Хълк Хоган спечели $115 милиона в дело срещу клюкарски сайт

OFFNews 19 март 2016 в 08:45 7148 3

Снимка Steve Nesius, Pool/Associated Press

Съд във Флорида присъди обезщетение в размер на $115  млн. за американския кечист и актьор Хълк Хоган по дело срещу сайта Gawker, публикувал видео запис със сексуално съдържание.

От екипа адвокати, защитавали Хоган, твърдят, че базирания в Ню Йорк уебсайт е нарушил неприкосновеността на личния живот на клиента им, както и че видеото няма стойността на новина.

Казусът, който противопостави въпроса за свободата на печата и правото на личен живот на знаменитостите, беше наблюдаван отблизо.

Видеото беше публикувано през 2012 година, след като Хоган тайно е бил записан да прави секс със съпругата на свой приятел.

Адвокатите на Gawker са изтъкнали тезата, че въпреки че съдебните заседатели намират действията на уебсайта за отвратителни, е по-важно да се поддържа концепцията за свобода на печата.

Адвокатите на Хоган заявиха, че от Gawker не са се свързали с Хоган или жената на видеото, преди то да бъде публикувано.

"Това е не само негова победа, но и на всеки друг, който е станал жертва на таблоидната журналистика", каза адвокатът на Хоган Дейвид Хюстън пред съдебната зала.

Gawker, известен със своя язвителен тон и агресивно поведение спрямо знаменитостите, поддържа тезата, че разкриването на детайли от личния живот на Хоган има новинарска стойност, защото той е публична личност.

Така той е избрал да изложи личния си живот на показ, каза адвокатът на сайта Майкъл Съливан по време на съдебния процес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!