Борисов се жалва от "измислено" интервю в предаването на Гарелов

ОFFNews 08 април 2014 в 12:08 6488 21

Бойко Борисов
Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се ядоса на TV7, че е излъчила "измислено" интервю с него в предаването "Оригиналът" на Иван Гарелов.

Политикът пусна жалба до Съвета за електронни медии.

На 6 април предаването излъчи материал, сглобен от въпроси, задавани от глас зад кадър, и отговори на Борисов от негови публични прояви. (Може да се види на сайта на телевизията - от 36 мин.)

От отговорите става ясно, че интервюто е в жанра на политическата сатира. На въпрос "Ще успеят ли Вашите евродепутати да отстояват националните интереси в следващия ЕП?" например Борисов "отговаря": "А, те като се научат да се навеждат, след това няма оправяне."

"И все пак, посочете каква политика ще водят Вашите бъдещи евродепутати?", пита "Оригиналът". Каква политика ще водят? Когато някой ти дава пари, естествено, че ще обслужваш неговите интереси", гласи отговорът.

И още: 

TV7: Kaк си представяте изграждането на справедлив, социален, модерен ЕС?

Борисов: Има ли математици тука? Мога да Ви го обясна и математически. Ако извадиш ти 15 лева от джоба си, аз ще ти дам 85. Ако извадиш 30, аз ще ти дам 170 лева, без да ги връщаш.

TV7: Как ще отговорите на обвиненията, че просто ще изпратим едни хора в Брюксел, които ще получават заплата?

Б: Нека взимат пари децата.

TV7: Опишете какво работи един евродепутат.

Борисов: Пият кафе, пушат цигари и чакат следващото включване. Включват се пак, след това си отиват.

"Както видяхте, това е един коректен монтаж с малко хумор", коментира след края на материала водещият Иван Гарелов.

Според Борисов обаче това е подвеждане на аудиторията и интервюто не е било анонсирано достатъчно ясно като хумористично.

„Считам, че с комбинирането на мои предишни изказвания за други медии като отговори на незададени към мен въпроси, съзнателно се подвеждат зрителите и се правят внушения, които целят дезинформирането им за истинските ми позиции. Намирам, че това е било направено преднамерено, за да привлече първо по-голяма зрителска аудитория, а след това и злепоставянето ми“, гневен е Бойко Борисов. Той допълва, че е отказал да участва в предаването „Оригиналът“, но авторите и водещият не са се съобразили, а са монтирали това интервю. 

Борисов призовава СЕМ за становище с оглед на правомощията по член 33 от Закона за радиото и телевизията относно "спазването на изискванията за търговските съобщения и защита правата на потребителите, каквито в частност са телевизионните зрители".

По повод жалбата на Борисов Гарелов коментира, че рпедаването не е изпращало официална покана за интервю на бившия премиер.

"С публично предизвикателство разчитахме, че той може да прояви някакво чувство за хумор. А той показва с реакцията си, че няма чувство за хумор", заяви журналистът, цитиран от БГНЕС.

"Никъде в съобщението ние не казваме, че това ще бъде интервю. Още в анонса само сме обявили: "Бойко Борисов за първи път в "Оригиналът". Това не означава задължително интервю, може да е портрет, може да е подборка на цитати – въпрос на журналистическа гледна точка", добавя Гарелов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!