Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Силен старт на Лалова и Демирева в Диамантената лига

OFFNews 28 май 2017 в 09:18 3471 0

Само положителни оценки заслужава стартът на дамите ни в Диамантената лига. Звездите ни Ивет Лалова и Мирела Демирева участваха на първото състезание от веригата в Юджийн, САЩ.

Ивет записа личен резултат за сезона в бягането на 200 метра. Софиянката бяга на втора пътека и спря хронометрите на 22,88 секунди. Това й отреди осмо място в изключително силната компания. Ще направим сравнение - в първия си старт за годината в Япония Ивет пробяга дистанцията за 22,98 сек, което й стигна за победа.

Представянето на нашите лекоатлетки там и във всички събития от надпреварата ще може да се следи в реално време в спортните канали на Мтел.

Първото място в Юджийн грабна американката Тори Боуи с 21,77 секунди, най-добро постижение за сезона. Шони Милър от Бахамите финишира втора в по-късия за нея спринт с 21.91 сек. Олимпийската шампионка от Рио де Жанейро Илейн Томпсън от Ямайка остана трета 21.98 сек.

Сребърната медалистка от Рио - Мирела Демирева, завърши на пето място в скока на височина. Българката скочи последователно 179, 184 и 188 см, но направи три неуспешни опита на 192 см и приключи участието си. Няма нужда да я оправдаваме, но Мирела пропусна зимния сезон поради контузия.

Победата завоюва рускинята Мария Кучина-Ласицкене, която скача под неутрален флаг. Тя преодоля 203 см и даде силна заявка за страхотен сезон. Далеч зад нея останаха Камила Личвинко (Пол) и Ващи Кънингам (САЩ) - и двете с по 195 см.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!