Ивет Лалова написа писмо до малката Ивет

OFFNews 13 юни 2019 в 15:49 7105 0

Снимка Инстаграм

Първата дама на леката ни атлетика Ивет Лалова бе главната героиня в специален материал на Международната асоциация по лека атлетика.

Софиянката е на 35 години и продължава да се доказва като спринтьорка от световно ниво, като сега ѝ предстои да бяга на пета олимпиада.

Голямата Ивет разкрива много от себе си в писмо, което пише до малката Ивет. Тя я предупреждава през какво може да премине и от какво да се пази. Дава съвети, които много биха й помогнали, ако е знаела по-рано. 

Ето какво написа Лалова:

"Ивет,

Твоето атлетическо приключение ще бъде изпълнено с върхове и спадове. Няма винаги да печелиш златни медали или да подобряваш рекорди. Ще има времена, в които сърцето ти ще е разбито, ще изпитваш физическа болка, ще имаш контузии и ще страдаш, но мога да ти гарантирам едно нещо: с времето ще става по-добре.

Ще станеш по-зряла и ще разцъфтиш, ще станеш по-уверена и дори на 35 ще се чувстваш физически и ментално по-силна, откогато и да било преди това.

Когато си дете, леката атлетика е много по-забавна. Помниш ли, когато посети концерт на главния площад в Мурсия, Испания като 17-годишна по време на европейския младежки олимпийски фестивал? Помниш ли насладата от танцуването цяла нощ? Тогава беше толкова безгрижна. Опитай да се осланяш на онези чувства възможно най-дълго, защото всичко ще се промени. Ще спечелиш спринта на 200 метра на европейското първенство за юноши през 2003 г. в Тампере, Финландия. Твоят успех ще те издигне до нови висини, но с нарастването на очакванията, ще се покачва и напрежението. Моля те, дръж се за онези забавни моменти и спомени, и се наслаждавай на всяка минута.

Ако мога да ти предложа някакъв съвет, бих казала, че с времето ще научиш, че не можеш да бъдеш харесвана от всички, и че ще бъдеш окей с това. Сега знам, че винаги искаш да угаждаш на всички и че страдаш при мисълта да нараниш другите. Но заради своята неувереност и притеснението какво мислят другите можеш да си причиниш душевна болка. Отново, не се притеснявай, ще отнеме време, но ще се справиш с това. Ще намериш начини да се справиш.

По-късно ще работиш с психолог и ще откриеш колко голяма сила се крие в теб. Ще четеш книги по темата и чрез упражнения ще достигнеш начина, по който искаш да се чувстваш - това е много важно и за тренировките и за състезанията.

Също бих казала, да се увериш, че се обграждаш с подкрепящи и позитивни хора.

Ще имаш проблеми и понякога ще си заобиколена от деструктивни хора, които искат да те наранят, но които искат да са близо до теб. Моят съвет е: отърви се от тези хора. Те носят само негативна енергия. Някои от тях ще поставят под съмнение възрастта ти и ще кажат, че щом достигнеш 30 години, вече си твърде стара. Ти ще ги опровергаеш. Ще се чувстваш невероятно на 35. Не се тревожи за малки, глупави неща, защото с времето ще научиш да поемаш контрола, а това е чувство, което ти дава много власт.

Най-накрая, Ивет, помни, че си любопитно дете с много интереси извън леката атлетика. Ще продължиш с другите си страсти, а това ще бъде важно. Обичаш музиката и да пееш. Обичаш да пишеш. Не спирай с тези странични интереси, защото ти гарантирам, че те ще ти дадат енергия, когато изпитваш затрудения на пистата. А и никога не се знае - един ден може би ще напишеш собствената си история".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови