Чешкият милиардер Петр Келнер иска да купи bTV

OFFNews 13 август 2019 в 18:25 3956 0

След като не успя да купи Нова телевизия, чешкият милиардер Петр Келнер е кандидат за купуването на медийната група Central European Enterprise Media, част от която са bTV и Ring, съобщават словашки медии. 

Освен това изглежда, че Келнер може да е останал и единственият кандидат-купувач, тъй като според редица медии американската медийна компания "Дискавъри Комюникейшънс" се е отказала от надпреварата. 

Инвестиционният фонд на Келнер PPF вече притежава у нас телекомуникационната компания "Теленор България". Той обаче не успя да купи "Нова Броудкастинг Груп", след като Комисията за защита на конкуренцията забрани сделката с шведската "Модърн Таймс Груп" с мотива, че българската медийна група е прекалено голяма и така може да се стигне до злоупотреба с влиянието ѝ. След това обаче КЗК разреши сделката за продажба на "Нова" с братята Кирил и Георги Домусчиеви. 

През март СМЕ обяви, че започва процедура за продажбата или сливането си със стратегически партньор. Очакванията са били сделката да стане факт в края на юли или началото на август, но се е стигнало до отлагане с един месец. 

Ако се стигне до сделка, тя ще трябва да бъде одобрена и от КЗК. 

В България медийната група СМЕ притежава каналите bTV, bTV CInema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady и Ring. В Чехия има осем канала с името Nova, в Румъния - седем с името PRO. Медийната група има и още четири канала в Словакия и пет в Словения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови