръв път в историята си. Междувременно Ани и Виктор решиха да се разделят с bTV, a Нова телевизия веднага ги покани да водят сутрешния й блок.

В първото си интервю за Нова двамата водещи обявиха, че раздялата им с "Тази сутрин" няма общо с bTV и са запазили прекрасни отношения с ръководството на медията, като намекнаха, че е имало външен натиск над тях.

Днес Цолова и Николаев дебютираха като водещи на сутрешния блок на Нова телевизия и за пръв път влязоха в пряк сблъсък с доскорошното си предаване. Рейтингите от сутрешния тв двубой ще са ясни утре. Екипът на bTV бе добре подкован за битката, като излъчи интервюта с двама бивши премиери - Сергей Станишев и Симеон Сакскобургготски. От екипа на Нова пък бяха поканили Мирослав Найденов и представители от февруарските и юнските протести. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!