Ивет Лалова ги отвя в Япония (видео)

OFFNews 21 май 2017 в 11:03 13037 1

Ако денят си личи по заранта, сезонът на открито за Ивет Лалова ще е блестящ. Най-добрата българска записа победа в бягането на 200 метра на турнира по лека атлетика от сериите IAAF World Challenge в Кавазаки (Япония).

Софиянката беше най-бърза с 22.98 секунди (+0.6 м/сек). Втора финишира Тифани Таунзенд (САЩ) с 23.31 секунди. С това постижение българката покри и норматива за участие на Световното първенство в Лондон през август, който е 23.10 сек.

Японците представиха Ивент като една от големите звезди на състезанието и направиха обширно интервю с българката (вижте го).

Българката заминава веднага за Юджийн (САЩ), където на 27 май ще направи дебют за годината в Диамантената лига, също в спринта на 200 метра. там обаче битката ще е доста по-трудна.

Съперници ще бъдат холандката Дафне Схипърс и представителките на домакините Аликън Филикс и Тори Бауи, както и олимпийската шампионка Илейн Томпсън от Ямайка.

Припомняме, Ивет Лалова навърши 33 години тази седмица, но явно няма време за празнуване покрай старта на сезона на открито.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови