БНР разработва дългосрочен план за развитие на Радио Кърджали

OFFNews 08 септември 2015 в 15:11 2105 0

БНР разработва дългосрочен план за развитие на Радио Кърджали

СЕМ даде лиценз на БНР за излъчване на БНР в Кърджали, след като радиото представи концепция за 18-часова програма.

Днешното заседание на СЕМ премина със скандал. Представителят на президента в Съвета Мария Стоянова напусна заседанието на регулатора. Причината е искането за лиценз за излъчване на предавания на турски език в Кърджали, което тя определя като провокация. 

Според Стоянова лицензиите на няколко регионални станции не се изпълняват, включително тази на Радио България, и трябва да се отнемат. Тя каза още, че в продължение на месеци СЕМ се занимава само с Българското национално радио и оттук насетне ще влезе в залата, само когато се обсъжда оставката на ръководството на Радиото. После напусна залата и без да присъства на останалата част от срещата, която тече и в момента.

Българското национално радио ще трябва да представи дългосрочен план за развитие на Радио Кърджали, за да бъде гласувано предложението за получаване на лиценз на новата регионална 3-часова програма на български език в Кърджали. 

След седмица СЕМ ще се произнесе по проектобюджета на обществената медия за 2016 г., от който ще зависи развитието на Радио Кърджали. Стартът е заложен за 1 януари 2016 г. и ще започне с 3 часа собствена програма на български език, 3 часа програма на Радио България на турски език и 18 часа програма „Хоризонт“. Тенденцията е да се достигне до 18-часова собствена продукция на български език.

Дългосрочният план за развитие на Радио Кърджали ще следва пътя, извървян от другите регионални радиостанции в страната, заяви шефът на радиото Радослав Янкулов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови