Световен шампион в овчарския скок призна, че е гей

Бърбър блесна преди с извинение, че е целувал момиче, напудрено с кокаин

ОFFNews 25 април 2017 в 19:17 3183 0

Снимка Туитър на атлета

Все повече елитни спортисти не се срамуват да разкрият своята хомосексуалност. И така трябва да бъде. Направи го и световният шампион в овчарския скок от Пекин 2015 Шон Барбър. Той разкри в социалните мрежи, че е гей и се гордее с този факт.

"Благодаря на моите родители за голямата подкрепа. Продължавам да израствам като човек и имам сериозна поддръжка от групата около мен.

Родителите ми са най-големите ми поддръжници и ми помогнаха много напоследък. Към приятелите ми: вие винаги ще бъдете мои приятели и аз също ви обичам", написа Барбър в профила си.

Канадският олимпийски потвърди пред местни медии, че наистина Шон е автор на съобщението. Атлетът е роден в САЩ, но представя американската държава. Баща му е канадец и се е състезавал в овчарския скок на първото световно първенство в Хелзинки през 1983 г.

Това не е първата любопитна новина за 22-годишния Барбър. Малко преди олимпийските игри в Рио де Жанейро той даде положителна проба за кокаин. Все пак беше допуснат до участие в Бразилия, след излезе с интересно обяснение: целувка с момиче, което е употребило кокаин преди срещата си с него.

Явно Барбър е послъгал жестоко за целувката. Или пък просто е сменил своята сексуалност през последните месеци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови