Доц. Лозанов: Нито можем, нито искаме да глобяваме за словосъчетанието "циганско лято"

OFFNews 02 ноември 2015 в 20:55 11637 16

Доц. Георги Лозанов

"Не разбрахте ли, че нито има, нито може да има такова нещо - никого, естествено, не сме глобявали за "циганско лято", словосъчетанието не попада под санкцията на закона. За съжаление под неговата санкция не попадат и писачите на подобни глупости."

Това коментира във Facebook председателят на СЕМ Георги Лозанов, провокиран от фалшивата новина, която беше публикувана в няколко онлайн и печатни медии, че регулаторът "е глобил Виктория Петрова от bTV за словосъчетанието "циганско лято".

"Водещата на новините по bTV беше санкционирана с 300 лева и наказана с мъмрене заради произнесената от нея в ефир фраза „циганско лято", пише във фалшивите публикации.

Аман от глупости на гърба на СЕМ! - коментира във Facebook доц. Лозанов.

Тази публикация направо ме разплака!, коментира пък Мария Стефанова.

Приятели, пиша ви като председател на СЕМ 2 мандата и член на СЕМ - 10 години. Няма и капчица истина в тази публикация. НЕ Е ОБИДНО, НИТО Е ПРОТИВОЗАКОННО да се казва ЦИГАНСКО ЛЯТО. Този, който е написал публикацията няма общо с журналистиката, а още по-малко с медийната регулация. И за да съм абсолютно точна - никой журналист не плаща наказателното постановление, защото СЕМ глобява медиата, която изцяло носи отговорност за излъченото съдържание. Слагам сега точка, защото ми е обидно, че някой въобще може да повярва на тази евтина, заблуждаваща и дори обидна за Виктория Петрова публикация, написа Стефанова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!