Тиаго Браз да Силва победи Лавийени и пред родна публика

OFFNews 30 януари 2017 в 11:27 2004 0

Действащият олимпийски шампион в овчарския скок Тиаго Браз да Силва натри носа на световния рекордьор в дисциплината Рено Лавийени и пред родна френска публика.

Бразилецът спечели победата в турнира по овчарски скок в Руан, като постигна 5,86 метра, докато Лавийени остана едва седми с 5,50. Французинът се завърна след контузия и това оправдава слабите му резултати.

Сблъсъкът помежду им беше очакван с огромен интерес, както и реакцията на френската публика към Да Силва след скандалния финал в дисциплината на олимпийските игри в Рио миналото лято. Тогава местните освиркваха през цялото състезание Лавийени, включително и по време на награждаването му със сребърния медал.

Бразилецът, който се подготвяше за зимния сезон в Полша, преодоля още от първи опит 5.78 м, победата беше категорично затвърдена на 5.86 м, с които се справи от втория опит, а след това атакува безуспешно 5.94 м, което щеше да е нов резултат №1 в света за сезона и негов личен в зала.

Втори в Руан завърши световният шампион в зала от Сопот 2014 Констадинос Филипидис (Гърция) с 5.70 м, а третото място разделиха французите Кевин Меналдо и Аксел Чапел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови