logomamaninjashop

Какъв тип майка сте?

Ние, майките, имаме тази склонност да се тревожим дали се справяме достатъчно добре, дали личните ни недостатъци не се проектират върху начина, по който възпитаваме децата си. Понякога се сравняваме с други родители, които са по-спокойни от нас, или по-забавни, или по-организирани, и се обезкуражаваме. Всъщност, всяка майка, независимо дали е с холеричен, сангвиничен, меланхоличен или флегматичен темперамент, дали е интровертна или екстровертна, има много положителни качества, които нейното семейство със сигурност оценява, макар самата тя понякога да се съмнява в себе си. Рейчъл Норман, майка на пет деца и основател на общността amotherawayfromhome описва много подробно положителните черти на всяка майка според четирите класически типа темперамент. Открийте вашия тип и разберете кои са силните ви качества, за които вашето семейство ви е благодарно.

 happyfamily

Уверената и отговорната майка – холеричен темперамент

Вие сте нахъсана.

Също така сте екстроверт, практична и мислите бързо. Активна сте вкъщи и навън и винаги търсите да свършите нещо.

Вие сте най-самоувереният вид темперамент и голяма част от това се дължи на факта, че празнувате успехите си, а провалите и трудностите виждате като предизвикателство. Не се отказвате лесно и се справяте уверено с живота. Такава е и ситуацията с майчинството.

Уверената и отговорна майка е лоялна и предпазваща. Искате най-доброто за децата си и не се примирявате с нищо, което може да наруши спокойствието или сигурността им.

Взимате ролята си на майка много сериозно и имате високи очаквания от семейството си. Мечтателската ви природа ви позволява да си поставяте цели, да мечтаете, да планирате бъдещето на семейството си и да работите здраво, за да се превърнат тези цели в реалност. Когато се появят препятствия, вие успявате да погледнете цялостната картина и да не се демотивирате. Заради тези качества сте родени за лидер.

Управлението на дома по никакъв начин не е проблем за вас. Домът ви обикновено е подреден и добре организиран. Вие, повече от всички други типове темпераменти, успявате да свършите много неща за кратко време. Естествено е за вас до такава степен, че очаквате и другите да са способни на това.

Активна и енергична сте, и предоставяте на децата си предостатъчно възможности да изследват, да се забавляват и да се учат. Виждате голямата картина в малките неща. Виждате как всеки урок стават част от знанията им. Как четенето на книга на глас им помага да започнат да четат сами. Как едно посещение на музея може да разшири кръгозора им. Как гушкането и боричкането подобрява връзката им с вас.

Възпитанието и дисциплината също е естествено за вас. Родени сте да бъдете авторитет и можете бързо да се справяте с проблемите с дисциплината и да въвеждате наказания. Емоционално зрялата уверена и отговорна майка е способна да дисциплинира децата си, като през това време е любяща и подкрепяща, защото тя знае колко са важни и двете за изграждането на характера.

Предизвиквате децата си да дават най-доброто от себе си и да отключат скрития си потенциал. Независимо дали ги предизвиквате директно или нежно ги побутвате в нови ситуации, с които трябва да се справят, вие помагате индивидуално на всяко от децата си да развие характера си с ентусиазъм.

Уверената и отговорна майка лесно успява да открие силните и слабите страни на децата си и се опитва да им помогне да развие силните посредством повторения и тренировки. Тя също така посочва на децата си начини да се справят със слабите си страни. Тъй като е добър визионер, тя е способнa да помогне на децата си с пречките, които ги затрудняват, като ги окуражава и коригира, където е нужно.

Само мисълта за неправда и тормоз ви разгневява така, че често говорите как трябва да се застъпваме за по-слабите и за себе си. Окуражавате децата си да отстояват вижданията си. Тъй като сте уверена и отговорна майка, вие добре знаете какви са вашите ценности и в какво вярвате, и се опитвате да ги предадете и на децата си. Задавате им въпроси, водите дискусии и по всякакъв начин се опитвате да помогнете на децата си да изградят ясна представа за това кои са всъщност.

Добре управлявате дома си.

Не се плашите лесно от глупостите, които правят малките деца.

Вие сте лоялна и пазеща децата си майка.

Искате децата ви да реализират пълния си потенциал и виждате колко много могат да постигнат, дори преди те самите да го осъзнаят.

Децата на уверената и отговорна майка се възхищават от възможностите ви да мислите, чувствате и действате толкова решително. Те се чувстват благословени от присъствието ви в живота им.

 

momcinema 

Забавната и енергична майка - сангвиничен тип

Хората, които познавате, включително децата ви, се забавляват, когато са около вас.

Вие обичате да се забавлявате и вкарвате вълнение дори в най-обикновените ежедневни събития. Често ви се случва да положите повече усилия от нужното, за да направите нещо по-специално или забавно. Независимо дали е парти, среща с приятели или просто обикновен ден вкъщи, винаги намирате начин да донесете щастие на хората около вас и да разбиете рутината.

Вие носите светлина!

Тъй като сте екстроверт и обичате да сте около хора, сте се научили как да карате хората да се чувстват комфортно в компанията ви. Децата ви се чувстват щастливи и сигурни около вас и копнеят за вниманието ви. Когато се постараете наистина много, можете да ги накарате да се чувстват като най-важният човек на света.

Забавната и енергична майка не е злопаметна и не се тревожи за бъдещето, тъй като живее изцяло в настоящето. За разлика от другите типове темпераменти, които се тревожат, когато не контролират нещата, вие сте оптимист по природа и насърчавате хората около вас.

Вие повдигате духа!

Тъй като сте „социална птичка“ вие, както и децата ви, имате много приятели. Независимо дали организирате редовни излизания с приятели или ги събирате в дома си, никога не страдате от липса на приятели или приключения.

Тъй като за вас „чашата е наполовина пълна“, вие сте родени да насърчавате хората. Винаги гледате от светлата страна на нещата и предоставяте на децата си една позитивна и одухотворяваща атмосфера.

Усещате силно емоциите, но сте способни да преодолеете негативните бързо и да продължите напред. Понякога избухвате, но се извинявате бързо и оправяте отношенията си с хората. Имате вродена нужда да радвате другите и да сте обичани от тях. Създавате атмосфера на хармония в дома си.

От всичко видове темпераменти, забавната и енергична майка има най-големи проблеми с това да си стои вкъщи и да е домакиня, ако по този начин се чувства изолирана. Освен това тъй като живо ви интересува как изглеждате, е слабо вероятно да не се грижите за себе си. Това ви помага да се чувствате добре в кожата си въпреки всички промени, които се случват, когато станете майка. Ще продължите да си намирате нови начини да се забавлявате, така че ще понесете негативните страни на майчинството.

Забавната и енергична майка облича децата си в сладки дрешки, организира семейни фото-сесии и се старае да предоставя на децата си купища възможност да откриват забавните неща в живота. Това може да се превърне в трудност, когато децата пораснат и имат повече отговорности, но докато са малки, е чудесно приключение за всички.

Заради вашата любов към хората децата ви със сигурност ще бъдат гушкани, целувани и обгрижвани, което ще ви помогне да създадете по-силна връзка с тях.

Вие сте обичлива.

Вие живеете в настоящето.

Вие помагате на хората около вас да се чувстват добре.

Вие насърчавате семейството си постоянно.

Семейството на забавната и енергична майка води по-пълен и приключенски живот благодарение на нея.

 

affectionatemom

 

Силната и упорита майка – флегматичен темперамент

Вие сте жена с непоклатими убеждения.

По природа сте интроверт. Изпитвате всички видове емоции, мисли и чувства, но те се случват само вътре във вас - не ги разкривате лесно на околните. Не си изпускате нервите често и мислите дълго преди да действате. Това ви помага в ролята на майка, защото почти нищо не може да ви изкара извън релси. Не сте безкрайно търпеливи, но премисляте нещата и не сте импулсивни и прибързани.

В сърцето си сте изследовател и имате страхотни планове за семейството си. Обичате да поставяте цели, да планирате как да ги постигнете и да държите семейството си в правия път. Целите ви се ръководят от вашите ценности, принципи и вярвания и вътрешната ви страст помага на всички членове на семейството да ги преследват заедно.

Не търпите нещата да се правят през пръсти. Имате високи стандарти и работите здраво, за да възпитате децата си в принципа „ако правиш нещо, прави го добре“.

Винаги взимате решения спрямо ценностите си и не сменяте лесно навиците и хобитата си. Децата ви оценяват вашата постоянност, устойчивост и сила. Когато искате нещо, независимо дали за себе си или за семейството си, сте много упорити. В дългосрочен план, семейството ви ще извлече много позитиви от работата, която вършите.

Силната и упорита майка е много организирана. Дори това да означава подредена бъркотия, все пак всичко си е на мястото. Имате добре разработена система за поддържане на дома и очаквате всички да следват високите ви стандарти, за да може в домът ви да цари мирна атмосфера.

Лоялни сте и сте готови на саможертви за хората, които обичате. Предпочитате да имате няколко много близки, истински приятели, на които можете да разчитате и които имат подобни на вас разбирания за живота. Децата ви са сигурни в любовта и отдадеността ви към тях и в това намират спокойствие. Вие сте чувствителен човек и мислите за другите във всяко свое действие, особено за тези, които са успели да ви се докажат.

Тъй като по природа обичате да разполагате с много информация, винаги взимате информирани решения за семейството си. Не се притеснявате да четете, да задавате въпроси и да отделите време, за да сте сигурна, че ще вземете най-доброто възможно решение. Да преминете от решение в действие понякога ви е трудно, но направите ли го веднъж, семейството ви ще жъне плодовете на вашия труд.

Вие закриляте.

Вие отделяте внимание на детайлите.

Вие сте състрадателна и пазите идеалите си.

Децата ви са здраво стъпили на земята, упорити и трудолюбиви благодарение на вашето възпитание.

Семействата на силната и упорита майка са благословени от нейната сила, чест и способност да ги защитава. Тя е спасителен фар за тези, която я обичат.

 

 

momhuggingbaby 

Спокойна и стабилна майка – меланхоличен темперамент

Вие сте спокойна и стабилна.

Тъй като сте интроверт, се чувствате добре вкъщи с децата и сте способни да правите нещата на малки крачки. Дори когато нещата излязат извън контрол и се възцари пълен хаос, вие успявате да запазите спокойствие.

Имате почти пълен имунитет към гняв. За да успеят да ви ядосат, са нужни много време и усилия. Заради това успявате да останете спокойни в стресови ситуации.

Можете да общувате с децата на тяхното ниво. Те чувстват, че наистина внимавате, когато общувате с тях. Успявате да се фокусирате над всичко, което започнете да правите и затова децата често се обръщат към вас, за да ви покажат нещо ново, което са научили или просто да си поиграят с вас.

Спокойната и стабилна майка винаги се старее да запази ситуацията спокойна. Не функционирате добре, когато нещата станат драматични, и затова се опитвате в дома ви да цари спокойствие. Бързо потушавате пожарите и успокоявате всички, за да запазите ситуацията спокойна.

За разлика от някои от другите видове темпераменти, които се притесняват за всевъзможни неща, вие живеете изцяло в настоящето и избягвате стресови ситуации. Обичате да помислите преди да говорите или да направите нещо. Често ви отнема много време преди да започнете нещо ново. Действията ви са предвидими и това действа успокояващо на вашите деца.

Спокойната и стабилна майка учи децата си да са съпричастни и добри. Вместо да се фокусирате върху наказания, вие ще обясните на децата си защо това, което са направили, е грешно. Истински се интересувате от благосъстоянието на околните и искате децата ви да се чувстват спокойни и сигурни у дома.

„Мила“ е дума, която много добре ви описва. Не защото липсват други думи, които да ви опишат, а защото вие наистина олицетворявате това прилагателно. Вие сте добра, грижовна, внимателна и толерантна. С порастването си децата ви ще открият, че сте чудесен слушател. Няма да предложите помощ, ако не ви се поиска, но ще помогнете с каквото можете, стига да усетите, че има нужда. Децата ви ще ви споделят много, защото знаят, че наистина ви интересува как се чувстват.

Вие сте отстъпчива.

Хората се чувстват спокойно около вас.

Създавате атмосфера на хармония.

Семействата на спокойната и стабилна майка се радват на спокойното й, мило и приветливо отношение. Тя носи мир и хармония на всички около нея.

 

 

Със сигурност имаме и лоши качества, но е хубаво понякога някой да ни напомни добрите. Всички имаме нужда от това.

А вие разпознахте ли се?

 

Последно променена в Четвъртък, 20 Април 2017 00:41

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам