Десетки почитатели посрещнаха Мирела Демирева в България

OFFNews 04 септември 2016 в 16:22 6122 0

Десетки почитатели посрещнаха Мирела Демирева в България

Снимка Нова тв

Сребърната олимпийска медалистка на скок височина Мирела Демирева се прибра в България след олимпийските игри в Рио де Жанейро. Десетки почитатели се събраха, за да посрещнат спортистката ни на летище София. 

"За първи път изпитвам емоцията от медала. Това е много по-различно. Вече мисля за следващия сезон и следващия олимпийски цикъл. Чувствам се спокойна. Това, което постигнах, е нещо голямо и неописуемо. Квалификациите винаги са трудни. Целта ми беше да участвам на финал, без значение от опитите. Знаех, че ще гоня медал и знаех, че ще го взема. Преди първия опит бях уплашена. Ако не беше първият фаул, може би нямаше да взема медал. Цената на медала не е висока, защото обичам това, което правя. Не си спомням това, през което съм минала", каза Демирева.

Мирела Демирева стана втора в скока на височина на Олимпийските игри, скачайки 1.97 метра. Благодарение на нея България отново има медал от най-престижния спорт на Игрите. Последната ни медалистка беше Тереза Маринова, която стана шампионка в тройния скок през 2000 г. в Сидни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови