Бареков напуска TV7, готви се за евроизбори

Мая Младенова 11 септември 2013 в 15:01 13024 79

Николай Бареков. Кадър: ТВ7

Николай Бареков напуска поста изпълнителен директор на TV7 и се залавя с изграждането на политическо движение. Първата голяма политическа цел на журналиста ще са изборите за европейски парламент.

Това обяви самият Бареков на пресконференция днес. Поводът на брифинга всъщност бе "гражданският и медиен" проект "България без цензура", който от 16 септември ще обикаля страната и ще бъде продуциран от компанията No Frame.

Междувременно обаче Николай Бареков ще работи и по изграждане на структури на политическа формация, която ще носи друго име. Тя ще бъде обявена като движение, а не като партия, и в нея ще влязат и настоящи кметове и общински съветници, стана ясно от думите на журналиста.

Новата политическа формация няма да е готова преди 10 ноември, тъй като е нужно време за да се видят нагласите на хората, уточни той. В нея обаче няма да има място нито за "партийните секретари на БСП", нито за "калинките на ГЕРБ", категоричен е журналистът.

Една от целите на движението ще бъде изваждането на ГЕРБ, БСП и ДПС от управлението на страната. Според Николай Бареков печелившото управление е експертното, в което място имат предимно професионалисти, най-вече юристи и политолози.

На мястото на Бареков в телевизиите TV7 и NEWS7 няма да бъде назначаван нов човек. Длъжността ще продължи да изпълнява само Десислава Тошева, която и досега е била на същата позиция заедно с Николай Бареков, стана ясно още на брифинга.

Малко след пресконференцията шефът на No Frame Media Емил Кошлуков изненадващо обяви във "Фейсбук", че се разделя с фирмата. "Даа, в живота е така - първо търсиш справедливост, после търсиш работа", написа публицистът, след като прди това лично присъства на брифинга за "България без цензура". No Frame Media пък разпространи официално съобщение, в което казва: "No Frame media ще има нов председател на борда на директорите. По изрично негово желание, той ще бъде оповестен след вписването на промените. До сега този пост се заемаше от Емил Кошлуков, който продължава да бъде част от компанията като водещ на едно от най-успешните публицистични предавания в българския ефир "Факторът Кошлуков". No Frame media продължава да прави всички свои продукции, водена от желанието да отговори на високите критерии на на българските зрители." Самият Кошлуков не отговаря на мобилния си телефон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!