Авторски сдружения от Англия и САЩ подкрепиха Музикаутор в спора им с БНР

OFFNews 31 януари 2017 в 11:46 2983 3

Едни от най-големите дружества в света – BMI (САЩ) и PRS for music (Великобритания), се присъединиха към подкрепата за Музикаутор в казуса на сдружението с БНР. Тези дружества представляват близо 900 000 композитори, текстописци и музикални издатели, които формират огромна част от англоезичния репертоар в света.

Музикаутор има договори за взаимно представителство на репертоара с BMI и PRS for music още от 1994 г.

Сдружението е единствената организация, оторизирана да представлява репертоара на BMI и PRS for music в България.

„Няма нищо по-резонно от това тези дружества да ни подкрепят. Равнопоставеното третиране на ползвателите от един и същи сектор е общ принцип за всички авторско-правни дружества в световната мрежа, от която Музикаутор е част“, коментира изпълнителният директор на сдружението Иван Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

3

Denis Rizanov

01.02 2017 в 10:14

Ами ти според дохода да си плащаш хляба така. Или да речем на първо място данъците. Имайки по-висок доход да имаш и по-високи данъци за собствеността си да речем. или пък да имаш и по-големи глоби за административни наказания. Например за превишена скорост или неправилно паркиране да плащаш по 500лв.
))))))

12779

2

Немец

31.01 2017 в 12:35

Равнопоставеност се използва в смисъл на това че,БНР трябв а да плаща колкото всички останали,а това че всеки плаща според дохода,категорията и прочее е съвсем нормално изискване....Не стига че,БНР е гола вода като програми,публицистика и музика,ами трябва и допълнително да ги толерират...

42249

1

Denis Rizanov

31.01 2017 в 12:20

Равнопоставеното третиране на ползвателите от един и същи сектор е общ принцип за всички авторско-правни дружества в световната мрежа

интересно как го изчисляват това "равнопоставено" третиране. Като процент от... доходите ти.
За да съм в тон ще направя сравнение точно с примера на васо гюров.
Отивате да си купите кисела мляко в магазина. Май беше прясно, но е без значение. Та отивате в магазина за мляко и там вместо да получите конкретна оферта - за една бройка толкава, до 10бр еди колко си, ако си купиш и абонаментна карта ще ползва еди какво си намаление... и т.н. вие получавате... ВЪПРОС!
Кажи ми колко изкарваш на седмица за да ти кажа колко ще струва млякото за теб!
Ето така се структурира "справедливото" заплащане на авторските права в България.
или пък имате ресторант...
Тогава въпросите са 2. Кажи ми колко места имаш в ресторанта и каква търговска категория (колко звезди има), за да ти кажа колко ще ти струва да излъчиш 5 парчета тази вечер.